Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

Ще му помогне ли кръвожадният Сарибол?
Обновена: 25 дек 2019 13:39 | 24 дек 2019 12:40, Друми Георгиев
101
Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

През ноември треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, направи немислимото. Смени Кристиано Роналдо в два поредни мача, единият от които от Шампионска лига, турнирът на португалския нападател.

От Торино обясниха това с контузия на петкратния носител на Златната топка, която евроквалификациите опровергаха.

Но имаше ли наистина травма Кристиано или не, това няма значение. Заменяйки го, Сари направи мощно изявление: Роналдо не е Супермен. Юве не е просто в състояние да печели без него (всички разбрахме това и след смените му), но в определени ситуации е по-вероятно да победи без него.

Ясно е, че Роналдо не беше доволен от ситуацията. Вманиачаване към числата за чупенето на рекорди отдавна се е превърнало в основна цел за серийния победител Кристиано, който не остарява, вкарва повече от един гол на мач: образът, с който CR7 очаква да остане в историята.

Стреля от невъзможни позиции, изпълнява фаулове в стената, които Гарет Бейл или Пауло Дибала могат да вкарат с лекота. И всички треньори, съотборници и шефове приемаха това. По подразбиране те се съгласяваха, че Крис прави разликата и всякакви трудности си струват.

Сари е първият треньор това десетилетие, който реши друго. И го направи без причина.

Доскоро Роналдо вкарваше по 50-60 гола на сезон и това компенсираше всякакви проблеми. Само Меси беше до него, останалите бяха светлинни години назад. През 2019 г. Кристиано вкара 25 гола за Юве, само с 8 повече от Мауро Икарди, който прекара шест месеца в кавга с Интер и не игра дълго време. И с 1 повече от резервата в Манчестър Сити Габриел Жесус...

Статистиката е безкомпромисна! Показва, че Роналдо е изиграл най-слабата година в кариерата си. Доказателството вижте в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Що не вкараш статистика клубни и национални ?Меси 688 гола, Роналдо 712 гола.А да, сетих се защо не си - че нали гнома с Аржентина има толкова успехи колкото Левски в Европа...
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В испнското има огромни пространство, който "зейват" пред един нападател, и той може внезапано да се затича с топката, не рядкост отбор като Барселона да отбележи 5-6 гола. В италиянското отбор като Юве или Интер като вкара гол, веднага "Загваря" играта и играе с 10 човека пред вратата. Спомнете си най-скучното дерби 2003 за ШЛ Милан и Юве - 0-0 в редовното време, никакви голове в продълженията и дузпи
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факти до момента:Роналдо 827 мача - 613 гола!Лионел Меси 705 мача- 618 гола!Толкова по темата за на бат Хари булката!!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го харесвам но човека е машина, невероятен хранителен режим и не само, тренировки, фитнес и никакво лигавене, меси е талант а Роналдо доказателство как човек ако не спира може да се развива - за годините си е гигант !
11
4
 
9
 
! Отговори
до аз преди 4 години
личн с колко разбираш от футбол. Меси ги "нареди" всичкити си приятели в нацоналния, един му бил баджанк, друг - приятел. Ако играят слабо, вината е най-вече негова.Що се отнася до Роналдо, италиянското е суперсилно. Ням играч в света да е отишъл в Италия - Сточков,Зидан, Другия Роналдо, Беркамп - и да не е започнал да отбелязва по-малко голове. Просто първенството им е такова, така се играе много защитно.
10
2
 
26
 
! Отговори
Егати падението.... преди 4 години
вкарал "само" 25 гола...... ми не е първа младост вече и Месията ще почне да смъква нивото, всички остаряват. Въпреки това и двамата са такава класа,че и на по 40 ще са по- полезни от повечето младоци.
9
0
 
24
 
! Отговори
аз преди 4 години
В края на краищата, това е отбор. Сам човек с бездарни съотборници не може да направи много. Пример е Меси в националния на Аржентина. Колкото и да е добър не може да ги влачи всички след себе си.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възвърнаха ли съдийските права на симитлийскио депутатин-рефер?
7
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Месито с какво превъзхожда, аз не мога да разбера. Един дребен *** 150см. на трупчета.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ще е, като се махна от великия Реал
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички да имат такова падение !!!Разбира се че падение няма .Нормални неща във футбола .А ако Сари се прави на луд Юве може да загуби титлата тоя сезон .
4
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
От заглавието излиза, че е време Луиш Назариу да Лима да прекрати активната си състезателна дейност.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ехаа, какво падение! Де и нашите сегашни футболисти да бяха на нивото на това падение!
2
14
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НА РОНАЛДО СРОКА МУ НА ГОДНОСТ Е ИЗТЕКЪЛ!!ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НЕ СТАВАШЕ ЗА НИЩО ТА ТАЗИ ЛИ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ!
1
1
 
18
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
В Италия по трудно се вкарват голове от Англия, пък да не говорим за Испания.