Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

Ще му помогне ли кръвожадният Сарибол?
Обновена: 25 дек 2019 13:39 | 24 дек 2019 12:40, Друми Георгиев
101
Падението на Роналдо - футболистът изигра най-слабата година в кариерата си

През ноември треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, направи немислимото. Смени Кристиано Роналдо в два поредни мача, единият от които от Шампионска лига, турнирът на португалския нападател.

От Торино обясниха това с контузия на петкратния носител на Златната топка, която евроквалификациите опровергаха.

Но имаше ли наистина травма Кристиано или не, това няма значение. Заменяйки го, Сари направи мощно изявление: Роналдо не е Супермен. Юве не е просто в състояние да печели без него (всички разбрахме това и след смените му), но в определени ситуации е по-вероятно да победи без него.

Ясно е, че Роналдо не беше доволен от ситуацията. Вманиачаване към числата за чупенето на рекорди отдавна се е превърнало в основна цел за серийния победител Кристиано, който не остарява, вкарва повече от един гол на мач: образът, с който CR7 очаква да остане в историята.

Стреля от невъзможни позиции, изпълнява фаулове в стената, които Гарет Бейл или Пауло Дибала могат да вкарат с лекота. И всички треньори, съотборници и шефове приемаха това. По подразбиране те се съгласяваха, че Крис прави разликата и всякакви трудности си струват.

Сари е първият треньор това десетилетие, който реши друго. И го направи без причина.

Доскоро Роналдо вкарваше по 50-60 гола на сезон и това компенсираше всякакви проблеми. Само Меси беше до него, останалите бяха светлинни години назад. През 2019 г. Кристиано вкара 25 гола за Юве, само с 8 повече от Мауро Икарди, който прекара шест месеца в кавга с Интер и не игра дълго време. И с 1 повече от резервата в Манчестър Сити Габриел Жесус...

Статистиката е безкомпромисна! Показва, че Роналдо е изиграл най-слабата година в кариерата си. Доказателството вижте в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 34 А оттеглил ли се е в момента Меси от Аржентина? Чувал си ти че се е отеглел в някоя година и пак се върна, ама като си прооост..откъде да знаеш!
34
1
 
2
 
! Отговори
Миро преди 4 години
A Вие какво постигнахте тази година?
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да, друго си е да играеш на 4 финала, да загубиш всичките, да имаш пряка заслуга за загубите и после да се оттеглиш от националния.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 32 Със 122 мача повече от Меси исках да кажа че има Роналдо, а с 5 гола по- малко. Nice, a?
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29 Ами пуууяк, нали преди малко казваше че головете нямали значение, а сега Роналдо щял да остане с повече голове в националния. Ами по същата логика Меси пък ще остане с повече голове и то не с 30, както е до момента с националните отбори, а с много повече пред Роналдо за клубните отбори. Щото Роналдо е 2,5 години по- голям от Меси и със 122 мача по- малко и 5 гола по-малко от Меси.А Роналдо стана евро шампион защото се контузи и не игра на финала иначе щеше да прецака отбора си с лакомията
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Меси и Роналдо имат над 400 милиона долара в банковите си сметки и въпреки това продължават да играят със същият хъс вече 15 години. И даже на 33 и 35 единия и другия са по- добри от младите таланти на по 25. Тялото все пак започва да отмалява на тия години. Нормално е. Великани!
29
6
 
3
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 4 години
Тоя житен бегач го продавайте !!! Нищо добро няма да донесе на Юве !!!
28
7
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
И какво като има по-висок %, скъпо фенче на гнома. Роналдо ще остане с повече голове.Роналдо е европейски шампион и е боготворен в страната си, има паметници и летище, кръстено на него, докато Гнома винаги е оплюван за слабата си игра с Аржентина и винаги местните ще обичат Марадона повече - човекът поне е донесъл Световно първенство за страната си.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболисти които са били значими игрчи, а са се проваляли в Италия1. Стоичков2. Ривалдо3. Клуиверт4. Роналдо Луи Назарио де ла Лима5. Денис Беркамп....Впрочем Батистут също отбелязваше по 20 гола средно, а бе смятан за успешен футболист в Италия.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роналдо е милионерВ спорта не може да си постоянно на върха
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кан изведи абсолютно сам Гермния до второ място и веднъж - до трето (когато бе много остарял). Въпреки че е изключителна рядкост да дават Лев Яшин вместо златна топка, на него му я дадоха. Какви голове е спасявал - наприме срещу Робърт Карлуш, който можеше д стреля с двта крака, или срещу Зидан нямам думи. Кан е единственият вратр, който ее попадал в тройкта за най-добър играч на Уефа - и то не веднъж, а два пъти. Впрочем н вратарите, трябв да гледаш най-вече спасените голове и мачовете
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 21 К'во крило бе Роналдо в Реал, бе? Чакаше на гюме пред вратата. Беше донякъде крило в Манчестър.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото ме по-известен един футболист - толков му е по-трудно да вкарва голове.За сравнение - най-красивиет си голове Пеле е отбелязал млад. После са го дебнели трима защитници - двама го хващали от двете стрни и един му скачал в краката. По подебен начин са действали срещу Аспарупов, затова в късните години все бе контузен. Така действаха и срещу Майкъл Оуен - почен да се откъсва - бам през краката. В Италия играят много защитно. Другият Ронлдо сума време лежа контузен в Италия.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 16 С удоволствие, брат ти вкарвам и статистиката за националните отбори на Меси и Роналдо!Чети!До момента:Роналдо- 164 мача- 99 гола! По 1,65 гола на мач!Лионел Меси- 138 мача- 70 гола! По 1,97 гола на мач! Тук ли си още, фенчето на Гелосания ???Муахахаахаа...
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как по-точно реши, че Буфон, Леман и Кан са "много по-големи играчи" от Меси и Роналдо ? Би ли обяснил по какъв критерий решаваш кой е "по-голям" ?
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роналдо е по-скоро крило, Меси - племейкър. Затова сравненията са некоректни. Освен това в момента,Меси играе в едно първенство в което много по-лесон се бележат голове. Всякакви сравнения са абсурдни. А идеята, че само голмайсторите трябва да гледаме е още по-абсурдна, години наред Буфон, Леман, Кан бяха много по-големи играчи от тези двамата и оформиха представата за футбола в цяло едно поколение.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арженитана определено не е джудже, но в последните години не се представя убедителон на националон ниво и винага е до голяма степен на меси. Него го затресе "звездоманията" и както Стоичков през 98 г, нареди отбора на Бонев и обяви че трябва да се махне Илия Груев, за да се върне Кирияков., така и Меси нареди отбора на последното световно. И в единия, и в другия случай резултатите бяха плачевни. Меси разчиташе, че прятелчетата му ще му подават и той ще вкарва, но той не е на 20 г.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17 Да де, да де...нито Меси играе чист нападател, нито Роналдо в някои години. Меси има повече асистенции от него обаче и то за 122 мача по- малко изиграни мача от Роналдо... започва атаките като плеймейкър от центъра като стил Зинедин Зидан, след това по крилото като Райън Гигс и ги приключва в стил МЕСИИИ!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами на 35 е вече- нормално е да намали темпото. Това за футболист е доста като възраст за разлика примерно от боксьорите в тежка категория които на такива години са в развета на силите си.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Головете не са единственият фактор, който определя колко е добър един футболист. Меси и Роналдо най-напред не играят на еднакви позиции. Тук се предполага че трябва да се гледат асистенции, за колко топки си се преборил, колко изстрела си отправил, колко от тях са били във вратата, колок чисит голови положения си имал....