Футболист на "Нефтохимик": Скоро излизаме в неплатен отпуск

Редица клубове няма да издържат финансово, смята Иван Цачев
15 апр 2020 14:58,
5

Футболът у нас бе преустановен още през март, като не се очаква да бъде възобновен поне до средата на май. Футболистът на "Нефтохимик" (Бургас) и юноша на "Левски" - Иван Цачев, разказа за Bulgaria ON AIR как опитва да остане във форма във времето на извънредно положение.
Още по темата

"Правя кросове, имам колело вкъщи, карам го всекидневно. Правя различни упражнения, с които да си поддържам формата и да не се оставам в застояло положение", посочи Цачев.

Появиха се информации, че заплатите на футболистите от "Нефтохимик" са спрени от февруари. Цачев посочи, че тази тежка ситуация важи за много от клубовете в Б група, а и не само.

"Имаме суми, които да получаваме, но ние проявяваме толеранс. Стараем се да влезем в положение, защото сме наясно със ситуацията в страната. Ръководството ще се постарае. Не сме излезли все още в неплатен отпуск, но предполагам, че това ще стане в най-скоро време", обясни футболистът.

И подчерта, че клубът ще оцелее. Относно бъдещето на българският футбол като цяло, според него редица клубове няма да издържат финансово.

"Всички мои колеги са притеснени от ситуацията, но и през ум не ми е минавало да се отказвам от футбола", посочи Иван Цачев. Той призова зрителите да бъдат отговорни и да останат вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Аве на кой преди 4 години
Аве на кой ще налитат сега жените като футболистите нямат пари?
1
0
 
5
 
! Отговори
питанката преди 4 години
Вестниците са пълни с топ новини за футболисти и силиконовите им к*рви. Това ли е основата на икономиката в България? Много добър експеримент ще наблюдаваме сега: как животът може да съществува и без футболисти и безкрайните им претенции за тлъсти заплати, незаслужени премии и всякаква гадост, надвишаваща доходите на работещите хора.