В Англия обмислят футболно полувреме под 45 минути

Това предложение обсъжда асоциацията на футболистите
5 май 2020 17:52, Нели Христова
8
В Англия обмислят футболно полувреме под 45 минути
Снимка: БГНЕС

Можем ли да станем зрители на значително по-кратки футболни мачове? Това е една от мерките, които Асоциацията на професионалните футболисти във Великобритания, обсъжда за да може Premier League да се завърне в началото на юни.

"Разбира се, дискусията все още продължава, но футболистите са много притеснени за сигурността си", казва Гордън Тейлър, председател на асоциацията.

"Те не са глупави. Момчетата трябва да са сигурни, че всичко, което е възможно, е направено относно тяхната сигурност. Техен изобр е дали да се върнат на терена", заяви Тейлър пред BBC. Premier League трябва да се възобнови на 8 юни, ако всичко върви добре.

"Не знаем какво ще е бъдещето, но знаем какви предложения са внесени. Обсъжда се полувремето да не е 45 минути, а по-кратко и срещите да се играет на неутрален терен. В един идеален случай, ние бихме желали да запазим цялостта на спорта и футболните срещи да се играят на стадионите на домакините, както и със същия състав от играчи, който бе на терена преди започването на пандемията", добавя Тейлър.

"Има много неща, които трябва да обсъдим, но най-важно е да отговорим на въпросите - може ли сезонът да приключи и да се проведе напълно безопасно", казва Тейлър.

Още футболни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
36
 
! Отговори
Винаги е бил спорт преди 3 години
за низшите слоеве на английското общество. Там е създаден, да утолява страстите на работниците. Да не правят революции. Да се бият помежду си, вместо да бият кралицата и родата й.Не говорим за България! Сакън! У нас футболът е за елита!В 21-ви век е изключително интересно да гледаш футбол! Няма нищо по-интересно от това.
6
0
 
34
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
То като чукаш, дали за 3 минути, дали за 3 часа - резултатът е все същия ако няма предпазни мерки.А за футбол и корона-вирус предпазни мерки още не са изобретени.
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя спорт най-добре да го закриват, феновете му са с IQ под 50
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като взимат милиони ритнитопковците не ги е страх.
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ингилизи малооумни, направо си бийте по 5 дузпи и който вкара повече той е победителя- няма да ви отнеме повече от 10 минути.Няма такива смооотаняци, брат!Все едно на спринт 100 метра в леката атлетика да съкратиш дистанцията с 60 метра и Юсейн Болт който изостава от Джъстин Гатлин до 50- я метър да е на второ място? А иначе на финала го е отвял с метър преднина.Или Франция да отиде на световното в САЩ 94-та вместо нас, ако полувремето беше по- малко от 45 минути. Костадинов "44.58 минута"
2
1
 
32
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Хубаво име.
1
0
 
47
 
! Отговори
2Loop преди 3 години
най-добре е по 6 мин полувреме на плейстейшъна