Марадона все още е в болница заради абстиненция

След операцията имал няколко момента на объркване
Обновена: 6 ное 2020 11:07 | 6 ное 2020 11:07, Елка Василева
16
Марадона все още е в болница заради абстиненция
Снимка: архив, БГНЕС

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона ще остане в болница няколко дни след операцията заради абстинентен синдром. Това съобщи в четвъртък личният лекар на звездата Леополдо Луке.

"След операцията той имаше няколко момента на объркване, които ние, заедно с лекуващите лекари, отнасяме към клиничната картина на абстиненцията", каза той.

Според Луке лекуващите лекари са решили да оставят Марадона в болницата, за да спрат синдрома, което "ще отнеме няколко дни".

Още по темата

Луке не разясни какво е причинило синдрома на абстиненция. През юни лекуващият лекар на бившия футболист призна, че Марадона се е справил със зависимостта от наркотици, но е имал проблеми с алкохола. В същото време Луке отбеляза, че като цяло Марадона се чувства добре, предаде БНР.

"С Диего дори танцувахме", каза лекарят.

Вчера той каза, че направената на Марадона томографията потвърждава, че операцията е била успешна и че бившият футболист вече иска да се върне у дома. Тогава Лукe заяви, че лекуващите лекари "също виждат, че има условията за изписване".

Марадона беше приет в болницата в град Ла Плата в понеделник. Както Лукe каза по-рано, хоспитализацията не е била спешна, а самият бивш футболист е искал да се подложи на медицински преглед, по време на който беше разкрито наличието на субдурален хематом. Във вторник Марадона беше преместен в друга болница, където е опериран.

На 30 октомври аржентинската легенда навърши 60 години. В момента той е старши треньор на аржентинския тим Химнасия и Есгрима.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14, много " остроумен" е бил този от времето на соца. Това само гений миже да го измъдри. Та заради това Диего Марадона се казвал така. Голям смях е падало.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На времето през соца имаше легенда за името на Марадона. Легендата гласеше, че едната му баба се е казвала Мара, а другата Дона и го кръстили за да не се карат двете баби - Марадона.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На пияндето белото му идва вповече.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tъпи и повърхностни коментари.Имайте повече уважение към човекът оставил огромна диря във футболната история.Един от двамата,(заедно с Пеле),императори на Световния футбол.Наркоман бил,пиел,обичал жените.Ами такъв е Диего.Но той е гений,и като всички гении има своите лудости.Но никога не е имало друг такъв играч,който сам да измъква невъзможни победи срещу най-големите противници.Това е необяснимо и до ден днешен,както и нещата които само той умееше да прави с топката.Футболния бог на Земята
8
3
 
8
 
! Отговори
Форца Наполи преди 3 години
Диего е на-големия! Не само заради футболните му качества, а и заради характера му на победител. Това, което той направи за Наполи и Аржентина през ония години, никой друг не би могъл. За това е най-големия. Не се нуждаеш от най скъпо платените звезди около себе си за да бъде на върха. Той беше сам върха и теглеше отборите в които играеше.Мафията и италианските власти му съкратиха преждевременно кариерата, за жалост на всички ценители на футбола. Поклон Крал Диего!
7
4
 
8
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Да се научи да играе без ръка. Още не е късно.
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше постигнал нещо в Барселона можеби щях да го призная леко за добър . Но за сега е посредствен играч с много цирк около себе си . Далеч назад от машината Роналдо и втория Меси.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е не може да си на 60 и да искаш да живееш като на 20. всичко си има граници
4
0
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Марадона се гърми като за последно!
3
1
 
11
 
! Отговори
алхимик преди 3 години
Този с "Божията ръка" си е един непоправим токсикоман...
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абстиненция ... хм ...
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкия, славата на млади години го потроши.