ЦСКА записа една от най-великите победи в историята си над Рома

Червените напускат Лига Европа с високо вдигната глава
10 дек 2020 21:55, Нели Христова
128
ЦСКА записа една от най-великите победи в историята си над Рома
Снимка: БГНЕС

ЦСКА напусна Лига Европа с високо вдигната глава, след като разби с 3:1 италианския гранд Рома в мач от последния кръг на груповата фаза, пишат от Gol.bg

В герой за "червените" се превърна Али Соу, който заби два гола във вратата на клетите "вълци". С едно попадение се отличи Тиаго Родригес, който откри резултата на националния стадион "Васил Левски". За гостите точен беше Томазо Миланезе за 1:1.

Под дъжда в София "армейците" изиграха най-силния си мач от началото на сезона и спечелиха съвсем заслужено. Много силно се представи и вратарят Густаво Бусато, който направи няколко ключови спасявания в решаващи моменти.

Така ЦСКА завърши групата с 5 точки, но остава на последното 4-то място. Рома финишира на 1-ва позиция с 13 т. и не успя да постигне победа единствено над "червените", след като по-рано двата отбора завършиха 0:0 в Рим.  

В състава на Бруно Акрапович нямаше големи изненади. Георги Йомов се завърна на крилото, а намиращият се в чудесна форма Тиаго Родригес очаквано започна титуляр. В предни позиции до Али Соу действаше Юнус Санкаре.

Очаквано Пауло Соуса направи доста промени в отбора си. От 1-ата минута стартираха юношите Пиетро Бур (вратар) и халфовата Мори Бамба и Томазо Миланезе. Това беше дебют за първите двама с екипа на "вълците".

Мачът започна отлично за ЦСКА и още в 5-ата минута "червените" поведоха, с което се спасиха от угрозата да се превърнат в първия отбор в историята без гол в групите на Лига Европа. Тогава Брадли Мазику центрира и Юнус Санкаре не успя да засече от чиста позиция.

Той обаче извади късмет и записа асистенция на името си, след като топката случайно попадна в Тиаго Родригес. От своя страна португалецът със силен шут от границата на наказателното поле матира вратаря за 1:0!

След четвърт час игра Юга пусна дълго подаване към Али Соу, който излизаше сам срещу Пиетро Бур, но 18-годишният дебютант излезе и успя да изпревари нападателя.

В 22-ата минута Рома изравни. Борха Майорал напредна и намери Томазо Миланезе. Младокът се измъкна от Юрген Матей и със силен удар преодоля Густаво Бусато, за да вкара първия си гол за "вълците" – 1:1!

После ЦСКА отново пое инициативата и след половин час игра Тиаго изпусна сам срещу вратаря. Малко по-късно обаче Соу отново даде преднина на "армейците". Дълбоката преса на нападателя даде резултат, Амаду Диавара сбърка с изнасянето и топката попадна в Жеферсон. Той изведе Соу, който не сбърка сам срещу вратаря за 2:1!

Второто полувреме започна с натиск на Рома, но римляните изпуснаха няколко изгодни положения и допуснаха трето попадение след фрапантна грешка.

Първо, в 51-ата минута при атака през центъра, Майорал се озова сам срещу Бусато, но вратарят с чудесна намеса блокира доскорошния нападател на Реал Мадрид. Малко по-късно бразилският страж отново се справи с испанеца, след като го изпревари във вратарското поле при подаване на Бруно Перес.

И в ответната атаката ЦСКА удвои преднината си! Федерико Фацио върна към вратаря, Соу пресече паса и от чиста позиция не сбърка – 3:1! Третият гол подейства вдъхновяващо за "армейците", които контролираха мача, показваха разнообразна игра в атака и стабилна в защита.

До края не падна нов гол и "червените" записаха една от най-великите победи в историята си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
20
 
! Отговори
Наско Раев преди 3 години
И ние от ФК,, Цоцка Драгойчева-Пощенец-Динамо-Спартак-Витоша-Лаффчис 92-Наско Раев 2020,, ако не изпаднем догодина ще творим чудеса в Европа !!!
62
10
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Където е текло, пак ще тече.Браво на ЦСКА !
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бих казал даже най-великата.Все пак това е отбор на няколко години.
60
12
 
25
 
! Отговори
Мукарина преди 3 години
боже, колко мъка е да си левскар, боже..
59
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно проглушиха ни с "великите" победи на Левски срещу Лацио и сега на ЦСКА-София в последен мач без значение от групата срещу вече класирал се съперник, който излиза с резерви. И след великата победа - резултатът е един и същ - последно място в групатаДа се смееш ли, да плачеш ли?
58
17
 
17
 
! Отговори
Цска-Сф=Литекс преди 3 години
Неуписаема радост в Литекс Сф. за спечеленото 4-то последно място в групата.
57
14
 
12
 
! Отговори
ЦСКА-тата ментета преди 3 години
И двете Цска-та са ментета, защото истинският ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
56
6
 
15
 
! Отговори
.. преди 3 години
*** поне като няма какво да кажете мълчете.. подкрепяите си отборчето и не гледайте в на другия паницата. Успех за България! Само ЦСКА!
55
5
 
22
 
! Отговори
Велико Търново преди 3 години
Хубава победа с отлична игра за ЦСКА. Акрапович направи някои изненадващи рокади, но не стана ясно защо смени голмайстора на ЦСКА и защо трябваше да пуска резервите, вместо да търси още по убедителна победа. Все пак победа срещу Рома не трябва да се подценява, защото само един футболист на Италианците струва три пъти повече от Българския отбор. Борха Майорал, Педро Родригез, Амаду Диавара, Крис Смолинг са доказани играчи оценени за над 100 милиона евро!!! Браво на ЦСКА!!!
54
13
 
8
 
! Отговори
Кое Цска ? преди 3 години
Кое Цска ?
53
18
 
6
 
! Отговори
ТИРЕ е нов отбор преди 3 години
ТИРЕ е нов отбор, създаден незаконно от внуците на онази банда дето 1948г. създаде ЦДНВ. Тире е без нито една титла или купа. ТИРЕ е единственият отбор в света, имащ музей на Спортната слава на друг отбор, пълен с купи и червени петолъчки, какъвто дори в С.Корея, Китай и Куба нямат.
52
23
 
7
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 3 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
51
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И то не случайно Ами ги надигра. Браво на Бруно и на момчетата. Ако успеем да го задържим за повече от един сезон(Бруно) ще е голяма рябота
50
25
 
7
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Рома направила оплакване до УЕФА, че така наречения отгтбор ЦСКА не ги е приел на стадиона в Етрополе, и са играли в София, средище на комунистически внуци и правнучи, което е опорочило срещата. Тогава Цесекето предложило да си разделят сумата полагаема се за трите точки, но Рома поискали цялата. Цесекето се съгласило, само и само да останат с високо вдигнати глави!
49
4
 
14
 
! Отговори
Азззззззз преди 3 години
До АнонименНище не чуваш ти. Аз съм зелен, и пак виках за ЦСКА. Браво момчета.
48
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много злобно сумтене се чува откъм храсталака, синьо-зелената гмеж къса синджира от яд.
47
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Литекс. Това май им е най-реномираната победа в историята. Едно време имаше един отбор Цска който имаше по-големи победи,но той фалира и вече не съществува.
46
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито Армейци! Това е ЦСКА!!! Рогата са в потрес, 4,5 млн евра, колкото е бюджета на прошляците от геренбахче за 4 гопдини :)
45
8
 
15
 
! Отговори
цска-р преди 3 години
Браво.Чудесна победа.Да се готви ФК Лесни 1914 пр.н.е
44
11
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Нашите мутри имат отлични взаимоотношения с Камората. Преди години Лудогорец и Лацио спретнаха едно подобно пор*но насред София. Двата гола на Али Соу бяха след дейното съдействие на италианската защита.