Капитанът на Дания Кяер спасил живота на Ериксен на терена

Бързата му и адекватна намеса се е оказала ключова
110
Капитанът на Дания Кяер спасил живота на Ериксен на терена
Снимка: БГНЕС

Капитанът на Дания Симон Кяер бе човекът, който веднага се притече на помощ на съотборника си Ериксен, проверявайки дали Кристиан не е глътнал езика си, както и дали позицията на тялото му е правилна, за да може да диша.

Още по темата

След това той събра отбора около Ериксен, за да не позволи на камерите да снимат случващото се на терена, а по-късно, заедно с Каспер Шмайхел отиде да успокои и да даде кураж на жената на звездата в датския отбор, пише Нова тв.

Интересен факт е съперничеството на терена между Кяер и Ериксен. Симон играе за италианския "Милан", а Ериксен е играч на "Интер".

Световните медии отбелязват, че бързата и адекватна намеса на Кяер се е оказала ключова за спасяването на живота на футболиста.

Кяер бе един от малкото, които имаха силите да гледат случващото се с Ериксен, докато около звездата на "Интер" бе изграден жив щит. Финландците пък показаха огромно уважение и класа като аплодираха отбора на Дания преди подновяването на срещата. Йоел Похянпало отбеляза историческия първи гол за Финландия на голям турнир и реши да не го отпразнува.

Социалните мрежи буквално „гръмнаха”, като целият спортен свят отбеляза постъпките на Кяер и Финландия.
Феновете на Финландия блеснаха. Зрителите, които бяха на първите редове до инцидента дадоха финландския флаг, за да може Ериксен да бъде изнесен от терена.

Съдията на мача също допринесе за адекватните действия след инцидента. Той спря играта след около само 5 секунди и веднага повика лекарския екип на терена. Ериксен пък бе обявен за "играч на мача".

Всичко за Евро 2020 четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: ДаниямачЕриксенКяер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименv 61Напоследък играят много повече мачове от преди. Каквото и тяло да е, понякога не може да издържи на 60-70 мача за година или по-малко може би.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До58. Важно е тази държавна застраховка , кой е плаща. но е Държавата да ти я плаща. Друго е да си самоосигуряващ. Например нашите полицай са един ден на терен а им се плаща от държавата ежедневно и солидарната осигуровка е колко твоята в Швеция
54
2
 
0
 
! Отговори
!: преди 2 години
Играчът е Кристиан Ериксен, разбира се. Ама той и Кристенсен не е с по-лека програма...
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
според известен френски кардиолог, Ериксен е получил инфаркт и това било често срещано при спортист, който малко преди това е спринтирал, но след това вече ходи. И все пак, преди сякаш почти нямаше такива случаи, зачестиха последните 20 години?
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключителен пример за култура и възпитание. Нещо непознато за хората, до които винаги стои "друг истински играч".
51
0
 
12
 
! Отговори
!: преди 2 години
Мишо Александров да спи спокойно, много трудно може да му се случи нещо подобно на него. Просто защото играчи като Кристенсен за няма и година имат 70 мача с огромен интензитет, както и всеки ден трябва да се борят за титулярно място. Нашите момчета най&много да страдат от омазняване на черния дроб поради алкохола и професионалния им режим. По-кротко, Миши, и изобщо защо се изказа така глуповато вчера. Сега ни подсети, че дори не те помним, че да ти завиждаме на нещо.
50
0
 
10
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
Моята задължителна държавна здравна застраховка е около 900 лв на месец. Медицината струва пари, така е.
49
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53. От ШопЛандия /самоковско/ съм и се учав в движение. Да ли не си русофил в Берлин та си засягаш индивидуалнита осигУрителна система..
48
1
 
9
 
! Отговори
!: преди 2 години
За съжаление няма да е за последно....всяка година има десетки случаи на колабирали спортисти, но когато е някой толкова известен, то тогава се замисляме. И а нещо жестоко сбъркано във футбола....нито е редно момчета на 20 години да струват 200 млн, нито е нормално млади хора като Ериксен да получават тежки сърдечни проблеми. Тука е мястото и да попитам знайни и незнайни наши "футболисти" точно вчера ли намериха да се правят на обидени на обществото, че не ги зачитало и оценяло?!
47
5
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Дефи се ползва веднага без значение дали има слаб пулс или не.", Айде още един "специалист"
46
0
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Неграмотен си и даваш акъл за осигОровки в Германия.
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До43. В Германия медицинските Осигоряване е индивидуално в собствена сметка защитена със закон. И всеки собственик на сметка, може да си тегли по всяко време за Профилактика. Тук е ОЩЕ КАТО В СОЦА. СОЛИДАРНА В ОБЩИЯ ЧУВАЛ. И за да теглиш от солидарната каса за Профилактика трябва ти връзкарство
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Богу, че Ериксен се оправи!Дано се възстанови, и радва отново футболните фенове.Абаче, вдругият сблъсък между Белгия и Русия за редакторите на ДНЕС.РУ не се е състоял..Не е имо.ало такъв мач..Нъл тъй редакторчета?
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преходен инсулт от тромб в мозъка е най-вероятната причина. Дефи се ползва веднага без значение дали има слаб пулс или не.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само нашите футболисти нямат подобни проблеми. Щото не се напрягат особено и са свързани с футбола основно като зрители.
41
0
 
4
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
Много хубаво, предполагам че и в Германия и в др държави е така. Аз живея в Швеция, затова говоря за тук как е .
40
1
 
4
 
! Отговори
Живеещ в Дания преди 2 години
Съгласен съм с теб 43
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че няма връзка нито с ковида нито с боцкането. Сега по всички медии ще бълват, че му е станало лошо от развалено яйце на закуска.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В най развитата страна в ЕС Германия. От преди 50 години а може би и повече. Водача и собственика на такси е длъжен да е минал успешно курс за първа медицинска помощ.
37
2
 
22
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
Спиране на сърцето може да се случи на всеки и навсякъде. Затова скандинавците са инвестирали в оборудване и обучение на населението. А иначе за солидарността, взаимопомощтта, отговорността към обществото са ненадминати. И неразбираеми за нашия балкански манталитет. А иначе, дано Кристиян се оправи и продължи с футбола.