Уикенд с Dnes.bg: Sofa Surfers, Monarchy, Крис Норман, Гарет Емери

Най-интересното от културния календар на София в края на седмицата
Обновена: 3 дек 2010 15:15 | 3 дек 2010 15:15,
0

Gareth Emery. Снимка: Ялта

 3 декември, петък

КОНЦЕРТ

Sofa Surfers/Auditory Occicles

В завладяващ звук и естетски визии ще ни потопят музикалните експериментатори Sofa Surfers и режисьорът и VJ Тимо Новотни (Timo Novotny). Концертът им у нас ще предложи компилация от най-големите им хитове през годините, смесващи нов трип хоп с влияния от черната музика, дъб културата и белия рок. Подгрявката ще бъде от страхотната българска банда Auditory Ossicles и DJ Stoyo. Още за концерта – тук и тук!
Sofia Live Club
3 декември (петък), 22,00

ПАРТИ

Gareth Emery
Преди седмици английската звезда Gareth Emery се нареди под номер 7 в DJ Mag Top 100 и този петък ще можем лично да се уверим в уменията, издигнали го до високата позиция. Сетовете му са повлияни от сериозната му музикална култура, смесваща класика, джаз и пънк, а като продуцент миксира trance, progressive, electro, techno звучене. Името му се свързва със зашеметяващите ремикси за Armin Van Buuren и Above&Beyond, последвани от успеха на първия му авторски албум The Sound Of Garuda и създадения неотдавна лейбъл Garuda. Догодина предстои издаването на  Northern Lights remix албум, който ще последва идната година, заедно с микса The Sound of Garuda II. Посоката на пътя определено сочи нагоре и спирката у нас е за всички, които искат да се повозят.
Yalta Club
3 декември (петък), 23,00

Giom
Освен че музиката, която пуска, е пълна с жизнена енергия, самият GIOM не спира да заразява хората около себе си с лъчезарната си усмивка. Виден ветеран в deep house стила, той може да се похвали със сериозна дискография от оригинална авторска продукция и ремикси на артисти като Jay West, Gabriel Black, Swirl People и Vernon & Dacosta. На сета му у нас очаквайте позитивно настроение и много танци.
Chervilo
3 декември (петък), 23,00

ПРЕМИЕРА

Ало, ало
Ако английският телевизионен сериал, разказващ за клетия съдържател на кръчма в окупирана Франция Рене, ви липсва, в театър Възраждане с удоволствие ще ви върнат към най-забавните моменти от него. Под режисурата на Роберт Янакиев ще оживеят познатите герои – клетият и похотлив съдържател на кръчма Рене, досадните му съпруга и тъща, сластните сервитьорки, нацистките окупатори, феминистката съпротива, заблудените английски шпиони, картината „Грешната Мадона с големите бомби”, запомнящите се фрази („Слушайте внимателно, няма да повтарям”, „Добрютро”). Специфичният хумор в сериала не е за всеки, заради което и ако не сте негов болен фен, е възможно и постановката да не съвпадне с вкуса ви. Ако обаче сте готови да рискувате – смело напред.
Театър Възраждане
3 декември (петък), 19,00

ФЕСТИВАЛ
 

Зелено кино
За поредна година фондация Европейски екологичен фестивал организира кинофестивала Зелено кино: Седмица на екологичните филми. Всички прожекции се провеждат в Чешки център между 17,30 и 20,00 часа. Акцентът тази година са продукциите и образователните дискусии за природни бедствия и аварии (земетресения, наводнения, пожари, екологични замърсявания и катастрофи), с оглед на непрекъснато увеличаващите се природни заплахи и катастрофи в света. Филмите дават пълна картина на съществуващите екологични заплахи в различните континенти и посочват мерките, които предприемат отделните държави и неправителствени организации за защита на населението. Темата на петъчната подборка е „Климат и биоразнообразие“ и програмата ще предложи 4 впечатляващи филма за тайнствени обитатели на флората и фауната в море, планина, остров и... човешката кожа. Зеленото кино продължава до 6 декември. 

4 декември, събота

МУЗИКА

Tri O Five Black & White Live

В тон с последното си видео към парчето Nowhere To Go, групата ще представи обновен репертоар и песни от предстоящия си албум на стилен черно-бял концерт. Тематичната атмосфера ще предложи дрескод, допъленен със стилна черно-бяла визия, красиви танцьорки и няколко фънки-соул кавъра. Освен свежи аранжименти на познатите парчета на групата, ще чуем и чисто нови песни от предстоящия им албум.
Sofia Live Club
4 декември (събота), 23,00

Wladigeroff Brothers, Гарсия Херерос, Стунджи
След няколко европейски концерта колумбийският басист Хуан Себастиян Гарсия (свирил с Шакира), внуците на Панчо Владигеров – Александър (тромпет) и Константин (пиано), и виртуозният барабанист Стоян Янкулов ще представят новия си музикален проект у нас. Още за него виж тук!
Sofia Live Club
4 декември (събота), 19,00

ПАРТИ

Kaloo, Franky Rizardo, Monarchy
Мистериозното синтпоп дуо от Великобритания идва в навечерието на холандския празник Синтерклаас за партито, отбелязващо излизането на DJ MAG Top 100. Ще се раздават сладки курабийки и ще подгряват родният герой Kaloo и младата холандска надежда Franky Rizardo. Още чети тук!
Завод Витоша
4 декември (събота), 22,00

КИНО

Балканска киноседмица
Фестивалът на Андрей Слабаков се вихри с пълна сила, показвайки едновременно балканското кино и умение да се забавляваш (всички прожекции са последвани от тематични купони). Събота е отличен ден за експериментаторство в посоката, а препоръчаните филми са не толкова фестивални отличници, колкото любимци на публиката в собствените си страни. В този смисъл провери от какво се вълнуват гърците с историческата драма "Черно поле" в Люмиер от 18,30, а след това – на какво се смеят албанците в "Изток-Запад-Изток" от 20,00 часа, пак там. Още за филмите и фестивала чети тук!

5 декември, неделя

ПРЕМИЕРА

Тест
Кратък, съдържателен, смешен и вълнуващ – новият спектакъл по текст на Елин Рахнев и под режисурата на Марий Росен обещава приятно прекарване и материал за мислене. Сюжетът разказва за уж обикновено интервю за работа, което се оказва крайно мъчение и за двете страни. И забавният диалог, и смешните ситуации ловко се превръщат в леко тъжни екзистенциални обобщения за пътя, който е поел модерният човек. Страхотна актьорска игра на Петко Каменов и Явор Борисов и добре измислен финал.
Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов“
5 декември (неделя), 19,00

МУЗИКА

Крис Норман
Легендарният вокалист на Smokie ще изнесе коледен концерт у нас с най-големите хитове на култовата британска група, както и със самостоятелните си парчета.
Публиката ще стане свидетел на повече от 30 години музикална история с класически рок хитове в оригиналните и в акустичните им версии. Част от песните са If You Think You Know How to Love Me, Oh, Carol, Living Next Door to Alice, Stumblin' In, Midnight Lady и др.
Национален дворец на културата, Зала 1
5 декември (неделя), 19,00

Пол Гилбърт
Пол Гилбърт ще зарадва феновете си с пореден концерт у нас. На него легендарният китарист ще свири класики на групите Racer X и Mr. Big и парчета от последния си албум Fuzz Universe. Още за концерта чети тук!
Sofia Live Club
5 декември (неделя), 22,00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари