Уикенд с Dnes.bg: Indie Music Fest, Милена, Белослава, Firewind

Най-интересното от културния календар на София в края на седмицата
Обновена: 17 дек 2010 12:11 | 17 дек 2010 11:29,
2
Уикенд с Dnes.bg: Indie Music Fest, Милена, Белослава, Firewind
Babyface Clan. Снимка: Indie Music Fest

17 декември, петък

МУЗИКА

Indie Music Fest
Фестивал на независимите банди в българската музика ще събере няколко от имената – знамена на бунта и отстояването на собствената си идентичност. Сред участниците са Babyface Clan, Leepra Deluxe, Нова генерация, Остава и Ревю, като всяка от бандите ще предложи по нещо познато и вечно, както и по нещо ново от творчеството си. Ако си фен, не е за изпускане!
4км Party Center
17 декември (петък), 20,00

Милена
Пионерчета, чавдарчета и други живи и неживи експонати от социализма ще са фонът, на който народните артисти от стартиралия в четвъртък living СОЦ ще свирят. Концертът на кралицата на българския рок ще бъде акустичен и подгрят с качествен алкохол и приятна обстановка и хора.
Сграда на БДЖ
17 декември (петък), 21,30

ПАРТИ

Josh Gabriel
Josh Gabriel се завръща в България на 17 декември и освен чудно парти, визитата му е с цел финализиране на процедурата по придобиване на българското му гражданство. Световноизвестният диджей е неотклоним в това си желание, дължащо се на българските му корени и начина, по който се чувства, когато стъпи на тукашна земя. Безспорно чувството е взаимно и партито му обещава поредна хубава вечер с много танци и настроение от един от пионерите на световната електронна сцена.
Chervilo
17 декември (петък), 23,00

КИНО

Исус от Монреал

Завладяващият филм на Дени Аркан от 1989 говори за цяла палитра от проблеми, описани от самия режисьор, като: "Големия взрив и формулата на кока-колата, така и за монолога на Хамлет и фашистите, които се причестяват всеки ден". Лентата предлага нова интерпретация на Евангелията, но и строг и критичен поглед върху съвременното общество и шоубизнеса, поднесен с чувство за хумор, интелигентност и чувствителност.
Група актьори поставят противоречивата пиеса за страстите, която отразява по скандален начин ортодоксалното възприемане на религиозните догми. Постепенно актьорите започват сами да живеят с тази страст, ставайки част от филм, който е едновременно богохулен, но и доказателство за истинска вяра в човека…
Одеон Филмотечно кино
17 декември (петък), 17,00
19 декември (неделя), 19,30

ТЕАТЪР

Първа любов

Едно от най-интересните попадения в независимия театър напоследък, спектакълът на младата режисьорка  Нина Боянова по пиесата на Самюъл Бекет, разглежда любовта и смъртта като двойка любовници, надпреварващи се за свой дял от човешката душа. Раздвоени в своето „Аз” и „Не-Аз”, недоумяващи целта, с която са доведени на бял свят, двамата герои страдат от начина, по който съществуват, което изглежда далеч по-просто от това да не съществуваш. В спектакъла реалността се повтаря ден след ден за двамата герои, докато се случва нещо, което нарушава рамките на съзнанието им – една жена, облечена в думи, същество без конкретно лице и възраст, но носещо силата да променя реалността...
Червената къща, Червена зала
17 декември (петък), 20,00

18 декември, събота

ИЗЛОЖБА

За Чано
Дори коледният дух да ни е умопомрачил напълно, е хубаво около празниците да си мислим и за другите. Чудна възможност за това е изложбата “За Чано”, организирана от приятелите на Александър Воденичаров – Чано. След като губи и двата си крака под коленете при тежка катастрофа, той е поставен пред трудната задача да се научи да ходи и живее нормален живот отново. За целта му е нужна специална вакуумна протеза, която обаче е доста скъпа. Идеята на поредното събитие е да подпомогне закупуването й чрез изкуство, подарено за инициативата от таланти от Художествената гимназия в София. Така посетителите ще могат да зарадват освен бъдещите притежатели на картината, и настоящия притежател на... надежда.
Биокафето на площад Журналист
18 декември (събота), 15,00

МУЗИКА

Firewind
След една провалена заради протестите в Гърция визита най-сетне гръцката метъл банда ще успее да огрее сцената у нас с концерт. Над 10-годишната им история се е отбелязала с множество успехи и 6 студийни албума, последният от които – Days of Defiance (2010) – ще представят у нас. Разбира се, няма да пропуснат и най-силните си композиции до момента, допълнени с виртуозни сола и мощни вокали, без които нито една качествена хевиметъл банда не минава.
Зала Юбилейна
18 декември (събота), 19,00

ПАРТИ

Victor Calderone
Нюйоркската хаус легенда Victor Calderone вече официално е пристрастен към българската публика, затова и не пропуска сезон, в който да направи поне едно запомнящо се гостуване у нас. Публиката му отвръща със същото, което не е чудно на фона на последното му парти на морския бряг, където над 6000 души танцуваха до изгрев под звуците на танцувалния му сет. В събота следва поредното доказателство за взаимността и топлите чувства под горещите звуци на модерния звук.
Yalta
18 декември (събота), 23,00

КИНО

Кратък филм за любовта

Класиката на Кешловски първоначално е замислена като шестия филм от 10-часовата поредица "Декалог", след което в удължената си версия стига до завладяващ игрален филм. Всеки от персонажите в него е със своя уникална позиция по въпроса какво е всъщност истинската любов. Главният герой е младият, самотен и неуверен мъж, тайно влюбен в красивата съседка на отсрещния прозорец. Разбира се, тя не води монашески живот, тъкмо обратното. Наблюдението обаче не го задоволява и той започва да досажда на жената…
Одеон Филмотечно кино
18 декември (събота), 17,00

19 декември, неделя

МУЗИКА

Белослава

Още когато преди години наградите на телевизия ММ бяха в стилистиката на соца, Белослава и Живко Петров се представиха подобаващо елегантно и напълно в тон с концепцията. Сега отново ще видим елегантната певица в обстановката на жив и зрял социализъм, в който меденият й глас ще звучи напълно образцово.
Сграда на БДЖ
19 декември (неделя), 21,30

КИНО

Социалната мрежа
Тази седмица  Марк Зукърбърг бе обявен за личност на годината от сп. Time, изпреварвайки основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж. Онова, което му спечели титлата, бе „свързването на повече от половин милиард души за създаването на социални връзки между тях, за създаването на нова система за обмяна на информация и за цялостната промяна на начина, по който живеем живота си”. Филмът на Дейвид Финчър описва раждането на феномена Facebook през драматичните лични отношения между Марк Зукърбърг и Едуардо Саверин. Динамичен, напрегнат и безкрайно любопитен, той е история за генезиса на гениалните идеи и как парите, алчността и завистта изместват приятелството и обичта на хората.
Дом на киното
17 декември (петък), 12,45
19 декември (неделя), 18,40

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Lina преди 13 години
Няма НОВА ГЕНЕРАЦИЯ БЕЗ ДИМИТЪР ВОЕВ!!!
1
1
 
6
 
! Отговори
тау преди 13 години
Всичко ще посетя !!!!