Седмица с Dnes.bg: Боецът, Сърцеразбивачът, Tripple A

Най-интересното в културния календар на София
Обновена: 7 фев 2011 14:21 | 7 фев 2011 14:21,
2
Седмица с Dnes.bg: Боецът, Сърцеразбивачът, Tripple A

7 февруари, понеделник

ПРЕМИЕРА

Боецът
Филмът, вече награден с куп престижни отличия и номиниран за 7 Оскара, разказва историята на боксьора Мики Уорд-Ирландеца, изигран от Марк Уолбърг. Истинското постижение във филма обаче е на Крисчън Бейл – властелин на промените в тялото и на впечатляващите роли, който в лентата играе Дики – треньор и наркоманизиран полубрат на боеца. Откъсването от миналото и триумфът в името на любовта са основа на биографичния сюжет, а специално споменаване дължим и на чудесните превъплъщения на Ейми Адамс и Мелиса Лео. Като цяло – актьорско великолепие на фона на надъхваща драма.

Сърцеразбивач
Френският боксофис хит разказва за Алекс Липи – мистериозен красавец, чийто бизнес е да разделя двойки чрез прелъстяване. Идеята е проста: той е наемник на роднини или приятели, убедени, че бъдещата булка е нещастна с човека до себе си. Когато обаче приема поръчката на бащата на Джулиет (Ванеса Паради), резултатът не е обичайната развръзка. Още за филма чети тук!

Пираня 3D
Езеро, ученическа любов, купони и напивания. Земетресение и мистериозен и особено кръвожаден вид пирани. Кръв, плът, рани на 3D + писъци и титанично забавен (ама не нарочно) диалог. Напълно обичаен.

Как да разбера
Въпреки че по филма работи тандемът Джеймс Брукс и Джак Никълсън, „Как да разбера“ не е нищо подобно на предишното им страхотно попадение „Колкото – толкова“ и ключовите имена в каста всъщност са други. Романтичната блондинка Рийз Уидърспун, глуповатият смешник Оуен Уилсън и комикът специалист в ролите на прецакани неудачници Пол Ръд завъртат весела история за избора на партньор в живота.

ТЕАТЪР

Рибарят и неговата душа
Едно от най-успешните представления на родната театрална сцена съчетава режисурата на Мариус Куркински и великолепната актьорска игра на Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Ани Пападопулу и Велислав Павлов, с класическия текст на Оскар Уайлд. Акцентът е върху любовта, изкуплението и страданието, а пътят към отговорите – вън и вътре в себе си – е изминат със страст, емоция и приказна стилистика.
Театър 199
7 февруари (понеделник), 19,30

8 февруари, вторник

ТЕАТЪР

Красотата спи (или Сънят на сценичния работник)
Двама души се сънуват. Делят ги само 100 години. С толкова по-късно живее момчето след момичето. Те обаче ще се срещнат... Сънуващи или сънувани, героите на Теди Москов търсят себе си и любовта и се чудят да се ебичат ли или да се обат. „Красотата спи“ е поетична и смешна интерпретация-импровизация върху Фройд (Зигмунда) и Шарл Перо. Реални и фикционални образи се пресрещат в неочаквани ситуации, пресичайки мечти, сънища и реалност...
Малък градски театър Зад канала
8 февруари (вторник), 19,00

КИНО

Капитан Абу Раид

Абу Раид е възрастен пазач на летището в Аман, който винаги е искал да пътува по света, но така и не е намерил средства, за да осъществи мечтата си. Група хлапета от беден квартал си мислят, че старецът работи като пилот, а той не спира да им разказва измислени истории за чудати пътешествия из целия свят. Историята за приятелството между сладкодумния дядо и симпатичните хлапета е първият филм, заснет в Йордания през последните 50 години. Лентата изненадващо се превърна в един от хитовете по световните форуми с десетки отличия, включително от фестивалите в Сънданс, Палм Спрингс и Дубай. Още за Цветята на Корана и програма!
Дом на киното
8 февруари (вторник), 19,00

9 февруари, сряда

КИНО

Вкусът на черешата
Великолепно заснета и омагьосваща с вълшебството на всекидневната красота, иранско-френската копродукция разказва за господин Бадии.
Той е взел решение да се самоубие, но търси някой, който да му помогне. Сам е изкопал гроба си в планината, но му трябва човек, който да го зарови и оплаче. Първо пита кюрдски войник, който му казва, че само вкусът на черешата го е спрял преди време да се самоубие. След това Бадии пита афгански духовник, но и той му отказва категорично. Накрая се запознава с един азер, който работи като препаратор на животни, има болен син и също е търсил спасение в самоубийството. Младият мъж се съгласява да помогне на господин Бадии...
Euro Cinema
9 февруари (сряда), 17,30

ТЕАТЪР

Фрида
Спектакълът по пиесата на сръбската писателка Саня Домазет („Коко“) е за въображението и болката, за любовта и ревността, за греховете и прошките, за страстта и нежността, за сънищата и реалността. Представлява вълнуващо пътуване в сложния лабиринт от срещи и раздели на една от най-големите икони на ХХ век – мексиканската художничка Фрида Кало.
Великолепна роля на Станка Калчева, поредно интересно режисьорско решение на Веселин Димов и истински оригинална сценография и костюми.
Младежки театър Николай Бинев
9 февруари (сряда), 19,00

10 февруари, четвъртък

КИНО

Секс, лъжи и видео
Филмът на Стивън Содърбърг, носител на Златна палма от Кан разказва за Ана – тиха и спокойна жена, която по цял ден седи вкъщи и не се занимава с нищо особено. Колкото до секса – би могла да си живее по същия начин и без него, дори може би и по-добре. Съпругът й пък има друго мнение по въпроса и намира липсващото количество секс при сестрата на Ан. Всичко се променя безвъзвратно, когато се появява негов стар приятел със странно поведение и още по-странен фетиш. Ан започва бавно да разголва себе си...
Одеон Филмотечно кино
10 февруари (четвъртък), 17,30

МУЗИКА

Tripple A
Два месеца след премиерата на дебютния си албум Apple tree формацията ще направи концерт с парчетата от него в интимната обстановка под моста на влюбените. Арабел Караян (вокали, клавишни), Александър Евтимов – Шаманчето (вокали, перкусии), Александър Деянов – Skiller (бийтбокс, вокали, перкусии), и Георги Дончев (бас, бас кларинет, перкусии) ще ни отведат на пътешествие през стилово разнообразие от хип-хоп, фънк и уърлд музика, до джаз, рок и електро-дъб-хоп. Още за тях – тук!
Radio Cafe
10 февруари (четвъртък), 21,00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Кино преди 13 години
Боецът се оказа доста слаб филм , да си кажа честно очаквах повече от "шутъра" Марк Уолбърг но напоследък тъпите хамериканци яко са я закъсали и правят само шитни които струват не повече от руло ефтина тоалетна хартия и тяхното изглеждане се съчетава съз здрави нерви.Останалите филми не искам да коментирам защото са 100% булшиит и не си струват коментарите.Ако искате як филм гледайте "Механикът" с екс "Транспортер" Статнъм.Уникален неповторим филм който те грабва и го гледаш с интерес до край.
1
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Хубава статия. Култура. Защо никой не я коментира ?Аз лично съм фен на Крисчън Бейл още от първите два филма, които гледах с него. Американски психар и Машинистът. След това малко го комерсиализираха ама пак много го бива. Ще гледам новия му филм щом и номинации има трябва по малко да се отличава от иначе изчерпания Холивуд