Уикенд с Dnes.bg: Карнавал.com, Zero 7, Feddе le Grand

Най-интересното от културния календар на София в края на седмицата
Обновена: 28 фев 2011 10:12 | 25 фев 2011 15:55,
4
Уикенд с Dnes.bg: Карнавал.com, Zero 7, Feddе le Grand
Момент от "Карнавал.com". Снимка: Иван Дончев

25 февруари, петък

ПРЕМИЕРА

Карнавал.com
Премиерата на „Карнавал.com“ съчетава две имена, на които дължим няколко от най-добрите попадения на българска сцена в последните години. Испанецът Жорди Галсеран е в предните редици на добрата европейска съвременна драматургия и българската публика вече познава няколко приятни постановки по негови текстове: „Шведска защита“, „Канкун“ и „Дакота/Верига от думи“. Василена Радева пък е една от най-големите надежди на младата българска режисура с постановки като „Грозният“ и „Нордост“. Съчетанието им без съмнение предизвиква интерес и нетърпението да разберем какво се е получило е голямо. Действието в пиесата „Карнавал.com“ се развива в реално време в едно полицейско управление, в което телефоните не спират да звънят, служителите си скубят косите, защото нямат нито заподозрян, нито мотив, нито искане за откуп, а самотната майка без средства изживява най-лошия си кошмар...

МУЗИКА

Zero 7
10-годишният проект, специализиран в даунтемпо, джаз и ембиънт звуците, обещава усещане за нулева гравитация и настръхване от 7-ма степен по шестобалната система на първия си диджей сет у нас. Той ще бъде дело на Sam Hardaker – половинката от продуцентския дует, включващ и Henry Binns. Още – тук!
Sofia Live Club
25 февруари (петък), 22:00

Voyvoda / Shemale Zero
Тъмните емоции и звук определено имат свой мрачно красив израз в музиката на двете банди, които ще се съберат в подземието на The Box. Toва е първият лайв на даркерите от Voyvoda от 6 месеца насам и на него те ще представят материал от предстоящия си албум "Изток" (гледай видеото към сингъла от него - „Вени“). За Shemale Zero пък участието ще бъде първо след почти две години от последния им концерт на Gorgon Electro Mini Fest-а през март 2009 г. Партито стартира от 19.30 с подгрявка от Dj BlackFlag и Dj Gothprince.
The Box
25 февруари (петък), 19.30

КИНО

Последно танго в Париж
Великолепният филм на Бертолучи, твърде скандален за времето си и класика днес, ни среща с Марлон Брандо и Мария Шнайдер в историята за изцяло сексуалната афера на млада парижанка и американски бизнесмен на средна възраст. В „Последно танго в Париж“ животът е празен апартамент, тялото - възможност да избягаш, сексът – отчаяние, любовта – излишност и всичко сякаш е перверзен танц със смъртта. Еротична драма се възприема като стилен документ за духовната безпътица на 70-те.
Одеон Филмотечно кино
25 февруари (петък), 19:30

ПАРТИ

Gorgio B./ Vasquez/  Feddе le Grand
Първият клуб в България ще отбележи  своя 20-годишен юбилей с двудневно парти. Петъчната му част ще представлява музикална разходка във времето и историята с двама от най-емблематичните резиденти на Ялта -  Gorgio B. и Vasquez. Подаръци и изненади за феновете на клуба също няма да липсват.
В съботната вечер пък зад пулта ще застане едно от най-актуалните имена на световната музикална сцена - големият Feddе le Grand. Холандският топ диджей пристига с цял арсенал от разбиващи парчета, някак си естествено допълващи заканата му - „Направо ще ви побъркам от танци, може да сте сигурни. Това ще бъде нощ, която всички ще запомним!”.
Yalta
25 февруари (петък) и 26 февруари (събота), след 23.00

26 февруари, събота

КИНО

Писмо до Америка

Един от най-добрите български филми на десетилетието, „Писмо до Америка“ се занимава с изгубената идентичност на поколението, което първо след промените смело се гмурна в неизвестните води на емиграцията. В лентата, режисирана от Иглика Трифонова, един човек тръгва да търси една песен - единственото, което му е останало, когато най-добрият му приятел може би умира някъде на другия край на света... Входът за филма е свободен за ученици и студенти. Още - тук!
Дом на киното
26 февруари (събота), 18:30

ТЕАТЪР

Възгледите на един пън
Въпреки че в последните години по-често гледаме драматични (колкото и да е условно това определение) постановки на Теди Москов, режисьорът отдавна е майстор и в жанра на куклените спектакли за възрастни. „Възгледите на един пън“ е осъществен с актьорите от кукления театър във Варна и представлява прочит на класическия „Пинокио“. Смесица между еротична и философска шега, той отново ще ни потопи в смешно-поетичната стилистика на театъра на Москов. Може да съдържа обидно съдържание за всички, които гледат като пънове...
Народен театър, сцена „Сълза и смях“
25 март (петък), 19:00

МУЗИКА

Йерихон
След особено приятното си участие на Евровизия, Йерихон със сигурност са спечелили нови фенове и шансът желаещите да ги видят не закъснява. Групата, създадена в края на 2006 г., в последните години активно концертира в страната и чужбина. Стилът им е класически рок и хард рок, съчетан с приятни меланхолични сола на цигулка и китара.
Маската
26 февруари (събота), 23:30

ПАРТИ

Ride a Riddim
Вече добре познатото на феновете на ямайската музика дуо The Reggae Boys ще стопли студената вечер с горещи ритми на най-мащабното си събитие до момента. За него тандемът Guava Jelly (Ерол от Уикеда) и Lazy Face са подготвили необичайно пареща доза реге, ска и денсхол. Освен тях в партито ще се включи и брас секцията на Уикеда, Ерол отново ще попее, на стената ще има съответстваща визия, а публиката ще може да се включи по всяко време на отворен микрофон. Още – тук!
Mixtape 5
26 февруари (събота), 21:00

HMSU: Space Invaders

Темата на срещата на артистите на лейбъла (Mocks, Ogonek, Konspirator, Acidtrip, Targy, EXo) и техните фенове е междузвездни приключения.  Пo-точно EXo ще преведе меломаните през необичайните измерения на дръмстепа, след което Acidtrip ще предложи освежаваща разходка из вселената на джънгъла. Konspirator ще смае слушателите с извънземни умения зад пулта. Mocks ще разтърси гравитационното поле с неповторима текстеп и олдскул селекция. Сетът на Targy ще засвидетелства междузвездната битка между текстеп и текноид стиловете, а Ogonek ще докаже съществуването на черните дупки с парчета-мелачки и обилна доза мощен бас.
Spacer
26 февруари (събота), 22:00

27 февруари, неделя

КИНО

Подгряване на вчерашния обед
Филмът на Костадин Бонев - копродукция между България и Македония, разказва за млад екип от идеалисти, който снима филм за потомка на стар комитски род в планинско македонско село. Десетилетия от балканската история са пречупени през личната драма на една силна жена... Входът за филма е свободен за ученици и студенти. Още - тук!
Дом на киното
27 февруари (неделя), 18:30

ТЕАТЪР

Възгледите на един учител за народното творчество
Със сигурност един от най-легендарните образи в скечовете на Камен Донев в “Улицата” е този на Учителя, който надълго и нашироко обяснява колко е важен боят в живота на човека. Той е станал отправната точка и за неговия първи моноспектакъл - смесица от всичко, което Камен умее – импровизации, изпълнени с абсурди и изключително смешни жестомимики в стил комедия дел арте, кръшни хорца, в които той е виртуозен, песни, които изпълнява с цялото си сърце, смешки и етюди. Още за него и видео - тук!
Сатиричен театър Алеко Константинов
27 февруари (неделя), Сцена Щастливеца, 19:00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: КарнавалcomZero 7Fedd le Grand
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
На мене и още 1500 човека които ще го посетят им пука, а не за умрелото днб парти с бг "звезди"...
3
3
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 13 години
????? И кво ми пука ??????? и след "и" не се пише запетайка.
2
3
 
4
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Абе днес.бг дезинформатори , защо не сте споменали ,че днеска отваря новия клуб ELEMENT на metropolis и ,че UMEK ще е гост???
1
7
 
8
 
! Отговори
иначе съм културен преди 13 години
Немоем да фанем смисъл в таа публикация?