Уикенд с Dnes.bg: Antistatic, DJ Cheeba, Nouvelle Vague

Най-интересното в културния календар на София в края на седмицата
Обновена: 4 апр 2011 08:30 | 1 апр 2011 14:31,
4
Уикенд с Dnes.bg: Antistatic, DJ Cheeba, Nouvelle Vague

1 април, петък

ANTISTATIC 2011

1 април (петък), Червената къща, 20,30 ч., Червена зала

+/- 359 Топология
Спектакълът е по концепция на Дойферт+Плишке (Германия) и българите Ива Свещарова, Нели Митева , Вили Прагер, Стефан А. Щерев, Мила Одажиева, Мая Стефанова и Боян Манчев. Изследва   (само)изобразяването на България - не исторически или политически, а чрез разгадаване на сложните спомени, факти и стереотипи, които изграждат многото гласове на разказа за България. „+/- 359 Топология“ кани зрителя да намери себе си сред представените добре познати елементи: буркани с туршия, бродерии, светци, футбол, игри на карти, порнозвезди. Нищо от това, което ще се появи, не е предварително фиксирано, защото “+/- 359 Топология” е място на възникване. Още за Antistatic 2011! Очаквайте интервю с директора на фестивала в Dnes.bg!
Червената къща
1 април (петък), 20,30

МУЗИКА

CMS Trio
Джаzz+ 2011 продължава с триото от Испания Javier Colina, Marc Miralta, Perico Sambeat. Тримата изключителни музиканти ще представят програма от оригинални композиции и аранжименти на Монк, Вайл, Ленън и Макартни...
Sofia Live Club
1 април (петък), 20,00

ПАРТИ

DJ Cheeba
Само няколко седмици след последната ни среща с Ninja Tune, идва нова. Този път името е DJ Cheeba - слухът и зрението на най-новия отбор в радио предаването Solid Steel на култовия лейбъл. Той става негов резидент с победата си за наградата Mix of The Year през 2008-а и през последните 2 години той обикаля света с висококачествените си аудио- и видеопроекти. Cheeba е новатор във въвеждането на жива видеоманипулация зад грамофоните, с което създава уникално аудио-визуално шоу, характерно с преплитането на зрителни и слухови усещания. Визуализации, картини, цветове, история, звукове... всичко в едно...
Mixtape 5
1 април (петък), 23,00

Hardwell
В деня на шегата у нас ще гостува един от най-успешните млади диджеи и любимец на Tiesto - Hardwell. През последните няколко месеца двамата работиха върху съвместния си трак Zero 76’, който вече е №1 във всички класации за денс музика. Любовта на Hardwell към хаус музиката и последователността му го превръщат във водеща фигура в новото поколение диджеи. През 2009г. той прави големия си пробив на световната сцена с ремикса на хита Show Me Love на Steve Angello и Laidback Luke. Следват миналогодишните  Red Carpet 2010 и Feel so High ft I-Fan, с които популярността му нараства лавинообразно. Ремикси за имена, като Fedde Le Grand, Armin van Buren, Tiesto, Bob Sinclar, Chris Lake, Funkerman, Laidback Luke, Sharam и Steve Angello го превръщат в един от най-пробивните и успешни млади диджеи в света.
Yalta
1 април (петък), 23,00

ТЕАТЪР

Апокалипсисът идва в 6 вечерта

Пиесата на Георги Господинов, режисирана от Маргарита Младенова, е сред сполучливите опити за преразглеждане на т.нар. изгубено поколение на Прехода. Фрагментарен и типичен за модернизма текст, който ни среща с неуспеха, несигурността, лутането в пространството, времето и себе си. Невидим снайперист броди из града, а неговите обитатели са едновременно жертви и съучастници в убийства. Малките престъпления на всекидневието. Тъгата се смесва с меланхолия и носталгия – по живот, който така и не се осъществява... като обещанието за едно по-красиво бъдеще.
Малък градски театър „Зад канала“
1 април (петък), 19,00

КИНО

When You’re Strange: Филм за The Doors
Документалният филм на режисьора Том Дичило представя богата колекция от невиждани архивни материали, използвани със страхотен ефект в изследването на възхода на Doors и самоунищожението на Джим Морисън. Дичило осигурява контекст на филма, като свързва групата с контракултурния дух на времето от края на 60-те години, но той е по-скоро фон, отколкото главното събитие. Кадри от живи и студийни изпълнения покриват доста невероятно добре големите безсмъртни хитове на групата, а спойката в историята е толкова майсторски направена, че няма да ви остави да скучаете нито за секунда, дори да не сте фен на The Doors. Невиждани досега материали са заснети от Пол Ферара – приятел на Морисън от времето, когато двамата са учили във филмовото училище на Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Още по-ценна находка са кадрите от HWY: An American Pastoral - "изгубения" експериментален филм на Морисън, в който той е актьор и режисьор.
Дом на киното
1 април (петък), 21,00

2 април, събота

МУЗИКА

Nouvelle Vague
Най-успешната френска група – Nouvelle Vague, за първи път ще срещне многобройните си почитатели у нас. Марк Колин и Оливие Либо  идват с групата си от музиканти, сред които Мис Франция Марева Галанте, за да представят неповторимия си репертоар от ню уейв парчета с напълно ново, свежо и несъмнено модерно звучене. Основа на репертоара им ще бъде последният албум на групата Couleurs sur Paris („Цветовете на Париж“), в който Nouvelle Vague извръщат поглед от английската музика, за да погледнат към френската класика на новата вълнà. Разбира се, подготвеният сет лист съдържа и най-популярните и очарователни парчета, като Love will tear as apart, Dansе with me, Mala vida и други, а подгряваща група ще бъдат La Boetie.
НДК, Зала 3
2 април (събота), 20,00

Back To Unity III
За трети пореден път ще се съберат герои на хип-хоп музиката у нас. В концерта ще участват сравнително нови формации, като Лого5, FARS и The Top Stoppers, добре познатите в последното десетилетие Wosh,  DRS, Нокаут, Sensei със Sistah, ветераните  Spens и  X-Team и герои, като SLIMsize, LAC, Sech, Silent City, Bobo&DVD, Alexmall&Gem, Gerata&NRG D и Dafai&EMC. Очертава се едно от най-силните събития в родния рап през сезона, не е за пропускане.
Mixtape 5
2 април (събота), 23,00

Gravity Co.
След края на декемврийското си турне Dirty Secret Tour, което премина през девет български града, Gravity Co. стартират нова серия от концерти. След Варна и Русе идва София и специално за случая групата е подготвила сетлист, включващ песен, която отдавна не е изпълнявана на живо, както и нови, почти unplugged версии на две от най-емблематичните си парчета - Away и Empty World. Диджей съпорт на Gravity Co. в София ще бъдат Strange Affection и Ginger Head, които ще дадат начало на партито и ще продължат да поддържат настроението и след края на концерта.
Sofia Live Club
2 април (събота), 21,00

КИНО

Боецът
Филмът, вече награден с куп престижни отличия и номиниран за 7 Оскара, разказва историята на боксьора Мики Уорд – Ирландеца, изигран от Марк Уолбърг. Истинското постижение във филма обаче е на Крисчън Бейл – властелин на промените в тялото и на впечатляващите роли, който в лентата играе Дики – треньор и наркоманизиран полубрат на боеца. Откъсването от миналото и триумфът в името на любовта са основа на биографичния сюжет, а специално споменаване дължим и на чудесните превъплъщения на Ейми Адамс и Мелиса Лео. Като цяло – актьорско великолепие на фона на надъхваща драма.
Дом на киното
2 април (събота), 20,30

ANTISTATIC 2011

Вива Мандич
Акцент в програмата на Antistatic 2011 винаги са били най-силните представления от съседните балкански държави. Сред тях е и словенската продукция „Вива Мандич“, чийто изпълнител – Марко Мандич (компанията Via Negativa), е и съавтор на концепцията заедно с Боян Яблановец (Словения). Изходната точка на представлението е въпросът дали е възможно артистичният живот да се събере в една-единствена чаша, пълна с пот. Станете свидетели на театралните постижения и на тайните преживявания на Вива Мандич - ексхибиционист, нарцисист, палячо, интелектуалец, животно, егоист и артист!
Младежки театър, Камерна зала
2 април (събота), 19,00

3 април, неделя

МУЗИКА

Viperfish
Те са неприлично млади и адски добри. След почти 3 години заедно са на ръба, след който полетът към музикалния небосклон е безспорно насочен към звездите. Смесват най-доброто от банди като Muse, Nirvana, System of a Dawn и Alice in Chains, със собствен привкус, модерни подправки и личното си виждане и усещане за музика. Живеят във Великобритания и всичко до момента сочи, че имат данните да пробият там, заради което остава само да им пожелаем късмет. Идват си за серия концерти през април и можеш да потропваш от нетърпение за ексклузивно интервю с тях в Dnes.bg. Или просто да ги чуеш.
Строежа
3 април (неделя), 21,00

ANTISTATIC 2011

Danza и Ecorche
Тази година във внимателно селектираната програма на фестивала Antistatic присъстват само две български представления и гаранцията за качество е повече от сигурна. Първото е Danza на танцова компания Дюн, по идея и хореография на Петя Стойкова и в изпълнение на Владимир Грудев, Петя Андреева и Петя Стойкова. Danza е спектакъл за танца и неговото неизбежно и дори понякога неусетно присъствие в ежедневието. Ще ни покаже как  ежедневието се превръща в изкуство.
“Écorché” пък е вторият общ проект на тандема Мирослав Йорданов и Валери Миленков.  Представлява органичен монолог на тяло без личност, което мисли своите граници и цялост, радикално в жестовете си, разтворено и чувствително, чрез мотива за обелването, лишаването от кожа.
Danza е в @лма @лтер от 19.00,  Écorché е в Червената къща от 20,00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Nouvelle VagueAntistatic 2011DJ Cheeba
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 13 години
In a metter of speaking??? Бе няма такава песен, бе Пенева! хахаха
3
1
 
2
 
! Отговори
LU преди 13 години
Да не забравите рождения ден на Доби в кв. Дружба 1. Ще бъде грандиозно. 9-ти април. За повече подробности потърсете в google.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
IZOB6TO NE ME INTERESUVA 4ERVENIQ VI SAIT KADE SE IZQVQVA
1
0
 
1
 
! Отговори
гош преди 13 години
ленче, кач пара е билетът за Nouvelle Vague?