Самоизлекуване от рак. Струва ли си да повярваш в чудото?

Лекарите не знаят защо при някои пациенти туморът изчезва
Обновена: 5 дек 2010 22:17 | 5 дек 2010 17:08,
74
Самоизлекуване от рак. Струва ли си да повярваш в чудото?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Във всеки човек е заложен механизъм за оздравяване и регенерация на тъканите. Ако мозъкът даде такава команда, механизмът се включва.

Туморът е плъх

Иван, сътрудник във фармацевтична фирма, получава "смъртна присъда", след като лекарите му откриват меланома. Метастазите били в черния дроб, стомаха, белите дробове, костите и дори в мозъка.
Но мъжът не се предал.

Започнал да приема странна смес от 17 витамина. Представял си, че метастазите са плъхове и той ги гони с бейзболна бухалка. След няколко месеца изследванията показали, че почти всички метастази са изчезнали.

Лекарите не вярвали, че причината е във витамините, но да разгадаят тайната на оздравяването също не могли.

"С меланомите наистина понякога се получават загадъчни ситуации", споделя пред aif.ru руският онколог хирург проф. Алексей Северцев. – Това е най-непредсказуемият рак".

Някои пациенти рухват, макар да получават най-силните противоракови препарати, други продължават да живеят, без да са провели никакво лечение.

Причината може би е в генетичните различия на имунната система при различните хора.

Едно от перспективните направления при лечението на меланомите е имунотерапията. Тя не спасява всички, но  в някои случаи болните живеят дълги години.

Разгадаването на тайната е близо

Причината за толкова различни реакции към заболяването и лечението е предмет на щателно изследване. Защо на едни им върви повече, отколкото на други?

Версията за необичайното подсилване на имунната система намира все повече подкрепа сред специалистите.
Смята се, че генът на рака се крие у всеки.

До определена възраст и при определени условия той се блокира от собствените сили на организма. В момента в който защитата отслабне, раковите клетки започват да настъпват.

Понякога обаче и при най-малкият тласък имунната система се включва в контраатака срещу рака.

Фактите свидетелстват, че понякога са възниквали необясними ремисии, когато организмът е бил атакуван от инфекция, която от своя страна е активирала имунната система на болния. Имунитетът атакувал не само инфекцията, но и раковите клетки.

Да повярваш в приказката

"Във всеки човек е заложен механизъм за оздравяване и регенерация на тъканите. Ако мозъкът даде такава команда, механизмът се включва, твърди психологът Дмитрий Воедилов. Когато човек не вярва в добрия изход, се включва противоположният механизъм, този на самоунищожението".

Нужно е не само да измислиш своята приказка, че ще оздравееш, а наистина да повярваш в нея.

"Не трябва обаче да се поддавате на приказките на шарлатани, които ви обещават да ви излекуват с чудо.
Чудото зависи от вас и от лекарите", добавя още Дмитрий Воедилов.

Между другото

До откриването на антибиотиците съществувал т.нар. мексикански начин за лекуване на рак на млечната жлеза. Болната била заразявана със стафиликок. Тя или загивала, или бактерията унищожавала раковите клетки и жената оздравявала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: чудорак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
30
 
! Отговори
Black Wolf преди 13 години
Тайната е в Силата на мисълта , това е най - силното лекарство против болести и Проблеми като цяло !!! Повярвате ли силно и истински в дадено нещо то рано или късно се сучва.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съжаление такива случай са изключение.Това показват фактите.Молете се да не ви дойде до главата,защото тогава и да си пиете витамините и да се стягате психически все тая-края е един рано или късно.
11
0
 
47
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
На написалия коментар 1 ще напиша.На останалите:Има над 100 вида рак. Ракът е МУТАЦИЯ на собствените ни клетки, като в същото време те не се разпознават от имунната ни система. ОБАЧЕ: В някои случаи раковите клетки мутират толкова много, че стават нежизнеспособни и умират.Ракови клетки НЕПРЕКЪСНАТО се образуват ВЪВ ВСЕКИ от нас. Проблем са тези клетки, които успеят да просъществуват!За това - дишайте чист въздух, яжте плодове и най- важното - СПЕТЕ ДОСТАТЪЧНО!
10
3
 
12
 
! Отговори
Чел преди 13 години
Всичко е в главата, имам много такива случаи, има случаи в които хората дори не знаят, че са имали рак. Гугнете "германска нова медицина" ще се озадачите какви данни има и как не се говори за тях, а защо не се говори всеки сам може да се сети.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има естествени вируси, които атакуват избирателно раковите клетки на меланомата. Проблемът при тях е, че понякога организмът развива имунитет срещу вируса и го унищожава, преди да си е свършил работата. Разработват се също така и генно-модифицирани вируси, които да атакуват други видове рак, но там нещата са по-сложни.Всичко това обаче е борба с последиците, а не с причините... Трябва да се търси причината и да се изкорени.
8
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Супер са сокът от бъзуняк и сок от алое !Много помагат на имунната сиситема да се справи с тази болест!
7
1
 
32
 
! Отговори
Българкаски Граждани преди 13 години
Потърпевша съм.Наистина човек трябва да повярва в себе си!Добра превенция и навременно отктиване на проблема.И аз не съм за химиотерапията!
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко в този живот, от най-дребното желание през най-великите ни планове, та чак до болестите зависи от въртешната енергия на човека. Всеки човек има различно количество енергия в себе си, но при всеки тази енергия се губи или натрупва по един и същи начин. Губи се чрез глупостите и слабостите ни, натрупва се с воля и въздържание от глупост
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само люти чушки яще
4
0
 
27
 
! Отговори
слънце преди 13 години
Не вярвам, че тази болест е случайна ---- А в метода за лекуване има нещо вярно ---- Така можем да си помогнем и за други болести / може би не напълно, но все пак /
3
8
 
21
 
! Отговори
No doctors преди 13 години
"Чудото зависи от вас и от лекарите" По-скоро само от човек и от неговия начин на живот! Докторите само удължават мъките на пациентите, подържат болестта и смучат пари от страдащите. Химитерапията е не по-малко вредна към нормалните клетки. Поитересувайте се малко и ще разберете, че с химиотерапия НЕ СЕ ЛЕКУВА. Това НЕ е натурален и естествен начин.Всъщност радиацията от GSM, Wi-Fi и от подобни "модерни" изобретения йонизира металите в тялото.Химиотерапията излъчва в електромаг. спектър
2
1
 
51
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Ракът.... най-гадната болест
1
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4udesata se slu4vat na tozi koito viarva v tiah. Ne slu4aino Isus kazva 4a ako poviarvame 6te trugnem po voda i 6te mestim planini. Viarvaite !