Бременните не бива да ядат за двама

Бъдещите майки трябва да наблягат на здравословната храна
Обновена: 18 май 2012 17:40 | 18 май 2012 17:40,
29
Бременните не бива да ядат за двама
Снимка: Reuters

Бременните, които ядат за двама и напълняват много, са по-застрашени от усложнения от придържащите се към здравословното хранене, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на международно изследване.

Здравословното хранене през бременността е безопасен и ефективен начин да се избегне прекомерното напълняване. Упражненията или комбинацията на упражнения с диета не са толкова ефикасни. Жените, внимавали какво ядат, са напълнели с четири килограма по-малко от останалите.

Рискът от прееклампсия - опасно високо кръвно налягане, при тях е бил с една трета по-малък, от гестационен диабет - с 61% по-малък, а от високо кръвно - със 70% по-малък. Преждевременните раждания при жените, спазвали режим, са с една трета по-малко. Теглото, с което се раждат бебетата, не зависи от храненето на майката, установи изследването.

Британски и европейски учени са анализирали 44 изследвания по въпроса, обхванали повече от 700 жени. Ръководител на екипа е д-р Шакила Тангаратинам от университетската болница "Кралица Мери" в Лондон.

Препоръчваното от учените здравословно хранене се състои в ограничаване на общите приети калории, добро балансиране на протеини, въглехидрати и мазнини и по-голямо присъствие на пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и кълнове в храната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Swetl преди 11 години
ами аз хапвам нормално: закуска - сандвич; обяд - салата с месо или риба, вечер нещо леко и до сега съм качила 20 кг - в 8 ми месец съм, та незнам защо ги пишете тези коментари, явно нямате друга работа, всички искат да са елегантни, но не винаги се получава :)
23
6
 
4
 
! Отговори
майка преди 11 години
до 17, 18 и 199 и 13 имат право.Над 15кг е свинщина и лигавщина.Нагледала съм се на такива бременни.Колкото са по-прости, повече се тъпчат и се държат, все едно ще раждат Господ.
22
10
 
2
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Нормално е една жена да забременее около 6-7 кг,но не повече...другото е лакомия и оправдания
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С първото си дете качих 11кг. , които бяха изчезнали когато ни изписаха от болицата. В момента съм е края на шести, лежа през последните 3 месеца и половина и ще лежа през останалите. Качила съм 4 кг., сънувам банички и детски шоколад, и се събуждам с торти в главата, а за такива неща като небременна не съм се сещала- не че съм пазила диети или нещо такова, просто съм свикнала да се храня здравословно. Прекомерното качване на кг не се дължи само на ядене .
20
4
 
15
 
! Отговори
Абе преди 11 години
Вие сте БОЛНИ бе, как може да говорите така за жените, които продължават съществуването на света?!?!? Как може да има толкова ограничени и *** *** като вас :( ОСОБЕНО МЪЖЕТЕ, които коментират- повръща ми се от вас! Жалки сте! Гнусни сте!!!!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моята лекарка казва, че да напълнееш с до 15 кг при бременност е нормално, всичко по-нагоре е вече вредно.
18
3
 
11
 
! Отговори
до 9 и 13 преди 11 години
те са дебели-ще отслабнат,а вие сте глупави,какво ще направите??
17
2
 
5
 
! Отговори
до 9 и 13 преди 11 години
явно комплексите много ви тресат,по-лесно е разбира се да гледаш отстрани,да се наливаш с бира и да сипеш глупости
16
3
 
15
 
! Отговори
до 9 и 13 преди 11 години
Това да носиш живот в себе си е благословено и свято нещо. Не проумявам що за *** сте вие, та да говорите по този нелеп начин. Никога няма да се докоснете до вълшебния свят на износването на наследник, никога няма да разберете колко е безсилен човек в такъв момент срещу организма си и как приоритета му става един едиствен- да износи и роди здраво и хубаво бебче. Жалко, че има недорасляцаи като вас, с глупави изказвания и неосъзнаващи какво чудо е зачеването, износването и грижите за едно дете
15
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
бях качила 16 кг по-време на бременността си,не знам много ли е или не,но при положение че пазех леглото/вкъщи и в болницата/ 80% от времето .Не се тъпчех,а просто си качвах,това е .Бях се надула като гъба от задържане на вода обаче.След като излязох от родилния бях -10.
14
0
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
добре де, наистина не всичко което еволюцията е заложила у човека е актуално. все пак, човек до преди 100 години е живял в условия на перманентен глад, и сега малко му липсват инстинкти за условия на изобилие. но да се слушат разни учЕни е по-голяма грешка отколкото да си следваме животинските инстинкти, па макар и не много актуални. и не си мислете че учЕните дето пишат подобни статии са същите които измислят новите лекарства, последните нямат време за глупости
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво бе! Открихте не само топлата вода с тази преписана статия, но и студената вода!хахаха
12
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бременните не бива да ядат за двама"Ха, изненада. Излиза че са се освинвали напразно до момента! : ))) На надебелелите лелки - честито!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По времето на ВСВ, нацистите окупират някакъв град в скандинавска държава (извинете, пъметта ми не е услужлива в момента за имената) за цели 6 месеца. Глад и мизерия мъчи бременните през това време. Всички бебета родени по това време като възрастни заболяли от затлъстяване. Изследователите обясняват ефекта с това, че бебето в утробата на майката трупа информация за околнната среда по това каква храна постъпва, колко често и т.н.Направете си изводите приятели. И много се дразня, когато една шепа хора се опитва да вкара в калъп масата, за да им е по лесно. Да е.ба и конформизма смотан.80-те СЗО излъга цял свят, че с намаляването на приема на мазнини ще се нормализира теглото, а за въглехидратите нищо не се каза. И масово затлъстяване не закъсня.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Британия е остров.
9
3
 
6
 
! Отговори
БТК преди 11 години
"Британски и европейски учени"КЪДЕ Е БРИТАНИЯ,НЕВЕЖИ???
8
36
 
18
 
! Отговори
А? преди 11 години
Бременността е вид извинение за жените да се тъпчат като крави. Защо има жени, които изглеждат перфектно преди, по време и след бременността? Вярно е, че не всеки има перфектен ген и не може да запази фигурата си, но има и такива, които си мислят, че като са бременни едва ли не света се върти около тях и всичко им е позволено. После хвърлят обвиненията на бременността! Аре, да не сме от вчера.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като прочетох, че учените са британски и очаквах какви ли не глупости да препоръчат.Озадачен съм.
6
7
 
14
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
"Теглото, с което се раждат бебетата, не зависи от храненето на майката, установи изследването." Не съм съгласен с това, трябва да си хапва по-вечко, но не и като за последно, така мисля аз
5
0
 
16
 
! Отговори
не става само с яден преди 11 години
Е то нека каквото и се яде да й се дава, ама въпросът опира в количествата, не е все едно дали ще погълнеш кило шунка или примерно 100 гр.