Усещането за тежест в краката може да се дължи и на стрес

Срещу оплакването помагат йога и други релакс техники
Обновена: 23 авг 2012 12:03 | 23 авг 2012 11:45,
4
Усещането за тежест в краката може да се дължи и на стрес
Снимка: Reuters

 "Тежките крака" са често срещано оплакване, независимо от физическото натоварване и двигателна активност. За разлика от временното неразположение, когато проблемът стане постоянен без значение от часа на деня, се налага преглед при лекар и терапия.

 
„Синдромът на тежките крака“ обикновено се появява по време на движение и се изразява в умора, която ограничава желанието за физическа активност. Може да се дължи на редица разностранни причини, като нарушено кръвообращение вследствие на продължителен престой в едно положение, наднормено тегло. Тежките крака са обичайно оплакване през втората половина на бременността, както и при спортистите при усилена тренировка и натоварване на прасците. Възможно е такова неразположение да се появи при дълъг преход или дейности на открито, били те приятни занимания за активен отдих или домашни или служебни задължения.
 
Тежестта в краката може да е в резултат и на временен здравословен проблем, като недостиг на желязо, магнезий или фолиева киселина, което се установява с изследване и се коригира с подходящ хранителен режим, а при необходимост по преценка на лекар и чрез прием на съответните витамини и минерали.
Оплакването може да е и вследствие и на стрес.
 
Най-често уморените крака са неразположение, което се споменава от зряла възраст и тогава то се дължи на разширени вени. Освен умора и тежест в краката, засегнатите описват болка, отичане, зачервяване и топла кожа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Hasan neverni преди 11 години
Проблема с тежките крака приключва в момента в който се озоват на моите рамене
2
0
 
3
 
! Отговори
? преди 11 години
Тези нозе на снимката ,на рицарски воин ли са ?
1
0
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Хахаха, добро е!