Детоксикацията - липсващото звено в храненето ни

Прави се само при здрав организъм, предупреждава специалист
8 май 2013 08:36, Петя Славова
9
Детоксикацията - липсващото звено в храненето ни
Мръсният въздух в големите градове силно токсикира човешкия организъм. Снимка: Булфото

Детоксикация или прочистване на организма може да се прави, само ако храносмилателната система - стомах и черен дроб - са в перфектно здраве, коментира холистичният нутриционист /специалист по здравословно хранене и здравословен начин на живот/ Надя Петрова, пише БТА.

Тъжната истина е, че освен ако не живее в някое родопско село високо в планината и не се храни изцяло с органични продукти, то най-вероятно човек е натрупал достатъчно токсини, които затормозяват организма му, казва Петрова. По думите й детоксикацията е липсващо звено в храненето на съвременния човек - т.е. всеки би трябвало да я прави, но много малко са тези, които се решават на тази стъпка.

Другият голям проблем с детоксикацията е, че дори да осъзнаем необходимостта от нея, в интернет в момента ни залива безумна и противоречива информация и на човек му е много трудно да се ориентира кое е правилно, смята нутриционистът. Всеки, който реши да прочисти организма си, преди това трябва да се убеди, че това няма да е противопоказно за него, предупреждава Петрова.

Детоксикацията е противопоказна за всички кърмещи жени, защото по време на прочистване тялото ни изхвърля токсини по всички възможни начини, включително и чрез кърмата. Така че ако една майка кърми и се детоксикира, може да предаде отровите в организма си на бебето.

Не бива да правят детоксикация и хора с ракови заболявания в напреднал стадий, чийто организъм е много изтощен,както и всички страдащи от аритмия на сърцето, ниско кръвно, анорексия, булимия, слабо сърце, психични заболявания, гастрити и язви. Също е важно да не се прави детокс в студено време, по време на бременност, преди и след операция, алармира Надя Петрова.

Специалистът преброи някои от най-силните вещества, които токсикират човешкия организъм - въздухът, който дишат хората, живеещи в големите градове. Тровят ни тежките метали в храната и водата, която поемаме.

Токсикира ни всичко, което напоследък се води храна, но всъщност не е, както и алкохолът, хапчетата, които
пием, пушенето - независимо дали е активно или пасивно, и разбира се, метаболизмът, когато той не работи правилно /като сехраним много набързо, не дъвчем достатъчно храната или консумираме основно т.нар.бързи храни, съдържащи рафинирани продукти/, отбелязва още Петрова.

Симптоми, по които можем да познаем, че е крайно наложително да направим детоксикация са мигренните
главоболия, продължаващи няколко дни, синдромът на постоянната умора, липсата на енергия, чувствителността към определени храни или съставки, която обикновено се изразява чрез подуване и  тежест в стомаха след ядене.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябвяше да започнете с това, че "нутриционист" не е медицинска специалност.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова мода тръгна из народа
7
2
 
5
 
! Отговори
5 преди 11 години
Постите са си детоксикация, но не и при днешното предлагане на "храни".
6
1
 
4
 
! Отговори
bilabs преди 11 години
Щерев Лекар ли е ...холистичният нутриционист /специалист по здравословно хранене и здравословен начин на живот/ Надя Петрова?Какъв продукт за "Детоксикиране" предлага?Представител ли е на някой от производителите ( или Мултилевъл измамниците)?
5
4
 
5
 
! Отговори
Торанага преди 11 години
До Насакoто:Верноооо, тази бизнес интепретация ме вдъхнови, направо си представих дискусията после.Кукла 1: Ийй, да знаеш цела седмица съм на детокс програмата на "доктор'. Хуев- пия само сок от бел бъбрек.Кукла 2: Въй, бел бъбрек а,...верно ли ***, то затва така ти е изпънала кожата.
4
2
 
3
 
! Отговори
Насакото преди 11 години
До Торанага: Колега, нали на балъците некой требва да им зима кинтите. Все пак, на колко кукли са им дали по една кола да се возят, и между маникюра, педикюра и кола-маската нещо требва да се прави.
3
4
 
14
 
! Отговори
Торанага преди 11 години
Всяка сутрин правя аз детокс здрав:Ставам, пия един чай, клекна 2 пъти и като ме напъне , отивам и се из(с)ирам мощно. Ей тва е детоксикация. Питайте ГУГАЛА кво е "хомеостаза" да видите как човешкото тяло се справя идеално с "токсините". Таа статия ме развесели, толкова много тъпотии за единица време отдавна не бях чел. Ше си я принтирам на мека хартия и ше си я зема с мене в *** утре. сутринта.
2
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 11 години
Хубава статия. Изчистете си организма и ще видите как оздавителните процеси в организма ви ще започнат сами и без лекарства. Споделям от личен опит.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има едно магическо нещо наричано Сауна!