Добрата физическа форма подобрява паметта при децата

За по-добри резултати в училище
Обновена: 18 сеп 2013 13:26 | 18 сеп 2013 13:26,
0
Добрата физическа форма подобрява паметта при децата
Източник: Reuters

Физическото благосъстояние помага на децата да научават по-бързо нова информация, освен това подобрява и паметта им според ново проучване, проведено от Университета в Илиной в Урбана-Шампейн, САЩ.

В него участие взимат 48 деца на възраст между девет и десет години. Изследователите им показват фиктивна карта, а участниците трябва да запомнят дадени имена и места на нея. 

Децата условно са разделени на две групи - половината от тях са в много добра физическа форма. При останалите физическото благосъстояние е в другата крайност – най-ниското. 

Когато трябва да възпроизведат наученото, се оказва, че децата, които са в по-добра физическа форма, се справят по-добре от останалите. 

Според експертите физическото състояние може да повлияе различно при различните методи на научаванена нова информация. По-добрата физическа формаобаче може да бъде от голяма полза за ученето ипаметта при децата, които са в училищна възраст. 

От друга страна, тези резултати са важни от гледна точка на образователната политика – „призовават“ да се обърне внимание на физическото обучение в училищата. 

Резултатите от проучването са публикувани в сп. PLOS ONE.

 

Още полезна информация може да намерите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: паметфизическа форма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари