Как да запазите ума си остър?

Поддържайте здравословно тегло, тъй като по-пълните хора са застрашени от деменция
Обновена: 19 ное 2013 18:19 | 19 ное 2013 18:19, Мария Дуковска
2
Как да запазите ума си остър?
Снимка: Sxc.hu

Паметта и нейното качество зависят от редица фактори. С напредването на възрастта човек започва да губи способността да запомня лесно. На какво трябва да обърнете внимание, когато искате да запазите своя остър ум за по-дълго време?

Консумирайте достатъчно количество плодове и зеленчуци
 
Според проучване на Харвардския университет жените, които консумират редовно горски плодове показват значително забавяне на спада в менталните функции, за разлика от тези, които не консумират редовно от тях.
 
Авторите на друго проучване пък смятат, че тези хора, които консумират листни зеленчуци подобряват менталните си функции и намаляват щетите върху паметта, които настъпват с напредването на възрастта. Зеленчуците помагат да се увеличи притокът на кръв към мозъка.
 
Започнете да учите нещо ново
 
За да запазите ума си остър освен занимателните мисловни игри и ребуси, започнете да изучавате западен език или някакви други умения. Ученето е процес, който помага за подобряването на мозъчната функция.
 
Медитирайте
 
Медитацията не само ще ви помогне да се отпуснете и да намалите нивото на стрес, но и ще повиши вашата концентрация и работен капацитет на паметта.
 
Поддържайте здравословно тегло
 
Към здравословното тегло трябва да се стремите не само, когато искате да изглеждате добре. Хората в средна възраст, които са с по-високи нива на телесна мастна тъкан са изложени на по-висок от риск от деменция и загуба на паметта в по-късен етап от живота им. Изследване показва, че при тези хора, които са се разделили с няколко излишни килограма паметта значително се е подобрила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
още един съвет преди 10 години
Не гледайте телевизия.