Газове в червата – каква е причината и как да си помогнем?

Или кои са храните, които трябва да избягваме
Обновена: 16 дек 2013 08:14 | 16 дек 2013 07:33, Румяна Тасева
1
Газове в червата – каква е причината и как да си помогнем?
Източник: Reuters

Отделянето на газове е един от най-естествените процеси на тялото. Трябва да се примирим с факта, че здравословното хранене, като поглъщане на повече фибри с храната, неминуемо води до образуването им. Въпросът е как да се избегне прекомерното подуване на корема по тази причина.

До метеоризъм може да се стигне при наслагване на някои фактори. Например газираните напитки са виновник номер едно за подут корем, към причинителите влизат храни като боб, леща и други варива.

За да се преодолее проблемът, понякога се налага единствено корекция на хранителния режим. Ето няколко съвета в тази насока:

1. Редуцирайте количеството на храните, които сте констатирали, че издувах корема ви. Със сигурност, в тази група спадат бонбоните без захар, дъвките, бирата, сушените сливи, зеленчуци от типа на брюкселското зеле и карфиола, плодове като круши, кайсии, и млечни продукти – прясно мляко, сладолед и др.

2. Пържените храни също причиняват подуване на корема и образуване на газове, така че тях хапвайте само от време на време през месеца.

Останалата част от материала може да намерите нa Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: газовечерваметеоризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
гешев преди 10 години
за да се избегне прекомерното подуване на корема, газовете трябва немедленно да се изпускат,а не да се задържат, докато корема се надуе като баскетболна топка, само заради факта, че на някой щяло да му замирише! процеса е напълно здравословен, екологичносъобразен, биологично чист и необходим!