Одобриха нов антибиотик за лечение на инфекции

Той се ползва с името цефтазидим-авибактам
Обновена: 11 дек 2014 10:57 | 11 дек 2014 10:55,
1
Одобриха нов антибиотик за лечение на инфекции
Снимка: Reuters, архив

Американската администрация по храните и лекарствата одобри за продажба нов антибиотик. Той е разработка на фармацевтичната компания Актавис.

Медикаментът засега се ползва с името цефтазидим-авибактам и е насочен към подпомагане на лечението на хоспитализирани пациенри с интраабдоминални и инфекции на пикочните пътища, причинени от резистентни към лекарства бактерии.
 
Лечението дава шанс на хора с животозастраващи болести, на които досега фармацевтичната индустрия не е могла да отговори.
 
Веществото нарушава синтеза на мукопептида муреин в бактериалната клетъчна стена и разрушава причинителя на инфекцията. Кличните проучвания показват високата ефикасност на антибиотика и вероятно той ще бъде пуснат в продажба съвсем скоро.
 
„Доволни сме от положителната препоръка на Комитета по лекарствата.
 
Той засилва вярата ни в безопасността и ефикасността на цефтазидим-авибактам и неговия потенциал за справяне с резистентните към антибиотици бактерии.
 
Това дава една нова надежда за лечение на пациентите с тежки и опасни за живота инфекции“, коментира Дейвид Никълсън, старши вицепрезидент на Актавис. По неговите думи фармацевтичната компания остава ангажирана с разработките си в борбата с устойчивите на медикаменти болести.
 
В момента текат и проучвания върху нов антибиотик за болнично придобитата бактериална пневмония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
НИКОЛАЙ преди 9 години
КАТО НЕ СИ МИЕТЕ ДУПЕТАТА, ЩЕ ВИ ИЗМИСЛЯТ И ЛЕКАРСТВА.....КУПУВАЙТЕ БРАТЯ