Бебе издъхна в болница! Болест или лекарска грешка?

Лекарите реагираха в последния момент, категорична е майката
16 ное 2015 10:32,
27
Бебе издъхна в болница! Болест или лекарска грешка?
Снимка: Нова телевизия

Бебе почина след прехвърляне в няколко болници. Малкият Марчело е имал сърдечна недостатъчност, но не е ясно дали причината за смъртта му е неговото здравословно състояние или лекарска небрежност, съобщи Нова тв.

Всяка сутрин Даниела Великова отива на гробището в Свищов. Там е Марчело – детето, което е чакала две години. Всеки ден тя превърта лентата на тази подранила смърт. Разказва, че имала рискова бременост. След раждането разбира, че Марчело е със сърдечна недостатъчност. Насочват я към национална кардиологична болница – позната като Трета градска.

Детето е с вродена стеноза на аортната клапа. По данни на лекуващите лекари, диагнозата се среща често. Марчело е с високостепенна стеноза – тя не е критична, но изразена. Лекарите преценяват, че операцията му може да изчака. Насрочват преглед след няколко дни. Вместо да се върне в Свищов, семейството остава в София при кръстницата на Даниела.

Следващият преглед е насрочен за след месец. Марчело се развива добре. В края на октомври Даниела отново пътува от Свищов за София. При завръщането си обратно обаче вижда, че Марчело не е добре.На следващия ден състоянието на детето се влошава и то е прието по спешност в плевенската болница. Там го стабилизират и го откарват отново в Трета градска. Още първата вечер Даниела забелязва, че детето не получава лекарствата, които са му предписани.

Лекарите насрочват операция за след седмица, а междувременно детето продължава да се влошава. Впоследствие е вкарано по спешност в реанимацията. Операцията е насрочена за следващата сутрин.

"В 9 без 15 ми звъннаха и ми казаха, че детето е починало. Тогава точно се чудих, ако звънна дали няма пак да ме овикат", спомня си Даниела.

"За мен причината беше забавянето във времето. Те реагираха в последния момент", уверена е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
мая м сестра преди 8 години
До Анонименмного си умничък! а дали няма на теб да се случи нещо подобно някога.......... моли се защото те заплювам, заради тъпите ти разсъждения,,,, явно и ти си с калпави гени в мозъка обаче........
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калпави гени, комбинирани с калпав начин на живот и калпава храна, стрес, преумора и напрежение - после лекарите са виновни, че не са спасили едно предварително увредено дете... Интересна логика. Хората с калпави гени следва да не се размножават(и да създават болно поколение, което ще има нужда от много грижи).
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време оправдавах лекарите ни,че все бяха обвинявани.Но днес и аз заставам срещу тях.С ръка на сърце ви казвам,на никой да не му се налага да търси помощ от български лекари.Те търсят само пари или да източват здравната каса. Да си лекар в България е.....
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В такива случаи се чака, отлага се максимално, по възможност докато навърши годинка. Иначе шансът да се възстанови след операцията е малък, даже почти никакъв, а и шансът за успех.
16
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Анонимен 17Не е точно така. Помним, че синът на Президента също почина ...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
но животът е такъв.Случва се! Неприятно е, боли и не е правилно родители да погребват деца, но се случва.А и част от вродените малоформации се установяват още по време на бремеността, ако бяха помислили малко тогава.... трагедията щеше да бъде по-малка.....
14
2
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
"Лекарите са длъжни".... Моля ви се бе хора - никой в този живот не ВИ Е ДЛЪЖЕН, АМА с НИЩО, дори родителите ви. Научете се най-накрая - докато продължавате да наричате лекарите "убийци с бели престилки" все повече от тях ще заминават да работят навън, а тук ще се лекувате при "капацитети", които могат да ви кажат само "конграчулейшън" и ще са чели само "Винету" и най-вероятно ще са завършили курса за пожарникари.Хора умират всеки ден.Медицината не може да спаси всички!!!Жалко е да умират деца..
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше детето на някой депутат щяха да оперират същия ден. Обикновените хора за тях са само една досадна пречка.
12
10
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 години
Не му било писано. И аз съм губил хора. Не винете докторите. По свестни доктори от българските няма. При загубите никога не казаха дай пари и ще оправим човека както го правят в Израел, Турция и пр. Българските лекари в мойте нещастни случай казваха "медицината има граници - ние сме до тук - Господ ако е решил ще живее." ТОВА ВСЪЩОСТ Е ИСТИНАТА.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да прости душичката...Колко от тия с френските знамена на профилните си снимки ще подминат тази смърт?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 13Според мен истината никога няма да излезе наяве! Не отхвърлям възможността да не са могли лекарите да го спасят, понякога и те са безсилни. Но по-често просто не правят нищо, преди да получат пари на ръка. Така че нищо чудно това да е коствало живота на детенцето! А майката дори и да реши да ги съди, нищо няма да постигне, защото пак лекари трябва да направят експертизата. Колко осъдени лекари има до сега? Аз не знам за нито един.
9
1
 
3
 
! Отговори
дразните преди 8 години
Не се разбира,защо Марчело се е почувствал зле и не сте показали никаква документация.Какво очаквате да се коментира ?
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление и по-лошо ще става в нашата "държава". Всички си спомняте как за високото кръвна на Премиера беше строена цяла правителствена болница, Патриарха отиде дори да го богославя, а за едно новородено бебенце ще му отлагат животоспасяваща операция докато не си отиде от този свят.
7
4
 
22
 
! Отговори
до "доктора&quo преди 8 години
Напротив! Точно лекарите са убили детенцето! Убили са го, като хладнокръвни убийци! Защото са били длъжни да преценят състоявието му и да го оперират по-рано! Но, със сигурност са чакали нещастната майка да им плати за "избор на екип" или дежурните рушвети! *** и убийци, облечени в бели престилки! Нещо и те се гласяли да стачкуват? Защо ли?! Да не би този оскотял от мизерия и бедност народ вече да не им дава рушвети? Или да не иска "избор на екип"?
6
7
 
6
 
! Отговори
13 преди 8 години
От тук е лесно да се коментира!!! Майката ако желае да съди лекарите - САМО ТОГАВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА - ЗАРАДИ СЪДА!!! А ВИЕ - СТИГА ПЛЮХТЕ!! ИМАЙТЕ ПОВЕЧЕ ВЯРА И ДОБРОНАМЕРЕНОСТ - ЛЕКАРЕТЕ НЕ СА БОГОВЕ, НЕ СА УБИЛИ ДЕТЕТО, НЕПРЕДВИДИМА Е ТАЗИ ДИАГНОЗА, ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА!!БОГ ДА ПРОСТИ МИЛОТО ДЕТЕНЦЕ!!!
5
9
 
16
 
! Отговори
Ама вижте сега преди 8 години
Много е жалко, че такива въпроси се анализират от некомпетентни хора. Репортерка няма как да прецени коя е причината за смъртта. Нито родителите, при цялото ми уважение към мъката им. Ходят като лешояди и настройват хората срещу даден лекар и после като се докаже, че е невинен, никой не отива да му се извини. Нали?
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво се борят лекарите : с вродени, генетични заболявания или предразположения към такива, със заболявания, постигнати със собствения ни начин на живот и небрежно отношение към здравето си.За какво ги виним??Медицината не е точна наука като 1+1=2
3
2
 
32
 
! Отговори
Владимир Вълканов преди 8 години
Слушах интервюто по телевизията и изобщо не се съмнявам, че се е случило както разказа майката. Същия филм в друга болница наскоро преживяхме с наш близък. Отношението на персонала е извън всякаква мярка.Пациента зле, бил стабилен. Пускат го влошава се. Звъниш им по телефона - не ме безпокойте. После откъде ми имате телефона, от интернет. Министъра да слуша и да си взема бележки, докато си сваля отпечатъците. Нагли некадърници.
2
4
 
23
 
! Отговори
Евала преди 8 години
Евала на Лекарите... С подобно отношение се искат по-високи заплати, по-добри условия..... БРАВО господа Лекари !!! Шапка ви свалям за професионализма!!! Не напразно повечето ми познати се лекуват в чужбина за какво ли не и не се доверяват на Българските лекари... Явно има защо !
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми така е като добрите лекари емигрират щот българия е най - прекрастната страна в света...