Как да стопим коремните мазнини с йога?

Подобрява силата и гъвкавостта на основните мускули в тялото
9 сеп 2016 17:22,
3
Как да стопим коремните мазнини с йога?
Източник: Reuters, архив

Йогийската поза Dandayamana dhanurasana е вариация на поза Лък, чието изпълнение може да подобри силата и гъвкавостта на основните мускули в тялото. 

Практикуването на тази асана е и отличен начин за намаляване на мазнините в областта на корема. В допълнение, позата подобрява притока на кръв към сърцето и белия дроб, докато в същото време стимулира кръвоносната система. Редовното ѝ изпълнение помага за облекчаване на газовете и запека. 
 
Стъпки за изпълнение на асаната:
  • Застава се в изправено положение, като двата крака са събрани един до друг. След това се повдига десният крак така, че петата да се движи към седалището.
  • С помощта на дясната ръка, следва да хванем повдигнатото стъпало зад гърба си. Захващаме го здраво с всичките си пръсти, включително и с палеца.
  • Изтягаме лявата ръка нагоре, докато стигне до позиция, в която сочи директно към тавана.Позицията се задържа в продължение на 10 – 15 секунди, след което бавно започваме да се огъваме напред с ханша. Кракът, върху който стоим, остава изправен през цялото време. Не бива да пускаме крака, който сме повдигнали.
  • Позицията се задържи за известно време, след което започва бавно понижаване на крака към земята. Повтаряме същите движения и с другия крак.
 
Ако сме начинаещи, не бива да се насилваме да изпълним позата. За начало е достатъчно да повдигнем крака си колкото се може, по-високо. Освен това, е важно да започнем изпълнението на позата с допрени едно до друго колене, за да се осигури добър баланс. 
 
Тази поза не бива да се практикува, ако наскоро сме претърпели травма на коляното или гърба. Бременните жени също следва да я избягват.
 
Повече пози на йога може да намерите в рубриката „Йога и медитация“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и не йогата е дъскорезцниата за пари, а фитнесът ! всичките упражнения йога, гимнастика, пилатез мога вкъщи да си ги правя, на плажа, на поляната, а твоят фитнес на места струва по 1600 лв на година! та кое е дъскорезницата ??? да давм и пари за химииките ви...
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименгорят с йога и гимнастика много по бързо от "якото трениране" !!! казвам го от опит!един приятел от 2 години тренира във фитнеса и спазва хран режими, не може си свали шкембетоа аз в къщи с гимнастика, йога и пилатез за 6 месеца - шкембето изчезна, плочките излизат и си тренирам по колкото си искам и когато си искам.но трябва и на фитнес да тръгна, не е важен само коремът, а цялостно физическо подържане.