8 ползи за здравето от белия пипер

Помага при настинки
1
8 ползи за здравето от белия пипер
Снимка: pexels

Когато говорим за храна, искаме да се докосваме до най-съвършените вкусове, всяка хапка да предизвиква хубави усещания. Храната, която консумираме трябва да бъде не само вкусна, но и да носи ползи за здравето.

Нещо, без което рецептите не могат са завършващите подправки. Днес обръщаме внимание на белия пипер. Неговият вкус се отличава от този на черния, но разбира се е все така приятно пикантен. Смята се, че редовната му консумация може да намали риска от развитието на някои видове рак, грижи се за здравето на сърцето, дори облекчава зъбобола.

Споделяме още няколко добри причини да го включите в ежедневното си меню.

Облекчаване на болката

Белият пипер съдържа капсаицин – вещество, съдържащо се и в лютите чушки, което генерира топлина. Това свойство на пипера се използва в болкоуспокояващи гелове и спрейове. Капсаицинът в пипера също има противовъзпалителни свойства. Ето защо е изключително полезно за всички, които имат артрит и страдат от мускулни отоци и болки да консумират бял пипер (освен ако не е противопоказно).

За отслабване

Ако следвате здравословна диета за редуциране на килограмите, добавете към нея и бял пипер. Той ще помогне по естествен път за изгарянето на излишните мазнини. Дори в много добавки за намаляване на теглото се съдържа капсаицин. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тука цел ден никой не коментира, щот такова жуотно кат бел пипер при нас нема.