Статистика определи: София – най-лош град за живеене в Европа

Каква е причината и защо сме на опашката... по Bulgaria ON AIR
27 мар 2018 19:17, Анисия Иванова
250

На дъното... София заема 119 място в класация за най-добрите градове за живеене в света и на последно но място в Европа.

Каква е причината и защо отново сме на опашката?

В студиото на "ОколоСветско" по Bulgaria ON AIR гостуват Гергин Борисов от "Спаси София" и художникът Чавдар Гюзелев.

"За съжаление стана ясно, че София не е мръднала вече 10 години", коментира Гергин Борисов.

Може ли столицата да стане град за хората и защо сами унищожаваме средата си?

"Нямаме усещането, че тези градове са наш дом. Домът не свършва с прага на вратата ни", настояха гостите.

Липса на ясли, добра инфраструктура, презастрояване и мръсен въздух – ще стане ли София някога зелен град и защо вечно чакаме някой да ни оправи?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана така, защото след 1990 цялата индустрия по страната се закри и хората се разбягаха, а старата софийска БКП аристокрация си остана на топло и уютно, съответно в София се появиха първите фирми за алъш-вериш, вносители на каквото се сетиш, административни дейности, привлекоха се представителства на чужди фирми. И в тези фирми дойдоха да работят така мразените "провинциалисти".
115
4
 
23
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Е тя и в България е най-лош град за живеене
114
1
 
16
 
! Отговори
Алчността е мръсна преди 6 години
Изтичане на огромни обществени средства и европейски фондове в нечии частни сметки, липса не само на планиране, но и елементарна визия и грижа.Но все пак, ако този замърсен и объркан град се почисти, ще бъде малко по-добър.Но хората не чистят, защото вече не им пука за нищо друго, освен за пари, загубили са ориентир и са се отчаяли от себе си, от околните и от охолните.Аз чистя двора, чистя и пред двора всеки ден кучешки подписи.
113
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дългата ръка на Путин посегна и на София, той я превърна в бетонно гето и надупчи асфалта на софийските улици. БСП също са виновни като проводник на руската политика в България, нищо че не са имали кмет на София от 30 години.
112
2
 
25
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Хаха-от 10 години не е мръднал!Мръднал е,мръднал,даже е дръпнал,ама в обратната посока!Трети мандат, и 10 години кмет на София-все от ГЕРБ!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и симитличани-оранци станаа софиянци..представете си
110
2
 
8
 
! Отговори
OT SELO SUM........ преди 6 години
NA SELO JIVEIA......ZAVIJDAM VI NA GRAJDANITE....JIVEETE SI JIVOTA.......A MEN PITATE LIME KAK MI E.......BEDEN SUM.......DOBRE 4E IMAM MALKO ZEMITSA.......4E DA NE UMRA GLADEN........GLEDAM SI 40 000 DEKARA, I 4AKAM GRAJDANSTVO......DA ME ODOBRIAD.....SOFIANETS DA STANA.......
109
0
 
17
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
Абе най-лош,ама ако питате успешния европредседателстващ ,ще ви убеди и даже ще повярвате че е НАЙ-ДОБРИЯ.
108
1
 
30
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 6 години
Лъжа и нагла манипулация на опозицията! В кралство Тикволандия всеки ден е слънчев и всеки град (най-вече столицата Фандък Сити) процъфтява под крилото на вожда и учителя, любимия ръководител, премиера-слънце, нашия бащица и пожизнен диктатор, селския цар Боко Първи Тиквун!
107
1
 
12
 
! Отговори
Ту-ду-ру-ду-ду-ду преди 6 години
Гарантирано от ГЕРБ!
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУШЕЦИ НА ЗАВОДИ ОТ СОЦА?????КИДЕ БЕЕ????Я по-спокойно гергиновцииборисовцииандреевци от спасисофия ,КОЙ В ПАРИЖ,КОЙ В ЛЮБЛЯНА виа Скопье седнали за София да ми говорят!!
105
2
 
9
 
! Отговори
Драган преди 6 години
Кой е кмет на София ? Кой ?
104
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставихме хубавите си къщи и дворове, защото умните ни управляващи концентрираха всичко в София.Време е да се въведе някакъв много голям данък, който да принуди фирмите да се преместят в България.Особено високотехнологичните, защото и без това специалистите там не са от София.-
103
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в СОфия няма зелени площи ТО ТИ ДРУГАРЮ АКО ВИДИШ АТИНА САМО НА СНИМКА ЩЕ КОЛАБИРАШ,ей сега без да искам да ставам адвокат на Фандъка ли трябва бе,олеквате с тия простотии.....
102
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В центъра на София е пълно със стари,олющени сгради с опасни балкони и падаща мазилка.Тъжна картинка,но кметицата не я забелязва.Санират се частни блокове,което би трябвало да е работа на собствениците,а София,лицето на страната изглежда мизерна и неуютна,а през зимата и много *** и пушеци се вият отвсякъде като комините на заводи от соца.При бюджет над 1 милиард лева,да каже фъндъчката къде отиват парите от нашите данъци
101
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е айде стига вече ГЛУПОТЕВИНИ И АБСОЛЮТНИ ДИВОТИИ!!Аз я плюя Фандъкова за много неща АМА ТОВА ВЕЧЕ СИ Е ЧИСТА ПРОПАГАНДА от Фтентично десните спасисофия!!ГНУСНО!!Което си е критика разбирам но това пак казвам си е чиста ПРОПАГАНДА!!
100
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То вече няма въздух в София! Няма зелени площи,няма спокойствие,няма място за паркиране! Има само бетон,бетон,бетон,мръсотия,стрес,мякащи индивиди дошли да се "развиват ".Това вече не е моят град!
99
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сОФИЯНЦИ са герберасти щот Тиквата бил направил много за тях...............
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Фъндъкова знае ли?А нейния гуру и началник знае ли?А софиянци доволни ли са?
97
0
 
10
 
! Отговори
Видими резултати преди 6 години
Гарантирани от Герб