Наказват Спешна помощ за забавена линейка

Жената е починала в такси
22 фев 2024 22:15, Стела Стоянова
16
Наказват Спешна помощ за забавена линейка
Снимка БГНЕС, архив

Административно-наказателни санкции ще бъдат наложени на служители от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Сливен. Това каза директорът на Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) Иванка Динева по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване по повод случай, в който жена почина в такси на път за болницата в Сливен, без да бъде осигурена линейка за транспортирането ѝ.

Триажът не е направен правилно и не е направен от лице, което има право да го прави, посочи Динева. Тъй като пациентката не е можела да говори още от детската си възраст, нейн близък се е обадил с искане за линейка, добави Динева. Близкият на пациентката е съобщил на диспечера, че жената не може да говори, но диспечерът два пъти е настоял да чуе болната и самата тя да каже къде я боли, каза още Динева. Близкият на пациентката е обяснил, че жената не може да диша, но диспечерът е продължавал да настоява да разбере къде я боли. Разговорът е продължил няколко секунди, като накрая диспечерът е питал дали за първи път му се обаждат за тази пациентка. След като близкият потвърждава, че се обажда за първи път, диспечерът е казал да докарат пациентката до болницата, след което е затворил телефона, допълни Динева. Жената умира пред болницата, а до там е закарана с такси от роднините ѝ.

В конкретния ЦСМП нивата на възнаграждение на служителите са доста добри, каза още Динева и посочи, че брутните им заплати, без допълнителното материално стимулиране и начислен клас за прослужено време, са по-добри от заплатите на проверяващите служители на ИАМН.

ИАМН се самосезира по случая и на 12 февруари започна проверка в ЦСМП – Сливен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: линейкаспешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
Работещите в Спешна помощ получавали повече от тези в агенцията за медицински одит. Разбираемо е-едно е да четеш документи ,друго е да се озовеш при болен който всеки момент може да загине и да се опитваш да го спасиш!Затова няма нито един от тах който да е напуснал одита и да е отишъл в спешна помощ.Едно е да си чиновник,друго да си лекар!
10
0
 
0
 
! Отговори
размисъл преди 1 месец
Линейка някакси може да се купи.Обаче лекар-трудно.Значи първо следване медицина- 6 години и после специализация 4 години-общо 10.А медицина никой вече не иска да следва! И който завърши-със всички сили бяга от България!И не само заради заплатите.След завършване трудно се специализира.А и спешната помощ е трудна за работа-Отиваш при тежко болен и то сам!Ако си в болница или ДКЦ все някой можеш да викнеш да ти помогне.В спешна помощ обикновено си сам!Затова работещите там са малко!
9
1
 
0
 
! Отговори
Петя преди 1 месец
Е може ли да са толкова ***. Жената, която се е обадила е казала, че болната не може да говори още от детска възраст.Това си е направо убийство да не пратят линейка.
8
0
 
0
 
! Отговори
1262 преди 1 месец
Тя линейката не е била изпратена, защото я е нямало, не е била там, а някъде на адрес. Както казва по-долният автор къде по-напред. Такива случаи тепърва ще зачестяват. И да си търсите правата , и да не ги търсите лекари няма.
7
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Нашият филиал има 3 линейки за 2 града и 36 села.Кажете ми за кое по напред?Някога към всеки селски здравен участък ако е бил лекарски е имало и шофьор и линейка!За същите населени места е имало още 14 линейки.Значи били са общо 17!Е,сега са само 3!Никога няма да имаме 17.Такива случаи тепърва ще се увеличават-неизбежно е!Разбира се това няма да ви го кажат-не е за всички уши. НО-ТОВА Е ИСТИНАТА!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Линейката не е закъсняла :) Тя никога не е била изпратена! Сега отказват на ромите. Скоро ще отказват и на всички останали. Ако сте чули разговора щяхте да знаете, че служителката се е държала зле с човека на телефона. Докато мъжът беше доста възпитам. Онази, обаче, е разбрала, че е ром и за това решава да не прати линейка. Този случай си е за КЗД. А роднините да си заведат дело срещу служителката и да си вземат тлъста кръвнина! Търсете си правата, защото и по-лоши времена ще настъпят за всички!
5
3
 
9
 
! Отговори
Да бе. преди 1 месец
Защо няма арести за непредумишлено убийство. Пак ли ще се покрие всичко с 50 кинта глобичка.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
наказват както у мевере с пълна пенсия и 30 заплати
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Диспечерите на 112 взимат по- малка заплата от чистачка на Софийски публичен дом. Аз им се възхищавам, че още са там, а ти май имаш клиент, сваляй +Ч!@Ч.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В новините по телевизията казаха, че диспечер е била някаква жена, която дори нямала право да изпълнява тази функция.
1
5
 
24
 
! Отговори
ПОЗОР! преди 1 месец
Затвор трябва! Това е измиване на ръце!