20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово

Самоличността на младежа е установена чрез ДНК анализ
Обновена: 4 фев 2011 14:54 | 4 фев 2011 14:12, Елка Василева
159
20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово
Вляво – 2005 г.: Магомед Евлоев започва да учи в техникума; вдясно – 2011 г.: главата на камикадзето след взрива на Домодедово. Снимка: Life News

Бомбата на летище Домодедово в Москва е била взривена от 20-годишния Магомед Евлоев от Ингушетия.

Чрез дактилоскопична експертиза и ДНК анализ следователите са установили самоличността на терориста самоубиец.

Говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин не потвърди, но и не опроверга тази информация.

36 човешки живота лежат на съвестта на Магомед Евлоев, студент от Ингушетия, попаднал под влиянието на вербовчици от бандитските групи в Северен Кавказ.

Длан и обгорената му глава – това е всичко, останало от 20-годишния жител на село Али Юрт, след като той се самовзриви в залата за пристигащи на международния терминал на летище Домодедово.

Отивайки в селото, в което се е родил терористът-камикадзе, репортерите на Life News се постарали да възстановят събитията, довели до кървавата трагедия от 24 януари.

Още по темата

Магомед Евлоев напуснал дома си в началото на септември 2010 г. Младежът съобщил на родителите си, че отива да работи в Краснодарския край.

Оттогава 73-годишният баща на Магомед Мухажир и 54-годишната му майка Роза не са получила абсолютно никакви вести от сина си.

В местното основно училище той не се отличавал с нищо, имал среден успех. След това семейството му го пратило да учи в техникум.

Момчето учило три години за счетоводител, но накрая бил отписан заради слаб успех и се оказал единственият, който не завършил техникума с випуска си.

През ноември 2009 г. Евлоев влиза в армията, но се връща от армейската част във Владивосток след три месеца. Момчето казало на родителите си, че го е освободила комисията заради здравословното му състояние.

„Оттогава нито учеше, нито работеше, седеше си в къщи. Беше незабележим, никакви правонарушения“, казва местният милиционер.

Директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников официално заяви, че името на терориста-самоубиец е известно.

„Той е на 20 години, жител е на една от републиките в Северен Кавказ. През август миналата година е влязъл в една от бандите“, каза Бортников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
2
 
! Отговори
bogoizbrania преди 13 години
Както предсказах, атентатора се казва мохамед (сас) !
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво искаш да кажеш ? ) че руснаци с тъмна коса и тъмни очи няма ...това ли искаш да кажеш ...ако да , то ти си на погрешното мнение !
145
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
80% от българите са като това момче - тъмна коса и тъмни очи, нищо общо с руснаци.
144
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Писна ми да гледам снимки на трупове по медиите! Каквото и да се случи не бива да се публикуват такива снимки!
143
2
 
7
 
! Отговори
хахо преди 13 години
Този свят отива подяволите...
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Викнали са баща му да разпознае главата и са направили сравнителен ДНК.Нашият сънародник си отиде без да знае защо си отива ....
141
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
До 23-АтилаМястото ти е лудницата ,а не в "нета"
140
2
 
4
 
! Отговори
iva преди 13 години
кое е вярно сега питам аз ? "студент от Ингушетия,Момчето учило три години за счетоводител, но накрая бил отписан заради слаб успех и се оказал единственият, който не завършил техникума с випуска си.Оттогава нито учеше, нито работеше, седеше си в къщи. Беше незабележим, никакви правонарушения" поне проверете статията си хем е студент хем не е .......
139
2
 
4
 
! Отговори
До 140 преди 13 години
Ами ДНК означава, че въпросното ДНК може да се сравни с ДНК на баща му, братята му, ако има такива, защото са роднини!
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много просто. Първо са ми видяли отпечатъците от пръстите. После са ги сверили с паспортните данни за населението. (в Русия, както и в САЩ въведоха документи за самоличност с цифрови лични данни - отпечатъци от пръсти и др. ...). Така са се ориентирали къде да търсят по-точни данни. След това са взели ДНК от живите му роднини,, след което са сверили данните от ДНК на трупа. Така със 100% точност са установили кой е и от къде е. Това е писано в Интернет (българските "медии" винаги са недостоверни
137
5
 
0
 
! Отговори
Сахаров преди 13 години
Едно не ми е ясно, имат труп на терорист, правят ДНК анализ, ок, но после как са го сравнили с ДНК-то на въпросния Евлоев, при положение, че преди това не е бил регистриран като престъпник?
136
3
 
1
 
! Отговори
до 137 преди 13 години
Да не си се събудил потен и чаршафът да ти е около врата???И се научи първо да пишеш,а после прочети това-мозъчните гънки не се виждат,но липсата им си личи!!!
135
4
 
12
 
! Отговори
до 133 преди 13 години
Дано да ти отшуми наивността.Най-големият атентат в САЩ/този в Оклахома,почти 190 убити/ се направи от нормален човек,вбесен от бюрокрацията в кметството на града и взриви това кметство с камион силитра и нафта в нея.Помисли какво би направил ученикът,който наскоро уби майка си и братчето си,ако беше се "ядосал" не на тях ,а на целия си клас, примерно- ето ти го "терориста" готов и няма спасение от този вид човешки откачалки- това са дефектите на машината "човешки социум".Болестта рак е същото..
134
35
 
5
 
! Отговори
Бай Ганъо преди 13 години
Трябва да се пусне атомна бомба в центъра на Москва
133
5
 
3
 
! Отговори
666 преди 13 години
Ти си поредното доказателство,че простотията не ходи из гората!Заври си протоплазмените мисли на топло,плюскай и се размножавай-тази дейност,наречена мислене ти е противопоказна и няма материалната основа!!!
132
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смърт за тъпите руснаци. няма място за комунисти на тази земя
131
7
 
15
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Пак *** ...................... !!!!
130
5
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
nai dobriat terorist e martviat terorist.kgb shte gi ochisti vsichki kavkazki teroristi,razstrel i sled razstrela chervei.tazi prestapna sgan teroristite triabva rusia da gi zalichi ot zemiata.tuk vaji lozunga na stalin - niama terorist niama problem ,ima terorist ima problem.nikoi terorist ne e nedosegaem i ne moje da se skrie ot kgb,teparva shte bivat izbivani kato muhi.tova e agoniata na terorizma v rusia koito kolabira v posledni konvulsii kraiat vi doide usa chechenci teroristi dotuk biahte
129
14
 
1
 
! Отговори
КуРеЦ преди 13 години
Няма как това в дясно да му е тиквата , хора ... нямат общи черти !
128
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"36 човешки живота лежат на съвестта на Магомед Евлоев" - колко ли го гризе съвестта според вас, скъпи журналисти? Нали е мъртъв, каква съвест.