20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово

Самоличността на младежа е установена чрез ДНК анализ
Обновена: 4 фев 2011 14:54 | 4 фев 2011 14:12, Елка Василева
159
20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово
Вляво – 2005 г.: Магомед Евлоев започва да учи в техникума; вдясно – 2011 г.: главата на камикадзето след взрива на Домодедово. Снимка: Life News

Бомбата на летище Домодедово в Москва е била взривена от 20-годишния Магомед Евлоев от Ингушетия.

Чрез дактилоскопична експертиза и ДНК анализ следователите са установили самоличността на терориста самоубиец.

Говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин не потвърди, но и не опроверга тази информация.

36 човешки живота лежат на съвестта на Магомед Евлоев, студент от Ингушетия, попаднал под влиянието на вербовчици от бандитските групи в Северен Кавказ.

Длан и обгорената му глава – това е всичко, останало от 20-годишния жител на село Али Юрт, след като той се самовзриви в залата за пристигащи на международния терминал на летище Домодедово.

Отивайки в селото, в което се е родил терористът-камикадзе, репортерите на Life News се постарали да възстановят събитията, довели до кървавата трагедия от 24 януари.

Още по темата

Магомед Евлоев напуснал дома си в началото на септември 2010 г. Младежът съобщил на родителите си, че отива да работи в Краснодарския край.

Оттогава 73-годишният баща на Магомед Мухажир и 54-годишната му майка Роза не са получила абсолютно никакви вести от сина си.

В местното основно училище той не се отличавал с нищо, имал среден успех. След това семейството му го пратило да учи в техникум.

Момчето учило три години за счетоводител, но накрая бил отписан заради слаб успех и се оказал единственият, който не завършил техникума с випуска си.

През ноември 2009 г. Евлоев влиза в армията, но се връща от армейската част във Владивосток след три месеца. Момчето казало на родителите си, че го е освободила комисията заради здравословното му състояние.

„Оттогава нито учеше, нито работеше, седеше си в къщи. Беше незабележим, никакви правонарушения“, казва местният милиционер.

Директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников официално заяви, че името на терориста-самоубиец е известно.

„Той е на 20 години, жител е на една от републиките в Северен Кавказ. През август миналата година е влязъл в една от бандите“, каза Бортников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
12
 
11
 
! Отговори
Кръстоносец преди 13 години
До 86Исляма е на 1400 г.Когато Християнството е било на 1400г. е правило далеч по-страшни неща!
86
9
 
13
 
! Отговори
Марк преди 13 години
До 85Сега има подобни неща, защото имаше СССР!Зашото чичо ти Сталин им разказа играта на Кавказките републики!Дали наистине не разбираш или просто се ***?!?
85
2
 
16
 
! Отговори
читател : преди 13 години
Момче само на 20 г. е почти в пубертета. В Германия не юридически, границата за до пубертетна възраст е до 26 г. тоест за - незряла възраст. В случая прави впечатление възрастта на бащата - на 73 г. Значи когато го е създал е бил на 53 г.Ние в Бг. говорим за инвитро деца и т.н. но за възпитание на деца сме страшно много ИЗОСТАНАЛИ. Израстването на децата е свързано с големи опасности, като дроги и т.н. стават жертви на извратени ДЕФОРМАЦИИ.
84
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne znam nyakade hristianin da e pravil takiva nesta.
83
16
 
15
 
! Отговори
Стар комунист преди 13 години
Аве, ***, защо по времето на СССР нямаше подобни неща, хем не се вземаха кой знае какви мерки, а сега металдетектори, ренгени, и пак атентати?
82
4
 
8
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 13 години
..."никакви правонарушения, казва местният милиционер."...Ах колко би било хубаво и тук във всяка област да имаме "местен милиционер"...Ще наброяват не повече от педесетина кауня...
81
8
 
13
 
! Отговори
размисъл преди 13 години
Бащата е на 73 г., а взривния смъртник на 20 г., значи баща му го е създал на 53 г. в критическа възраст. То не е само да имаш деца, да правиш деца, а децата имат нужда от възпитание ВЪВ ЗРЯЛАТА ВЪЗРАСТ. Когато дистанцията във възрастта е много голяма, децата растат на самотек в опасности. Какви знания може да има момче на 20 г?
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kolko shizofrenika pishat tuka ?? oO
79
29
 
10
 
! Отговори
хан Аспарух преди 13 години
Българите са били тюркско племе. Затова сега българи и турци са два братски народа,въпреки някои дребни конфликти и разногласия в миналото.Породени от различната религия,която ни е противопоставяла векове наред.
78
5
 
11
 
! Отговори
Сводника на Атила преди 13 години
Атила марш на работа !
77
6
 
16
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
кАтила *** *** тези чеченци и другата финдаметалистка *** от Кавказ са избили повече българи и от турците през последните 100 години на робството ни!*** проста да таковам некрофил скапан!
76
3
 
15
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
Атила, синьото хапче трябваше да изпиеш, не червеното...
75
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия ще се оправи както нас ни е оправил княз Борис 1 .Който иска де е езичник до 9то коляно родата.
74
3
 
11
 
! Отговори
муа-ха-ха преди 13 години
Един "историк" и още двама шизофреници-представящи се за исторически личности-разведряват атмосферата!
73
6
 
8
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Трябва шефа на ФСБ да му обкове черепа със злато и с тавариш Путин да пият от нея хубаво българско червено винце!Наздраве!!!
72
8
 
15
 
! Отговори
марин преди 13 години
да избият цялата му рода до 3-то коляно. Злото се побеждава с повече зло.
71
13
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
значи нищо не останало от тялото. Разпознали го по лицето, което единствено останало непокътнато. Колко удобно. Егати случайноста. ДНК само от глава ли се прави? Тялото така изчезнало че и за ДНК не останлао..... :D :D :D
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Atila ...ti hapcheto dnes? a?
69
7
 
12
 
! Отговори
хх преди 13 години
са си прави. Българите от където и да са тръгнали, дали ще е било от Иран или от Хималаите все ху* щото хич не сме се засекли със сегашните си съседи турци. Пък и българите бая са пообиколили докато стигнат до сегашните ни земи. Тъй че спок. Нямаме нищо общо с анадолските ***. Не трябва да се притесняваме, че сме били откраднали земите от някой щото и без това доста е било поопразнено по нашите земи. Общо взето да си гледаме кефа и да си пазим земичките пък другите да си гледат работата :)
68
6
 
14
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Да му хвърлят главата на прасетата за назидание на другите ***!

Спонсорирани публикации