20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово

Самоличността на младежа е установена чрез ДНК анализ
Обновена: 4 фев 2011 14:54 | 4 фев 2011 14:12, Елка Василева
159
20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово
Вляво – 2005 г.: Магомед Евлоев започва да учи в техникума; вдясно – 2011 г.: главата на камикадзето след взрива на Домодедово. Снимка: Life News

Бомбата на летище Домодедово в Москва е била взривена от 20-годишния Магомед Евлоев от Ингушетия.

Чрез дактилоскопична експертиза и ДНК анализ следователите са установили самоличността на терориста самоубиец.

Говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин не потвърди, но и не опроверга тази информация.

36 човешки живота лежат на съвестта на Магомед Евлоев, студент от Ингушетия, попаднал под влиянието на вербовчици от бандитските групи в Северен Кавказ.

Длан и обгорената му глава – това е всичко, останало от 20-годишния жител на село Али Юрт, след като той се самовзриви в залата за пристигащи на международния терминал на летище Домодедово.

Отивайки в селото, в което се е родил терористът-камикадзе, репортерите на Life News се постарали да възстановят събитията, довели до кървавата трагедия от 24 януари.

Още по темата

Магомед Евлоев напуснал дома си в началото на септември 2010 г. Младежът съобщил на родителите си, че отива да работи в Краснодарския край.

Оттогава 73-годишният баща на Магомед Мухажир и 54-годишната му майка Роза не са получила абсолютно никакви вести от сина си.

В местното основно училище той не се отличавал с нищо, имал среден успех. След това семейството му го пратило да учи в техникум.

Момчето учило три години за счетоводител, но накрая бил отписан заради слаб успех и се оказал единственият, който не завършил техникума с випуска си.

През ноември 2009 г. Евлоев влиза в армията, но се връща от армейската част във Владивосток след три месеца. Момчето казало на родителите си, че го е освободила комисията заради здравословното му състояние.

„Оттогава нито учеше, нито работеше, седеше си в къщи. Беше незабележим, никакви правонарушения“, казва местният милиционер.

Директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников официално заяви, че името на терориста-самоубиец е известно.

„Той е на 20 години, жител е на една от републиките в Северен Кавказ. През август миналата година е влязъл в една от бандите“, каза Бортников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
8
 
! Отговори
до: Историк преди 13 години
Освен от история разбираш и от генетика? Знаеш ли, че повече от 98% от гените на човек са идентични с тези на шимпанзето? Това означава ли, че хората са един съвсем малко различаващ се вид ***? Промит мозък:(
66
2
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 13 години
Като му чета постовете е абсолютно психаря отвлякъл автобуса.И си е пак яко лудичък. Поне да си беше сменил ника.
65
6
 
5
 
! Отговори
хх преди 13 години
65 аз да ти кажа колкото и да съм учил история пък никой не ме е лъгал, че съм славянин. В историите много добре си пише, че има различни хипотези за нашия произход, но никой не отрича момента, че по нашите земи е имало траки, които са намалели и изчезнали тук таме, после идват славяните, които заемат празните места и т.н. После идват и българите омешваме се едно хубаво и си правим държавичка. Пък някой се пенят тука, не им е приятно да се казва, че турците и българите имат еднакъв произход и
64
19
 
3
 
! Отговори
хан Аспарух преди 13 години
Браво,Атила!Цъкам ти плюс.Да изгоним руснаците от България и сринем всички руски паметници без изключение!
63
16
 
9
 
! Отговори
историк преди 13 години
до 61Освен историята, и генетиката вече го доказа - идваме от там, откъдето идват днешните турци и т.н. а не сме славяни, както лъжеше Москва!
62
4
 
9
 
! Отговори
ДО Атила преди 13 години
Забрави в края на речта си да напишеш "КАЗАХ"..!!! Ама верно има много изтрешял народ..И ти като си толкова отворен що не сложиш на "гол тумбак чифте пищови" и да започваш...или май алармата ти голяма,но пък има на кого да се смеем,на теб
61
3
 
20
 
! Отговори
до: Историк преди 13 години
Виждам - тъпотията не прощава на никого! Ти може и да си Тюрк, ама не слагай българите в кюпа, защото този народ е всичко друго, но не и от тази група... И какво злорадствате!? Трагедията няма народност и раса, както се опитват да приписват на всички такива нящастия:(
60
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според вас колко му е хвръкнала главата от взрива?
59
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
do 56ей не говори в множествено число, има и славяни все пак. Аз пък приемам тюркския произход на българите за чиста глупост . Порови се повече в историята, нали уж си историк, сигурно ще ми доказваш и за османското присъствие???!!!!
58
8
 
20
 
! Отговори
Атила преди 13 години
То4но тези: ингуши, дехестанци и чеченци са наследниците на черкезите убили милиони българи през турското робство. Хората, които ние българите трябва да мразим- Смърт за Ингушетия, Дегестан и Чечня
57
4
 
16
 
! Отговори
Подозрителен преди 13 години
Уважаеми съфорумци, тук се подвизава някякъв Атила, дали не е оня, който преди две години отвлече автобус?
56
3
 
11
 
! Отговори
ринго преди 13 години
нещастен пачак ! Тази религия е бич за човечеството...
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и 56 е за принудително настаняване в психиатрично заведение със строг режим
54
38
 
8
 
! Отговори
историк преди 13 години
Прав е Атила - от руснаците само зло сме видели!Ние сме тюрки по произход и европейци по призвание! Това са двете неща, в/у които трябва да се концентрираме - всичко друго е само вреден за България баласт.
53
3
 
17
 
! Отговори
до АТИЛА преди 13 години
Така е, брато, като са разпуснали лудниците хич не ви е лесно сами да се оправяте.
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До това довежда социалната изолация и безнадеждност--Хващат нещастника набиват му глупости в главата и тръгва като зомби да изпълнява заповеди
51
6
 
28
 
! Отговори
Бенковский преди 13 години
38,какви братя са ни кавказците?! Черкезите/сега наричани чеченци/ са заселени в нашите земи от турците за да тероризират и колят българите. Колко глави са разнасяни на колове от тях,затривали са цели села,оставяли са зад себе си само кръв и пепел. Да бъдат проклети ,сега и завинаги!
50
3
 
7
 
! Отговори
ДО 38 преди 13 години
ЗА ОКО -ДВЕ, ЗА ЗЪБ- ЧЕЙНЕ -ТОВА Е ПРАВИЛНОТО, А ИЗПИСАНОТО ОТ ТЕБ Е НЕЛОГИЧНО - ИНАЧЕ СИ МНОГО *** ! мюсюлманин ли си ,та азиатците са ти братя ?! също така е Башкортостан - не знаеш смисъла на това, което пишеш !
49
3
 
27
 
! Отговори
йухк преди 13 години
жалко за момчето, промили са му мозъка, надрусали са го и айде към светло бъдеще. А на Атила, освен да му кажа да си смени дилъра или да скочи от балкона, друго.. няма какво.
48
36
 
11
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
В леда на река Мензел пробили отвори, в които мушкали всеки 39 от 40 души, докато труповете я задръстили. В края на краищата българите били преименувани: мишарски, тюменски и казански на татари, сербийските българи на чуваши, а уралските на башкири..."Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата "освободителка" и "покровителка"!Захари СтояновКАЗАХbulgarya.co.cc

Спонсорирани публикации