20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово

Самоличността на младежа е установена чрез ДНК анализ
Обновена: 4 фев 2011 14:54 | 4 фев 2011 14:12, Елка Василева
159
20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово
Вляво – 2005 г.: Магомед Евлоев започва да учи в техникума; вдясно – 2011 г.: главата на камикадзето след взрива на Домодедово. Снимка: Life News

Бомбата на летище Домодедово в Москва е била взривена от 20-годишния Магомед Евлоев от Ингушетия.

Чрез дактилоскопична експертиза и ДНК анализ следователите са установили самоличността на терориста самоубиец.

Говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин не потвърди, но и не опроверга тази информация.

36 човешки живота лежат на съвестта на Магомед Евлоев, студент от Ингушетия, попаднал под влиянието на вербовчици от бандитските групи в Северен Кавказ.

Длан и обгорената му глава – това е всичко, останало от 20-годишния жител на село Али Юрт, след като той се самовзриви в залата за пристигащи на международния терминал на летище Домодедово.

Отивайки в селото, в което се е родил терористът-камикадзе, репортерите на Life News се постарали да възстановят събитията, довели до кървавата трагедия от 24 януари.

Още по темата

Магомед Евлоев напуснал дома си в началото на септември 2010 г. Младежът съобщил на родителите си, че отива да работи в Краснодарския край.

Оттогава 73-годишният баща на Магомед Мухажир и 54-годишната му майка Роза не са получила абсолютно никакви вести от сина си.

В местното основно училище той не се отличавал с нищо, имал среден успех. След това семейството му го пратило да учи в техникум.

Момчето учило три години за счетоводител, но накрая бил отписан заради слаб успех и се оказал единственият, който не завършил техникума с випуска си.

През ноември 2009 г. Евлоев влиза в армията, но се връща от армейската част във Владивосток след три месеца. Момчето казало на родителите си, че го е освободила комисията заради здравословното му състояние.

„Оттогава нито учеше, нито работеше, седеше си в къщи. Беше незабележим, никакви правонарушения“, казва местният милиционер.

Директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников официално заяви, че името на терориста-самоубиец е известно.

„Той е на 20 години, жител е на една от републиките в Северен Кавказ. През август миналата година е влязъл в една от бандите“, каза Бортников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
8
 
! Отговори
хд преди 13 години
ДА АТИЛА Е ОНИЯ *** КОЙТО ОТВЛЕЧЕ АВТУБУСА ПУСНАИ СА ГО ПАК ПЪЛНИ ФОРУМИТЕ ИСТОРИЯТА НЕ ТИ СЕ ОТДАВА ***.ИСТИНАТА Е СЪВСЕМ ДРУГА УРИЕНТИРАЙ СЕ КЪМ МАСОНСТВОТО ЗА ДА ТИ СЕ ИЗЯСНЯТ НЕЩАТАТА.
126
3
 
35
 
! Отговори
ринго преди 13 години
Ангел... небесен от *** изнесен.Много си *** бе загинаха невинни хора .Ако са толкова набожни защо убиват невинни хора да се бият с армията с ОМОН или с когото там трябва .Тези хора са животни а не хора.Убиват в училища в болници това морално ли е.Руснаците трябва да ги прочистят от Москва .За съжаление.. там сигурно живеят и свестни хора от тези народности.
125
3
 
9
 
! Отговори
perdahko преди 13 години
Атила, ти не беше ли оня *** с рейса...Или просто съвпадение...както и да е :не спирай хаповете!
124
2
 
5
 
! Отговори
eee преди 13 години
ДО 118Трябвало е САТАНА да кръсти ***,71736това име повече ще ти подхожда !!!!!!
123
4
 
21
 
! Отговори
sandro преди 13 години
toja Angel e *** absoljuten.TAPA 4ALMA
122
13
 
27
 
! Отговори
До всички плюещи преди 13 години
ДО ВСИЧКИ ПЛЮЕЩИ ПО РУСИЯ- ДАНО И ВИЕ ДА ПОПАДНЕТЕ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ.
121
3
 
27
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Ииии, тоа кяри 77девственици! Обаче как че се управа с тъщите( също 77) Нема да е лесно.
120
3
 
36
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Психично болни религиозни люде!Няма ли глупаците да проумеят ,че това са измислици-премислици?
119
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бил е упоен с наркотици, толкова е бил друсан, че след анализ на тъканите му са се чудели как изобщо е можел да ходи. Взели са го за пиян преди това. Счита се, че е бил "трениран" - тормозен, оставян без сън и му е промиван мозъка и дресиран какво точно да направи месеци наред, преди да го превърнат в робот, на който му се дава посока и той отива без да мисли. Поясът му е имал прикачен телефон, по който да го взривят. За такива дейности не случайно избират жени или слабаци - лесно се мачкат
118
8
 
62
 
! Отговори
ПКТ преди 13 години
Заради тоя дивак сега спецназ ще наказва мноооого яко , ще хвърчат мюслемски глави на поразия.Никакви компромиси към тероризма не трябва да има , преследване и бой до дупка.
117
63
 
12
 
! Отговори
до ангел преди 13 години
Русия е сатанинска държава, донесла само зло на света - в това спор няма. Но самите руснаци не трябвва да ги мразим чак да им пожелаваме бомби, а просто да ги съжалим, че са се родили там. Това стига.
116
82
 
4
 
! Отговори
ангел преди 13 години
няма значение нито кой е ГЕРОЯТ от Домодедово, нито от коя религия е - важното е, че остави след себе си един по-чист свят, затривайки няколко десетки руски ***. каквото и зло д причиниш на Русия - все е малко. жалко, че сред жертвите имаше и един българин, но като знаем колко *** има сред Бг-нацията, може би си го е заслужил
115
6
 
9
 
! Отговори
didi преди 13 години
aide alfa i vimpel da vlizat i krai sus ludite fesove
114
5
 
33
 
! Отговори
Лудница преди 13 години
Тия са ненормалници- обикновеното им състояние е на изнасилване, побоища и вековни кръвни вражди, точно такива хора са нужни на ислямистите идеолози
113
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От Ингушетия са го пратили да служи във Владивосток. Как да не ги взривиш такива.
112
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам подозрения "как се прави това". Като гръмне някъде, всички специални служби се юрват да търсят удобен човек. Намират си някой кавказец, който е отишъл в Москва (да си търси работа или да учи), бутат го в джипката, трошат му кокалите и после показват главата и казват "Този е. Само глава остана от него." ДНК и всичко останало се нагласяват, на КГБ няма кой да им търси сметка. И всичко е ОК.
111
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като видиш в Ингушетия какви хора са на власт, те тънат в невежество. Иначе момчето е жертва. На 20 г. юноша бледен. Вероятно е бил отдълго в тежка криза и са го примамили пропаднали типове. Допаднали са си някак си...
110
5
 
34
 
! Отговори
4 преди 13 години
Не ми стана ясно как е студент щом не е завършил техникума
109
21
 
7
 
! Отговори
123 преди 13 години
Да - тероризъм е. Следват обаче въпроси- какви наркотици и психотропни вещества са открити в остатъците от тялото на младежа ? В какви количества ?Кой разполага с аналози на наркотичните вещества ? Никак не е трудно да се установи. Що ли си мисля , че момчето е жертва на кагебистките *** ? Бог са ги съди !
108
2
 
0
 
! Отговори
До bass : преди 13 години
благодаря. точно това имам предвид. но както казваш, ако провокира или скрито се занимава именно с поведенчаска психология, както казвате Вие, то каква може да бъде една такава поведенческа психология ? нездравомислеща или търси лабилните ? това с коефициента IQ не е гаранция за това - кой е лабилен или не е. лабилните хора нямат жал към никого, лабилните са вкоравени като ПЪН.

Спонсорирани публикации