20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово

Самоличността на младежа е установена чрез ДНК анализ
Обновена: 4 фев 2011 14:54 | 4 фев 2011 14:12, Елка Василева
159
20-годишният Магомед Евлоев е атентаторът от Домодедово
Вляво – 2005 г.: Магомед Евлоев започва да учи в техникума; вдясно – 2011 г.: главата на камикадзето след взрива на Домодедово. Снимка: Life News

Бомбата на летище Домодедово в Москва е била взривена от 20-годишния Магомед Евлоев от Ингушетия.

Чрез дактилоскопична експертиза и ДНК анализ следователите са установили самоличността на терориста самоубиец.

Говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин не потвърди, но и не опроверга тази информация.

36 човешки живота лежат на съвестта на Магомед Евлоев, студент от Ингушетия, попаднал под влиянието на вербовчици от бандитските групи в Северен Кавказ.

Длан и обгорената му глава – това е всичко, останало от 20-годишния жител на село Али Юрт, след като той се самовзриви в залата за пристигащи на международния терминал на летище Домодедово.

Отивайки в селото, в което се е родил терористът-камикадзе, репортерите на Life News се постарали да възстановят събитията, довели до кървавата трагедия от 24 януари.

Още по темата

Магомед Евлоев напуснал дома си в началото на септември 2010 г. Младежът съобщил на родителите си, че отива да работи в Краснодарския край.

Оттогава 73-годишният баща на Магомед Мухажир и 54-годишната му майка Роза не са получила абсолютно никакви вести от сина си.

В местното основно училище той не се отличавал с нищо, имал среден успех. След това семейството му го пратило да учи в техникум.

Момчето учило три години за счетоводител, но накрая бил отписан заради слаб успех и се оказал единственият, който не завършил техникума с випуска си.

През ноември 2009 г. Евлоев влиза в армията, но се връща от армейската част във Владивосток след три месеца. Момчето казало на родителите си, че го е освободила комисията заради здравословното му състояние.

„Оттогава нито учеше, нито работеше, седеше си в къщи. Беше незабележим, никакви правонарушения“, казва местният милиционер.

Директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников официално заяви, че името на терориста-самоубиец е известно.

„Той е на 20 години, жител е на една от републиките в Северен Кавказ. През август миналата година е влязъл в една от бандите“, каза Бортников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
15
 
4
 
! Отговори
Asmodey преди 13 години
хората на двете снимки са различни...на 100%...нещо като нищо...
106
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малко история. 1.Руснаците завземат Кавказ и изгонват населението, което не са изклали. Т.нар. черкези няма къде да отидат и понеже са мюсюлмани, руснаците ги натирват в Османската империя. Султана няма как да откажена единоверците си. Така руснака постига две цели - освобождава си територии в Кавказ и създава бежански проблеми на Турция. Далечната цел е като се създадат размирици между черкезите и българското население, Русия да дойде да ни "освободи". Както и става.
105
2
 
8
 
! Отговори
baas преди 13 години
до 105: може би е така. но има и друг вариант подписващият се като "Ангел" е с IQ далеч над средното, всъщност грам не му пука за случката, но просто намира удобен повод да провокира "нормалните" и да им гледа сеира - а може и да се занимава с поведенческа психология, и в момента да си допълва някое проучване
104
24
 
6
 
! Отговори
ангел преди 13 години
имам един въпрсо: ясно е, че в такава тема ще коментират предимно русофили, обаче може ли все пак да ми обясните какво добро сме видели от СССР и от днешна Русия. и не ми обяснявайте за турците и освобождението - от турците ни освободи Царска Русия, а тя беше унищожена от болшевиките след 1917. после дойде СССР, от който сме видели само зло, а днешна Русия е наследник именно на този СССР. така че работата е ясна: всеки, който причини вреда на днешна Русия, е ГЕРОЙ
103
5
 
14
 
! Отговори
странно ? преди 13 години
внимание - подписващия като Ангел е слабоумен, за кинсулатация със специалист по психиатрия поради разтройство на личността. нещата които споделя са ужасяващи за нормалните тук.
102
21
 
4
 
! Отговори
ангел преди 13 години
Фрънци, с чиста съвест мога да те успокоя - нямам никакво намерение :) тия хора /терористите-самоубийци/ имат други разбирания - те се жертват, вярвайки, че нещо ще променят, или просто разчитайки да получат наградата в "другия живот". аз - не. нито разчитам на награда някъде, нито вярвам, че нещо може да се промени с избиването на няколко десетки, стотици, или хиляди хора. виж, ако открия начин за затриването на няколко десетки милиона, с радост ще натисна копчето....
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И още нещо, кавказците НЕ СА тюрки. Езикът им е съвсем различен от турския (с изключение на азерите).
100
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по нашите земи е имало траки, които са намалели и изчезнали тук таме, после идват славяните, които заемат празните места----------------- Е, как така става някой да изчезне тук таме? Аз като го гледам момчето, прилича на баш българче, няма нищо общо с русите московски ***.
99
4
 
7
 
! Отговори
Фрънц преди 13 години
Ангел, жив и здрав да си, Господ да се смили над жалката ти душица! Моля те, утре не прави като този човек, без значение колко много мразиш! Тези 36 човека, те са на по-добро място, но не съм сигурен че са го искали, нито пък че са виновни за каквото и да било! Бъди жив, Ангел!
98
3
 
20
 
! Отговори
с точност : преди 13 години
Тероризма бие по НЕВИННИ И МИРНИ ГРАЖДАНИ, жени, деца, мъже. И затова тероризма е най извратената деформация.
97
4
 
12
 
! Отговори
до ангел преди 13 години
Тебе па,*** нещастен,защо баща ти не те е изплюл на някоя тараба-да са те олизали котките,вместо да се пръкнеш!?!?!
96
18
 
4
 
! Отговори
ангел преди 13 години
86, не се и съмнявам, че НЕ ЗНАЕШ. ти вероятно не знаеш и как да си исбършеш г*за без указания. но твоето знание или незнание си е лично твой проблем, и не променя световната история. а ако все пак ИСКАШ ДА ЗНАЕШ - напиши в Гугъл "Тимоти Маквей". той Е ХРИСТИЯНИН - и уби с взрив 168 човека в собствената си страна, от собствената си нация.
95
3
 
6
 
! Отговори
до 86 преди 13 години
Ти колко имаш по история бе? А 50-те милиона индианци в ценрална и южна Америка,а диваците по разни острови... Просто,три (по-новите) от петте основни религии са пълен жмел са простаци!
94
46
 
4
 
! Отговори
ангел преди 13 години
няма значение нито кой е ГЕРОЯТ от Домодедово, нито от коя религия е - важното е, че остави след себе си един по-чист свят, затривайки няколко десетки руски ***. каквото и зло д причиниш на Русия - все е малко. жалко, че сред жертвите имаше и един българин, но като знаем колко *** има сред Бг-нацията, може би си го е заслужил
93
5
 
6
 
! Отговори
до историк преди 13 години
Къш бе ***,бегай да се доумесиш и да втасаш!
92
3
 
2
 
! Отговори
накратко, преди 13 години
Спомням си за един познат. Като ученик в гимназията неговия баща беше на 83 г. музикант в операта. После синът направи една беля в биографията на сем., тежък случай. Защото контакта с бащата му е бил неприятен, така научих.
91
6
 
10
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
о, стари комунисте, манерко за издаване! Какви неща са ставали в СССР-то - бедна ти е фантазията!Просто гледай РУСКА телевизия! Ще ти се изправи косата под каскета! Като почнеш от фиктивното съществуване на заводи с хиляди работници и източване на пари, серийни убийци-людоеди, репресии от страна на съветския режим и издевателства на съветската армия над населинието на "проблемните" днес републики...Това си го казват самите руснаци - няма идеологическа диверсия;) Имат документални филми за това
90
6
 
5
 
! Отговори
Чайника преди 13 години
До 86:Ти чувал ли си за Светата инквизиция
89
5
 
1
 
! Отговори
историк преди 13 години
до 69А какво е човекът - вид хипопотам ли?Нещо не ти разбрах странната мисъл...
88
10
 
5
 
! Отговори
историк преди 13 години
67 ххЯсно, че сме се омесили, те и турците са се омесили - става дума, че сме преки роднини на тях, а не някакви беларуси или поляци! Знанието вече е свободно и силно - промивката на мозъци свърши (поне за грамотните, де).

Спонсорирани публикации