Баба се прости със 150 лв. след "доставка" на зимнина

Измамничка уж донесла буркани на пенсионерката, задигнала й портфейла
Обновена: 25 окт 2011 15:12 | 25 окт 2011 11:00,
6
Баба се прости със 150 лв. след "доставка" на зимнина
Снимка: Архив, Булфото

Пенсионерка бе обрана от находчива измамничка в Пловдив.

Вчера сутринта непозната посетила дома на 83-годишната жена в пловдивския кв. „Тракия“ и й казала, че носи зимнина, приготвена от познат на бабата.

За целта измамничката обяснила, че носи буркани, за които пенсионерката трябвало да плати 68 лева. Жената доверчиво извадила парите.

След като платила, бабата оставила портмонето си на етажерка в коридора и влязла в една от стаите на апартамента си в очакване непознатата да качи зимнината.

Обещаните буркани обаче така и не пристигнали и старицата се усетила, че е излъгана.

По-късно се оказало, че освен 68-те лева непознатата е прибрала и портфейла на бабата с 80 лева вътре.

Пловдивската полиция издирва измамничката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно момче попитало баща си: - Тате, какво е политика? Бащата му отвърнал: - Виж сега, тате, аз нося парите вкъщи, значи аз съм правителството. *** казва какво да правим с парите, значи тя е ръковотството. ... Прислужницата изпълнява задачите на ***, значи тя е работническата класа. Ти си този, за който отиват парите, значи ти си народът, а малкото ти братче е бъдещето. Една нощ момчето ...се събужда и вижда, че братчето му си е напълнило памперса и отива в спалнята на родителите си да събуди майка си да го преобуе, но вижда, че баща му го няма. Тогава отива в стаята на прислужничката и вижда баща си да спи до нея. На сутринта той казва на баща си: - Тате, разбрах какво е политика! Докато правителството се *** с работническата класа, ръководството спи, на народа никой не му обръща внимание, а бъдещето е осрано отвсякъде...
5
0
 
14
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
На такива "доставчици" трябва да им се режат ръцете !!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В случая жената не е виновна, става дума за закупуване на буркани, а не за даване на подкуп на порицай за да спаси сина/дъщерята/внука, който уж е убил човек в катастрофа, нито пък за лечение на въпроссния син или внук. Единствената и грешка е, че не е поискала да види въпросните буркани, но ако и друг пък са и носили буркани и всичко е било точна как да се усъмни, че нещо не е вред.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е новина. Ако се беше усетила и не ги беше дала, щеше да е новина. За съжаление такива случаи вече станаха нещо напълно обичайно и естествено. Жалко.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да и приседнат дано тия пари! Горката баба, това сигурно и е бил остатъкът от пенсията и тя е разчитала на тези пари и на бурканите. Хора, по селата е направо страшно! Крадът, бият... не знам останала ли е неограбена къща, направо ужас.
1
3
 
20
 
! Отговори
България! преди 12 години
Престъпниците обират стари хора безнаказано, а наш Цецко прави избори! Каква държава само...Всеки се занимава с несвойствени работи.

Спонсорирани публикации