Заподозреният за убиец Мера е мъртъв

Има ранени полицаи
Обновена: 26 мар 2012 11:51 | 22 мар 2012 13:13, Елка Василева
138
Заподозреният за убиец Мера е мъртъв
Снимка: Reuters

Заподозреният за убийството на 7 души Мохамед Мера е бил убит при щурмуването на дома му в Тулуза от специалните сили на френската полиция, съобщи Франс прес.

Спецчастите са решили да нахлуят в дома, след като от няколко часа Мера бил прекратил контактите. Вътре в сградата полицията е влязла в престрелка с Мера.

Ранени са трима полицаи, единият от които е в тежко състояние.

Според някои информации Мера се е отбранявал, след като се заключил в банята. Полицията използвала взривове за срутване на стените, така че по-бързо да открие Мера.

Очевидци са чули много изстрели от автоматично оръжие и експлозии.

Още по темата

Смъртта на Мера вече беше официално потвърдена от президента на Франция Никола Саркози и вътрешния министър Клод Геан.

Малко по-късно вътрешният министър Геан разказа пред репортери на мястото на събитието, че Мохамед Мера загинал, като скочил от  прозореца на апартамента си, оказвайки ожесточена съпротива на полицаите, които щурмуваха пететажната сграда след близо 30 часа обсада.

В момента, в който видеосонда, прекарана от командосите, проникнала в банята, където се намирал Мера, той излязъл от помещението, стреляйки с изключителна ярост едновременно с няколко оръжия. Накрая скочил от прозореца с оръжие в ръка, продължавайки да стреля. Намерили го мъртъв на земята. Двама, а не трима, както бе съобщено първоначално, полицейски командоси са ранени при операцията.

През нощта срещу 21 март Мохамед Мера се обадил в редакцията на телевизия France 24 и съобщил, че поема отговорност за убийството на седем души, от които три деца, в Тулуза.

Мера разказал с подробности как е извършил трите терористични акта, всеки от които бил заснел с камера. Казал, че е член на Ал Кайда и обяснил действията си с политически мотиви.

Убийството на децата и мъжа в еврейското училище в Тулуза Мера определил като отговор на убийствата на палестински деца от ръцете на израелски войници, а нападенията срещу френски войници като отмъщение за изпращането на френски контингент в Афганистан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: ТулузаМохамед Мера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
за Алфа преди 12 години
И дупе ще му дадеш смешнико.. тука се бараш голема, ама в реалността ще бягаш като заек.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ана още ли работиш в посолството
45
6
 
4
 
! Отговори
До Ана преди 12 години
На него са му дали възможност да се предаде, след като не се предава доброволно какво следва според теб???? Да си тръгнат и да го остават.А той каква възможност е дал на хората които е убил.
44
0
 
6
 
! Отговори
за 49 преди 12 години
Е нали не се знае дали той ги е убил?
43
0
 
10
 
! Отговори
44 преди 12 години
Убийството е поръчково за да печелим изборите в май,защото има много висящи дела за корупция и трябва на всяка цена да ги спечели,а средствата не ги подбират.Свидетели казаха че е със сини очи и бяла раса,а ватр6ния министър каза че е професионалист,хладнокръвен,та това момче не отговаря на описанията им.Дано дочакаме деня на справедливостта
42
9
 
5
 
! Отговори
ДО АНА преди 12 години
Ами дай да го оставят жив и да дойде утре да убие теб и децата ти, ако имаш, за това, че има български контингент в Афганистан ?
41
3
 
3
 
! Отговори
АЛФА преди 12 години
До 43 Като се видим с него ще му поднесем кафенце с кроасанче.
40
8
 
8
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Той е фанатик защото може би е убил хора а те какви са след като го убиха?Убийци,фанатици,психопати...?Лека му пръст на момчето,изкупителна жертва на световния елит
39
2
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Четете внимателно ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ,няма никакви доказателства ,че той е извършителят със същият успех можеха и патока доналд да нарочат за убиеца!Цялата история смърди до небесата не се оставяйте да бъдете манипулирани толкова елементарно!
38
14
 
0
 
! Отговори
от 39 преди 12 години
Там децата са убити от бомби, не от стрелба, има огромна разлика.И за там е жалко, но в случая това е варварство.По този начин не оправят конфликти.
37
1
 
9
 
! Отговори
за Коко преди 12 години
Точно,има свидетели които казват че убиеца е със сини очи,набит и с тато на бузата.Този е висок и слаб,нещо не нми става много ясно,трябващше да е жив да разберем защо е убивал и той ли е убиеца.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На разбрачите пожелавам те да се срещнат с някой като Мерахи и да видим дали ще се справят по-добре, щом френските части били некадърни.
35
1
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 12 години
Имаш предвид Нато нали?
34
1
 
15
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Значи те са по големи убийци и психопати от него след като го очистиха,без дори да са сигурни че той е истинския убиец,защото всички свидетели казаха че убиеца е от европейска раса и сини очи...Нямам думи
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може да се убиват незащитени деца, болни фанатици.
32
1
 
7
 
! Отговори
файл преди 12 години
Велика работа са френските спец служби и телевизията е най-велика.Отличен за това което ни предоставихте да гледаме с тази велика техника.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли правя асоциация между Саркози и Луи дьо Фюнес?
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По повод "сбирщината" от хора с различен цвят и вероизповедание, ще припопня,че самият Саркози е с унгарско-еврейски произход - нищо френско няма в него....
29
2
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
вСИЧКО Е ЕДИН ТЕАТЪР този е поредния бушон също ,като Ли Харви Ослаулд разбира се че ще го убият на свяка цена не могат да си позволят да се разприказва,четете в уикипедия какво е операция фалшив флаг,елементарен пи ар на гнома саркози да спечели политическа подкрепа и да ни сплашат с алкайда и да оправдаят геноцида и войните си в близкия изток!Алкайда =ЦРУ!
28
4
 
8
 
! Отговори
офф преди 12 години
Тия французи не знам... Ако бяха swat или спецназ досега да са го направили с 1-2 кг по тежък. Щурмували били. Има си специални техники за изкарване на такива тежковъоръжени плъхове- димки, флаш гранати и т.н. Стрелял бил... ем кво очакват хляб и сол ли? Дори да бяха взривили сградата по-добре. Сега единия полицай бере душа. Малоумие

Спонсорирани публикации