Вода, ток и газ нагоре от 1 юли

Намаление се предвижда единствено за парното, съобщиха от ДКЕВР
12 юни 2012 18:42,
148
Вода, ток и газ нагоре от 1 юли
Според очакванията, токът ще поскъпне с 10%. Снимка: Булфото

След проведените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обществени обсъждания за цените на енергоносителите от първи юли, от регулатора обявиха прогнозите за новите стойности, предаде БТА.

При тока се очаква около 10 на сто поскъпване, при водата – около 3%, минимално увеличение се очаква и на цените на природния газ. Единствено топлофикационните услуги ще поевтинеят.

Ако не бъде подписано договореното с Русия намаление на доставната цена на газа, синьото гориво ще поскъпне от 1 юли, но минимално, така че да не се отрази на цените на топлинната енергия, заяви пред журналисти председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Още по темата
Намалението на цените за клиентите на топлофикациите ще го има, независимо от цената на природния газ, заяви Семерджиев. По думите му обаче според възприетото вече от ДКЕВР правило, ако повишението на цената на природния газ е повече от 5 процента, то ще трябва да се отрази и в цените на парното, тоест намалението на цените може да бъде преизчислено и съответно да е по-малко.

За очакваното увеличение на тока с около 10 на сто от 1 юли Семерджиев заяви, че не могат да бъдат намерени резерви то да бъде по-малко, тъй като върху него влияят множество фактори - добавката за зелена енергия, за енергията, закупувана от когенерациите, невъзвращаемите разходи на НЕК за присъединяване на централите ТЕЦ AES Гълъбово и ТЕЦ "Бобов дол", както и отчитането на разходи на централите за закупуване на квоти парникови газове от началото на следващата година.

От 1 юли софиянци ще плащат и по-скъпа вода. Общото повишение на ВиК услугата за битовите потребители ще бъде 2,86 процента при поискани от "Софийска вода" близо 12 процента повишение на цената. Няма да разрешим по-високо поскъпване от това, което предвижда работната група на ДКЕВР, заяви Семерджиев.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
47
 
! Отговори
емигрантка преди 11 години
Върнах се от България преди месец. Още съм депресирана. Някои ще кажат- тая пък какво циври.Намерих само слабо развиващи се хора които подкрепят техният тиранин Герб. Гнусни чалгарски клишета се чуват от всякъде: "Бойко е пич", "Няма алтернатива", "Строим магистрали". *** властват докато българите им плащат домакинските сметки. Простотия и неграмотност е обхванала цялата страна-телевизионен канал ми предава новини на турски, след това порой от турски сериали. Всички главни телевизионни канали хвалят спасителят Бойко. Цените в магазините по-високи от тези на запад, а заплатите по-ниски от тези в Африка.Какво става?
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЦ Марица изток1 (ТЕЦ Гълъбово) е американска, харизана от *** Костов при заробващи за България условия и цена 3 пъти по-висока, която за сега до някъде се балансира от АЕЦа.
31
3
 
18
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
Станишев е виновен ! Гарантирано от ГЕРБ !!!
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
скапани ге*берасти
29
1
 
32
 
! Отговори
Контакта преди 11 години
А помните ли Боко как разправяше, че в България имало газ за цяла Европа :)) и само той знаел къде се намира, и щял да каже лятото :) хаххахаха.......не се наядохте.
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я колко ГЕРБ *** са се навъдили в сайта, чакат, чакат си кучешките пържоли добичетата.
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се вдига цената, какво искате вие, идват избори и на ГЕРБ му трябват пари, *** трябва да се изкупуват !
26
1
 
23
 
! Отговори
ха-ха преди 11 години
Проявете самоинициатива . На шефа на ДКЕВР му трябват 10 цистерни с *** да се стоварят направо в централата му . Само тогава той ще се оправи , уверявам ви!
25
31
 
1
 
! Отговори
Ачо преди 11 години
Мачкай, Бойко *** свикнали на безплатен живот!Щом лаят тук- на прав път си! С теб сме!
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И ЛЮБИМИЯ ВОЖД !!!
23
1
 
21
 
! Отговори
ууу преди 11 години
какво става нали този пикьо министърчето щеше да намалава цената Ако имаше газ в морето то отдавна да е разработен още докато пикьото е бил в течно състояние От къде ги намира Боко Репона тези недоносени шамандури Но то какъвто е Репона такъв му и антуража КОПАНИ ПА ВАДЕНИ
22
1
 
24
 
! Отговори
bg преди 11 години
Това е геноцит срещу Българския народ! В тия няма капка жал!
21
0
 
29
 
! Отговори
123 преди 11 години
БРАВО герб ЗАЕДНО СМЕ ПО ГЛАДНИ
20
0
 
30
 
! Отговори
Мюмюн преди 11 години
Давай ГЕРБ, давай цени до небето, смачкай българите, защото са роби, които колкото и да товариш те превиват гръб и мълчат, само мълчат!
19
1
 
42
 
! Отговори
О С Т А В К А !!!! преди 11 години
ГЕРБ погребва българския народ !Вече повече от 3 години пенсиите и заплатите на хората не са повишавани. През това време цените на всичко скачаха многократно.Работа няма. След лятото ще е още по-голяма безработицата, защото сега все пак се намира сезонна.Нещата отиват от ден на ден по-зле !Очите на простолюдието се замазват с някакви измислени и шумни акции и процеси, които уж се правят в името на някаква химерна справедливост.Народът загива с усмивка. Любимият му вожд го води !Към пропаст
18
0
 
17
 
! Отговори
До 13 преди 11 години
Защото при ферб всичко е наго и цени и рейтинг и тикви!
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na foruma vsichki sa silni pred parlamenta nqma nikoi
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече почвам като ***! Закачам се на жицата, закачам се на тръбата и общината ми го лапва!
15
0
 
34
 
! Отговори
ан преди 11 години
ЕИИИИ ТЕЗИ ОТ МАФИЯТА И В ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ ПРЕДИ СВЪРШЕКА НА СВЕТА НЕ НИ ОСТАВЯТ НА МИРА. НИТО СЕ НАЯДОХА НИТО СЕ НАПИХА. АМА ГРОБА Е ЕДИН И ЗА БОГАТАША И ЗА БЕДНЯКА.
14
0
 
29
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Прав е бг - това със зелената енергия са само оправдания да дигат цената на тока. Ние няма ли да се дигнем и тези от ДКЕВР да ги изритаме, за да не обслужват чуждите енергийни дружества. Дали пък не вземат нещо от тях ? Няма ли поне веднъж да свалят някаква цена ?