Пенсионер в Америка? Да, но на 70!

Днешната работна сила може да работи повече, защото ще живее по-дълго
Обновена: 11 юли 2012 15:01 | 11 юли 2012 14:09, Миглена Иванова
12
Пенсионер в Америка? Да, но на 70!
Снимка: архив, Reuters

Ново проучване на Центъра за пенсионни изследвания към Бостънския Колеж в САЩ показва още колко години трудов стаж ще са необходими на домакинствата след 65-годишна възраст, за да се пенсионират.

Резултатите сочат, че над 85% от работещите ще могат се оттеглят до навършването на 70 години. Казано иначе, американците, които се страхуват, че трябва да работят вечно, могат да си отдъхнат.

Пенсионирането за тях след 65-годишна възраст ще е възможно, но при допълнителен стаж от една до шест години. Колко точно - ще зависи от размера на заделените за целта средства, предават от Market Watch.

Според проучването „тези резултати се различават съществено от последните запитвания, показали, че хората очакват да им се наложи да работят много повече години“.

Изследването е озаглавено „Индекс на пенсионния риск: Колко още ще трябва да работим?“. Този индекс измерва каква част от американските домакинства са изложени на риск от промяна в стандарта на живот след пенсионирането.

Центърът за пенсионни изследвания твърди, че след финансовата криза от 2008-2009 г. само 51% от сегашната работна сила е изложена на подобен риск. Само че има едно важно предположение в изчисленията на индекса и то е, че хората се пенсионират на 65 години.

Ако беше взета по-голяма възраст, то рисковият процент щеше да намалее. И така изплува въпросът, засегнат в доклада: „На каква възраст мнозинството от работещи ще са готови да се пенсионират?“.

Докато числата намекват, че днес хората ще трябва да работят по-дълго от родителите си, проучването прави заключение, че „работната сила днес е по-здрава и по-образована, от нея не се изисква много физически труд и може да очаква по-дълга продължителност на живота. Накратко казано, удължаването на трудовия стаж е напълно възможно и съвсем не означава работа до живот.“

Още икономически новини от света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: пенсиониране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
еееее преди 11 години
Крайно време беше. Толкова много хора съсипаха с това ранно пенсиониране. Ок - който иска нека си се пенсионира рано, ама трябва да се оставя възможност на хората да работят до 70 поне. Не мога да го разбера - станеш на 65 и вече си на *** - изхвърлят те и трябва на пенсия да живееш. И то като не се работи и тялото и ума се съсипват преждевременно.
8
5
 
6
 
! Отговори
do Edдин българин# 6 преди 11 години
Много,ама мноооого лъжев. Това което си написал е измивльотина...НЕ ТЕ Е СРАМ!
7
2
 
11
 
! Отговори
Big Apple преди 11 години
Az се пенсионирах на 52г преждевремено в щатите и взех народно социална пенсия от 800$ която се счита за много ниска и въобще не ми стига тука, но с нея в България се подмладих и мога да карам втора младост !
6
8
 
7
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Много *** коментари, нямат нищо общо с истина.
5
10
 
25
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 11 години
САЩ е най-зверската система.Там нямаш никаква социална защита. Далеч преди да навдършиш заветните години за пенсия там си изтощен и смлян от свръхексплоатацшя, постоянен стрес и изтощение и си захвърлен на социалното бунище.Доста години съм бил там, и впечатленията ми са лични.Добре че се махнах овреме. Жал ми е за онези българи там, които още не са се осъзнали и робуват на разни илюзии.САЩ е кошмарно място, и в много отношения е по-зле от България.Ако сте решили да емигрирате, защото и в България не е цвете, то изберете някоя от "белите" европейски страни, с добре действаща социална система.
4
1
 
13
 
! Отговори
мими преди 11 години
Има ли някъде по света политик или управник, който да цени човешкия живот? Работа да дупка и това е, и всичко за пари
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БГ.със средна продължителност на живота 63 г. за мъжете,колко му е да вземат да ги пенсионират на 70:)
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи и нас това ни чака.
1
2
 
19
 
! Отговори
Pfff преди 11 години
Тази от снимката се е хванала за главата, като ви прочете подзаглавието ...

Спонсорирани публикации