Разкриха измамник, "набирал" морски екипажи във Варна

Схемата е разкрита по сигнал на "опарил се" гражданин
Обновена: 28 фев 2013 15:20 | 28 фев 2013 13:26,
3
Разкриха измамник, "набирал" морски екипажи във Варна
Снимка: Архив Булфото

Разкрит е автор на измамна схема, който чрез нерегистрирана посредническа фирма „набирал“ хора за морски екипажи. Измамникът получавал и уговорена преди това сума, съобщи МВР. 

Схемата на 41-годишния варненец А.В. е разкрита, след като "опарил" се гражданин подал сигнал. Клиентът му платил първоначално 800 евро, а малко по-късно -  още 440 евро.

Сделката била осъществена в офис на фирма за преводи и легализции, собственост на съпругата на А.В. Според събраните до този момент данни по същата схема били подлъгани и други мъже, които търсели работа и искали да бъдат включени в екипажите на корабите.

При последвалото претърсване на офиса на фирмата и на домашния адрес на А.В. полицаите открили множество задгранични паспорти, чужди дипломи, попълнени бланки - автобиографии на кандидати за работа, ксерокопия на документи за самоличност, договори и копия от договори, свързани с разпоредителни сделки с недвижими имоти, фирмени печати.

Иззет е и компютърът, на който били изготвяни договорите за посредничество по набиране на морски кадри, както и флашки с различни информационни данни.

А.В. е криминално проявен, осъждан е за измама и за документна измама в големи размери.

Работата по изясняване и пълната документация на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
man преди 11 години
jiveia v athina az sa6to sam izmamen za sa6tata rabota sas sigornost mie dal drugo ime ako niakoi znae pove4e informacia za tozi 4ovek neka pi6e kak izglejda moje da govorim za edin i sa6t 4ovek blagodaria predvaritelno
3
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 11 години
защо не напишат името на фирмата и на господина? нека се знае кой е за да бягат хората далеч от него.така или иначе няма да го осъдят
2
0
 
16
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Предайте го на моряците,те ще се РАЗБЕРАТ!!!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само в Бг!.......,и го пуснаха !И така ,...23г.

Спонсорирани публикации