Босът на Дормунд: Вече сме част от каймака на европейския футбол

"Преди 8 години бяхме пред фалит, сега сме в компанията на Барса, Реал и Байерн", отбеляза Вацке
Обновена: 8 апр 2013 15:35 | 8 апр 2013 13:41, Друми Георгиев
0
Босът на Дормунд: Вече сме част от каймака на европейския футбол
Вацке бере плодовете на дългогодишен труд. Снимка: Ройтерс

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке е на мнение, че "жълто-черните" вече са част от най-добрите европейски клубове. В петгодишната ранглиста на УЕФА детронираният германски първенец прави скок от 119-та позиция до 27-мо място, с перспективата скоро да бъде в Топ 10.

"Равенство в първия мач като гости на Малага е добър резултат. Разбира се, че 2:2 щеше да бъде по-добре от 0:0. Но ние имаме големи шансове да се класираме на полуфиналите", каза Вацке в официалния сайт на клуба в интернет.

"През 1998 година също направихме 0:0 в първата четвъртфинална среща на Шампионската лига и след това успяхме да елиминираме Байерн след 1:0 в продълженията на реванша."

"Мачовете на толкова високо ниво са равностойни. Като си представя какви полуфинали могат да се получат с Барселона, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, спокойно можем да кажем, че ние сме на най-високото европейско ниво."

"Никой не смята, че мачът ще е лесен. Много от нашите фенове в Германия бяха на мнение, че едва ли не сме загубили първата среща, завършвайки 0:0. Но този отбор няма загуба в евротурнирите на свой терен. А преди 8 години Борусия Дортмунд беше пред фалит. Сега сме част от каймака на европейския футбол."

Какво каза още изпълнителният директор на Борусия Дортмунд, прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации