Какви са възможните коалиции след вота

Константинов: ГЕРБ води на БСП с 20 депутати
Обновена: 30 апр 2013 14:45 | 30 апр 2013 11:17,
381
Какви са възможните коалиции след вота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутати и не повече от 25. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред „Фокус“ по повод електоралните нагласи малко преди изборите на 12 май.  

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутати, а БСП – 75-80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20-22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12-14 депутати”, посочи проф. Константинов.

СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание, посочи той.

„Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне”, заяви проф. Михаил Константинов.

Според него единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС.

„Тук обаче има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна", коментира той.

Другата възможна коалиция е тройната коалиция – БСП, ДПС и Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов.

Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма.

„Тя може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си. Това правителство доста добре трябва да се съобразява с малкия си партньор”, заяви проф. Михаил Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който и да спечеле изборите, явно пак ще се коалира с ПРОКУРАТУРАТА!
270
3
 
7
 
! Отговори
huh7 преди 10 години
До ХА,ХА,ХАААААААА...- - ЧЕ вие от Герб ВЕЧЕ сте ТРУПОВЕ БЕ, ***../ АМА ВИЕ СТЕ ТОЛКОВА ***, ЧЕ ДОРИ ТОВА НЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ И ОСЪЗНАЕТЕ..-ЕГА ТИ ГЛУПАЦИТЕ СМОТАНИ../ ВЛАСТ ЗА ВАС НИКОГА ВЕЧЕ, НЕ ГО ЛИ ПРОУМЯХТЕ БЕ, АЛАНКООЛУУ...!!!
269
3
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 10 години
Ще има наказателен вот и НФСБ ще е в парламента с минимум 6 % !А следващите избори чукат на вратата!
268
0
 
9
 
! Отговори
коко преди 10 години
Най -добре е всички управници и депутати от последните 23 години да постоят известно време на един стадион както направи в Чили преди време Пиночет.И сега в Чили няма проблеми...А в България продължават да баламосват раята и тя се радва като на футболен мач дали ще спечелят нашите...А сред мача дупе да и е яко!
267
4
 
5
 
! Отговори
Гробар преди 10 години
Има готов надгробен камък за БСП - сега приготвят пещкири за сълзите,които ше леят социалистите след 12 май.Купили сме им билети за влака за Русия и Румъния.Те са колкото един влак като бройка.
266
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е оКонстантинов - Янето е малък симпатяга!
265
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сметки,сметки...,ама народа му се такова мамата от вас.
264
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какви комунисти говорите? Ами то във ГЕРБ има повече отколкото в БСП. Всичките партии са едни и същи маскари.А Костов не е ли и той бивш комунист
263
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай Тошо,върни се и ги запукай всичките
262
13
 
4
 
! Отговори
ив. лад. преди 10 години
Г-н Костадинов през 2009 се лових на бас че ГЕРБще вкарат 115 депотати , те вкараха 116 и после още един.Сега ви казвам че ГЕРБ--- 75--78 БСП---47 АТАКА---52 ДПС--- 31 и други по ---12--13 . Това е ГЕРБ с АТАКА могат да направат коалиц. И пак казвам ГЕБР трябва да се вслушва в Атака защото пак ще оплеска някои работи, А Атака да не се заяжда с НАТО ,САЩ и ЕС.. Веднага съживяване на всички пазари, добри отношения на исток и на запад и почти изравняване на пенс
261
2
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Отговор А-БКП.Отговор Б -БКП.Отговор В-БКП.Отговор Г-БКП.....ОтговорЮ-БКП.ОтговорЯ-БКП.Ето това са единствено възможните коалиции.Както и да гласуваме.А ако някой има реална идея как да променим това нека пише.Всякакви идеи ще са ни от полза,понеже досега все БКП беше на власт.
260
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберите се бият с вятърни мелници.Привиждат им се комуисти каквито отдавна няма.Имаше слуги на СССР ,асега има слуги на запада.
259
16
 
22
 
! Отговори
murmashka преди 10 години
Нека на 12 май да свалим окончателно и напъхаме в калта мутрата Бойко и мутренската му партия ,,Герб" !Нека това положи началото на очитсването на парламента и страна от криминалитета! И не е вадно кой ще победи.Важното е Бойко да го няма повече.Глпсувайте против ,,Герб" Гласувайте против немотията от която хората почнаха да се палят!
258
12
 
18
 
! Отговори
murmashka преди 10 години
Нека на 12 май да свалим окончателно и напъхаме в калтамутрата Бойко и мутренската му партия ,,Герб" !Нека това положи началото на очитсването на парламентаи страна от криминалитета! И не е вадно кой ще победи.Важното е Бойко да го няма повече.Глпсувайте против ,,Герб" Гласувайте против немотията от която хората почнаха да се палят!
257
2
 
2
 
! Отговори
Рая преди 10 години
Констнтинов, какви са възможните коалиции след вота? Да няма случайно вече промяна?
256
9
 
12
 
! Отговори
ДА БЕ преди 10 години
До 1--НЕ САМО ЧЕ ИМА АЛТЕРНАТИВА НА ГЕРБ, АМИ ВСИЧКО ДРУГО Е ПО-ДОБРО ОТ ГЕРБ И МАФИОТИТЕ ТАМ..!! ВСИЧКО+ ВСИЧКИ СА ПО- ДОБРИ ОТ ТЯХ..!!!!!!!!!!
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен mai na izust govorish. Tam li beshe v rycete li gi gleda? Sluhopoklonnik.
254
11
 
14
 
! Отговори
Венсеремос преди 10 години
12 май да стане паметна дата за Българският народ. Да спасим България от комунистическият ГНЕТ. Да премахнем завинаги червените кърлежи.За зачеркнем червената олигархия. Мечтая си за Пиночет и стадионите.
253
12
 
14
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААААААА... преди 10 години
ДЕВИЗА НА *** ЗА ИЗБОРИТЕ БИЛ:"Да върнем България на Гражданите"...ха,ха,хааааааа....ПРАВИ СА ***------ИМАТ ЗА ЦЕЛИ 50-год., КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО ДО НИ ВРЪЩАТ....!АКО , ПА РЕЧЕМЕ ДА СИ ВЪРНЕМЕ И ОТКРАДНОТОТО ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА -----ИМАТ ДА ВРЪЩАТ ЗА ТРИ ПОКОЛЕНИЯ!ПО-ДОБРЕ Е ДА ЛЕГНАТ И ДА ***!По-голем хаир на България от това ...НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ!НИЕ ОТ ГЕРБ ---ЩЕ ГИ ПОГРЕБЕМЕ С ПОЧЕСТИ!...МОЖЕ И ПАНАХИДА ДА ИМ ОТСЛУЖИМЕ ....СЛЕД НЕКОЯ И ДРУГА ГОДИНА !АМИН!!!!!
252
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Атака ,никога не иска да управлява.Тя просто продава депутатите си на тези , които извадят повече пари.Това става два мандата. Колко още искаш , за да разбереш играта му?