Бизнесменът билкар съзнателно планирал разстрела

Психолог допуска, че между него и банкерката е имало отношения
Обновена: 25 сеп 2013 14:07 | 25 сеп 2013 09:55,
123
Бизнесменът билкар съзнателно планирал разстрела
Мястото на кървавата трагедия. Снимка: архив, Булфото

Любомир Симеонов, който уби банкерката в Бургас, не е бил с психични отклонения, обяви пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров.

Още по темата
"Той съзнателно е обмислил нещата, защото не е виждал друг изход. Неговият живот е съсипан и е решил да съсипе и друг живот", каза той.

По думите му, ако хората, които са работили с него в банката, са сигнализирали за поведението му, този случай е можело да бъде предотвратен.

"Вероятно е имало индикации това да се случи. Би могло служителите в банката да са видели, че нещата при него ескалират, нещо в поведението му може да е подсказвало за този трагичен инцидент", добави още Тодоров.

Попитан защо един човек прибягва до такава стъпка той отговори, че когато човек е докаран до фалит, той решава да направи нещо драстично.

"Явно е разчитал на този кредит и когато вижда, че за него животът приключва, решава, че той ще приключи и за някой друг", каза експертът.

Според Тодоров може да е имало и лични отношения между Симеонов и жертвата.

"За да се стигне до тук, той е припознал този човек като проблем", категоричен бе той.

Както Dnes.bg вече ви информира, вчера прокуратурата повдигна обвинение за предумишлено убийство срещу 57-годишния Любомир Симеонов, който преди два дни хладнокръвно застреля банкерката Павлина Йовчева от бургаския клон на "Уникредит Булбанк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
до сеирджията преди 10 години
Там ги подбират специално - виж Боко и Цецо, трактори и пр. Не е за всеки. Важно е КИ да не надвишава определени стойности. Има и морални критерии...
70
1
 
1
 
! Отговори
Един преди 10 години
До DerНещо не мислиш. "изнасям информация" и "подправям отчети" не е равно на "изнасям отчети". Мисли преди да пишеш. Все повече приличаш на банкова служителка в малък клон :). Повече няма да ти отговярам, зле си.
69
2
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 10 години
Да само работници са които се мъчат да осребрят служебното си положение. Заплатите в банките са големи. Но не чак толкова за да си позволят начина на живот който водят. Това всички го виждат. С изключение на тези на които това им е работата. Наивници са тези които си мислят че корупцията е само при пътните полицаи.
68
1
 
3
 
! Отговори
СЕИР преди 10 години
Като ви чета коментарите почнах да се замислям че то от вас биха излезли отлични оперативни работници,ама какво чакате бе що не отидете да работите в полицията?
67
1
 
12
 
! Отговори
Психохимик преди 10 години
Лични отношения в съединение с 1.5 милиона лева - смятай, че това си е жив нитроглицерин. И ако наперената еманципантка му е извъртяла и някой номер... Пак като не е вдигнал банката във въздуха, добре е.
66
1
 
2
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
До икономистспрете да се изказвате по теми по който не сте подготвени.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледайте филма "Нападение над Уолстрийт". Там един фалирал се развилня и доста банкери дадоха фира, пък и филма е готин.
64
5
 
1
 
! Отговори
Der преди 10 години
До ЕдинБанката дори и да изнася отчети едва ли е навредила. Всеки може да погледне отчетите за коя и да е фирма директно в Търговския Регистър, всички фирми са длъжни да ги публикуват всяка година и данните са публични. Виж, ако фирмаджията се е срамувал да ги публикува и си ги е пазел само за него си в нарушение на ТЗ, това е друг въпрос. За мен това си е очерняне на банката без причина.Предполагам дори че фирмаджията е предлагал стимули на шефката, обаче тя не е пасла трева и го е отрязала.
63
1
 
0
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
До икономистти си толкова икономист колкото аз съм космонавт,ако малко разбираше от банково дело щеше да знаеш начина на създаване на пари от банките.прочети какво означава частичен резерв и как банките от 10000 лв създават 90000лв. парите за кредитите не се вземат от теб и мен те просто се създават от подпис че дължиш на банката пари.коя банка ако ти одобри 1.5милиона лева ти дава парите в брой? банката е гарант,тя ти дава само документ че ще се разплати вместо теб.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DerЗа да рефинансира предишен кредит. Искаш всичко на готово. И по-дбро едностранна информация отколкото откъслячна
61
1
 
3
 
! Отговори
Един преди 10 години
До DerИзвинявай, ама много приличаш на човек на заплата в банка. Тези неща от статиите няма как да ги проверим, има си прокуратура за това. Но е ясно, че този човек е писал жалби за престъпления от страна на банката, и никой не му е обърнал внимание. Ако е вярно, че банката му е подправила отчет, и е изнасяла информация - еми да ти кажа честно, и аз щях да и направя нещо "незаконно" на тази банкерка, след като законовите институции не ги интересува.
60
4
 
4
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
до 62Тези които работят в банките са само работници и те си имат кредити ипотеки не са нищо по различно от теб.Хората които дърпат конците няма да ги намериш в банките.
59
2
 
7
 
! Отговори
Само така преди 10 години
Смърт на всички банкери кръволоци!
58
7
 
1
 
! Отговори
Der преди 10 години
До seстатията е много едностранна, защитават фирмаджията и плючят по банката. Дори не споменават че фирмаджията е искал кредит за 1.5млн.лв. от банката. Обаче, казват че от целият проект за 2.2.млн.лв., европарите са само 900хил.лв. Е на какво основание фирмаджията е искал 1.5.млн.лв., когато европарите са само 900хил.лв., и то не сигурни пари?Щото банката давала на другите фирми, трябвало и на него да дава, така пише в статията.Ами не трябва.
57
1
 
3
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Нищо подобно адвоката му каза че е било нещастна случайност, чистил си пистолета и като минавала банкерката то случайно взело че гръмнало.
56
1
 
5
 
! Отговори
se преди 10 години
burgasnovinite.bg/11-Razstrelyanata-bamkerka-iznudvala-ubieza-si.html
55
4
 
1
 
! Отговори
Der преди 10 години
До АнонименИ аз това казвам, човекът просто не е имал пари и е искал банката да го финансира с по-голямата част от потенциалните пари които би получил по проекта, като насреща обаче няма обезпечение. Обаче, тези пари по проекта не са сигурни, ако проекта не се изпълни, тогава какво ще прави банката?И пак питам, този човек бил ли е фалирал вече? Иначе защо ще чака да усвоява пари по европроект, а не отиде да си работи по бизнеса?
54
0
 
24
 
! Отговори
Един преди 10 години
И още нещо. Ако наистина е вярно, че банката му е давала информация на конкуренцията, и е подправяла отчети, че да не му дадат кредити и другите банки - ще ме извиняват роднитите на убитата, ама каквото е търсила си го е получила. Повтарям - само ако тези горните две неща са верни. Ако някой се е*ава с бизнеса ми, от който зависи нормалния живот на семейството ми, на служителите ми, и на техните семейства - да не очаква да го погаля с перце. Като няма институции да те защитят, защитаваш се сам.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DerИ ти говориш пакости и избягваш основния проблем. Дерибейство, изнудване и използване на служебно положение. А ти ако имаш 2,2 млн. свободен капитал няма да ти трябва евро проект. Развиваш го тутакси. Европроектиите са точно за това да гарнтират по кратка възвращаемост на вложен капитал. При това безвъзмездно. А не като наще банки теглиш 1 връщаш 3.
52
0
 
25
 
! Отговори
Един преди 10 години
Фактите по конкретния случай няма как да ги знам, но знам за други случаи в които банки изнудват клиентите си да ползват определени фирми. Така че допускам това с изнудването да е било напълно вярно. Когато си в бизнеса, конкуренцията иска да те изяде, а банката ти работи срещу теб, нормално е да изперкаш. Не оправдавам убийството в никакъв случай, ама я кажете - как точно да се стреснат тези пиявици по банките, дето се мислят за богове?