Тишината в спалнята вреди на интелигентността

Страничните ефекти на въздържанието
20 фев 2017 22:54, Анна Дантева
1
Тишината в спалнята вреди на интелигентността
Източник: Reuters

Когато сексуалният ни живот навлиза във фаза на затишие, което обикновено се случва не по наше желание, дните без секс се превръщат в седмици, а понякога дори и в месеци. Така, преди да осъзнаем, се оказваме с напълно липсващ сексуален живот. Това обаче се отразява на организма ни по различни начини, не в положителна насока.

Намалено либидо

Ако не сме правили секс дълго време, е много вероятно либидото ни да се намали. По време на секс нивата на ендорфините, които оставят приятни усещания, се повишават. Сексуалното въздържание намалява тази връзка и по този начин намалява и нуждата да правим секс.

Без значение колко време не сме правили секс, сексуалното желание, енергията и апетитът могат да се възвърнат, щом възобновим сексуалния си живот.

Понижава се и самочувствието

Застоят в сексуалния ни живот може да ни накара да се чувстваме по-малко желани и едновременно с това, по-тъжни. Според специалистите семенната течност притежава антидепресантни свойства, които могат да противодействат на депресивните състояния.

В нея се съдържат няколко хормона, включително тестостерон, естроген, пролактин, лутеинизиращ хормон и др. Те се откриват в кръвта на жените няколко часа след секс.

Кои са останалите вреди от липсата на секс може да научите на Tialoto.bg


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари