Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!

Президентът коментира изказването на Ердоган
Обновена: 23 мар 2017 20:00 | 23 мар 2017 19:45, Петя Славова
291
Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!
Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Румен Радев коментира изказването на турския президент Ердоган, че страната ни оказва натиск срещу турците при изборите.

Още по темата

"Искам да Ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции", отбеляза държавният ни глава, цитиран от президентството.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география", каза още Радев пред журналисти.

Малко по-рано днес турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

В същото време стана ясно, че Турция дава 11 дни платен отпуск на изселниците да дойдат и да гласуват в България. Също така им организира безплатен транспорт за да упражнят правото си на вот.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
6
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До ИстинатаПриятелю, не мислиш ли, че народът си заслужава тази ислямизация и турцизация? Според мен тя е под на бездействието на българските власти, избрани пряко от народа.
117
11
 
7
 
! Отговори
паметлив преди 7 години
Червени каскети, винаги когато вие сте на власт сте на власт в коалиция с ДПС. Не забравяйте този факт, както и много хора не са го забравили.В същият момент да ви припомня, че винаги, когато ГЕРБ е на власт ДПС е извън властта.Имайте го това предвид на 26-ти и после да не плачете!
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хитър ПетърУдуши го Пешооо.
115
3
 
19
 
! Отговори
Истината преди 7 години
В момента братя тече пълна и тотална турцизация и ислямизация на България, а нашите смешковци политици се правят на ощипани моми! Ужас, Боже, пази Родината!
114
29
 
9
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 7 години
Искате не искате ГЕРБ ще спечели и ще управлява. Само ГЕРБ!!! Само ГЕРБ !! Само ГЕРБ!!!
113
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ще ни вкара във война, която НЕ МОЖЕМ ДА СПЕЧЕЛИМ.-----------D Верно ли? Тоя война съществува само в твойта глава и само там сме я загубили.Хайде не вменявай на всички личните си халюцинации. Война няма да има и никой нищо няма да губи. Спи си спокойно...
112
3
 
7
 
! Отговори
До 117 преди 7 години
Е бива ли такова дупедавство?!?!?! Мястото на такива като теб е на първа линия на фронта!
111
22
 
7
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 7 години
ГЕРБ е партията, която спря ДПС от власт, затова ще гласувам за ГЕРБ. Това е най-сигурната партия, която не е предала избирателите си. Останалите вече се продадоха на ДПС, само ГЕРБ не се продаде.
110
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И затова в момента само от Борисовата партия вият като сирени, а придворните им журналисти пишат апокалиптични статии.Но по този начин само вдигат рейтинга на Радев, понеже в момента той е единственият, който не работи за джоба си, а за България!
109
3
 
19
 
! Отговори
do 117 преди 7 години
Уплаши ли се?:). НАТО е зад гърба ни, ЕС е зад гърба ни, Русия е зад гърба ни... Християни колкото искаш и всички са с нас, защото сме християни като тях!А колкото до войната... Ти кого плашиш бре? :)
108
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, много силен Радев! Аз гласувах за празното квадратче, но сега се радвам, че народа избра него.
107
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 7 години
След няколко дни ще ви караме по списък, герберчета. От врата на врата. Нищо гербаво няма да остане, никой няма да избяга от справедливостта. Който е крал ще повръща кръв.
106
0
 
3
 
! Отговори
До108 преди 7 години
А, още по-добре, ще е да нахраниш скравенските прасенц@ !
105
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ще ни вкара във война, която не можем да спечелим. Радев е един необразован шапкар, на който цял живот са втълпявани команди.Радев е опасен за България човек на такъв отговорен пост.Българските партии да му поискат веднага сметка за думите и да се разграничат от него, за да не страда целият народ заради един самозабравил се военен!
104
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За България има само два варианта - или да изпълнява послушно всичко каквото и нареждат началниците от Брюксел (Борисов много добре го разбираше това) или да бъде смазана като се приложи сценария Косово: гражданска война и последващо присъединяване на една голяма част към Турция - това може да стане в рамките само на няколко месеца. Не знам какво си мисли Радев, че ще ни пожалят ако почнем да се правим на интересни в Брюксел.
103
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...даде да се разбере, че от сега нататък външната политикана България ще се формира в София и ще се отстоява навън, а необратното, както беше досега!"Едно е да искаш, друго е да можеш. Няма си представа с кого си има работа. Тези хора в Брюксел за избили 10 милиона, рязали ръце на децата които не са си изпълнявали нормата и са карали родиталите им да се снимата отрязаните ръце и наведена глава. Просто ще ни смажат ако им се противопоставим, България няма нищо!
102
4
 
14
 
! Отговори
Халил Манаф преди 7 години
Елате пиленца, малки герберчета, да ви разширя дупките на всичките. Аз съм велик *** и имам голямо кересте. Голямо. Не като на вашият смешен вожд.
101
1
 
11
 
! Отговори
До Хитър Петър преди 7 години
Дпс? Доказателството за това кой с кого е, се вижда от публикациите в едни медии на един "млад бизнесмен". Там вождът е на пиедестал. Така, че не хвърляйте партенки.
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът обаче много добре знае, че не друг, а фирмите на ГЕРБ са се окопали на сладките концесионни местенца, откъдето правят немъчени пачки пари, с част които се отблагодаряват на Борисов като ги наливат в предизборните кампании на ГЕРБ. Народът знае, че мафията ГЕРБ е заела плажове, паркове, сметоизвозване, договори с общини, всякакви концесии и получава пари направо от държавата. Тоест от нашите джобове.
99
3
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
То е ясно от по-ясно за кой ще гласува етническия българин, която от партиите от БСП или ГЕРБ има твърда и категорична позиция против турция, ще спечели тези избори. Е аз вече от няколко седмици в БСП виждам ясни позиции и мнения за турция. А Бойко не беше ли пощальон на ердоган?