ЦРУ готви план и то какъв: Да свали Николас Мадуро от власт!

А каква била целта на американците? Да си присвоят природните богатства
Обновена: 6 май 2019 15:19 | 6 май 2019 15:00, Нели Христова
214
ЦРУ готви план и то какъв: Да свали Николас Мадуро от власт!
Снимка: Reuters

ЦРУ ще се опита да свали от власт президент на Венецуела Николас Мадуро, заяви в осква венецуелският външен министър Хорхе Ареаса, цитиран от ТАСС и БТА.

По думите му, по този начин САЩ иска да си присвои природните богатства на страната му.

Още по темата
"Това е целта на плана на ЦРУ съвместно с опозицията във Венецуела. Той се свежда до сваляне на правителството на Мадуро и присвояване на природните богатства на страната ни, още повече, че тези богатства се контролират от народа ни в резултат на социалистическа революция. Именно това се опитваме да избегнем. Не искаме венецуелският народ да страда", каза Ареаса.

Той добави, че държавното ръководство на Венецуела се е обърнало към държавния секретар на САЩ Майк Помпейо с искане за диалог.

"Не е нужно да се действа силово, не е нужен държавен преврат, имаме демократични институции, настъпи време за диалог. Нека администрацията на САЩ разреши на венецуелската опозиция да седне с нас на масата за преговори", каза Ареаса.

На 30 април група военни във Венецуела се обяви на страната на опозиционния лидер Хуан Гуайдо, а след това в страната се състояха масови антиправителствени демонстрации. При сблъсъци със силите на реда бяха убити четирима души, а стотици бяха ранени. По данни на неправителствени организации на 30 април и 1 май са задържани най-малко 240 демонстранти.

Възможно е да бъде увеличен численият състав на групата руски военни специалисти, които работят във Венецуела в рамките на военнотехническото сътрудничество, заяви Ареаса.

В края на март във Венецуела пристигнаха два самолета с руски военнослужещи. Руският външен министър Сергей Лавров тогава заяви, че руските военни са на територията на Венецуела за ремонт на техника в рамките на споразумение за военнотехническо сътрудничество между Москва и Каракас, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 89та заплатите бяха 200-250 лева, тази заплата се равнява на покупателна способност сега 5000-6000 лева месечна заплата. А БВП че бил нараснал какво ни грее, като заплатите са 700 лева, в сравниени с 1989та година населениет живее 7-10 пъти по бедно.
66
4
 
15
 
! Отговори
www преди 5 години
ТЕРОРИСТ 1 АМЕРИКА СЕ БЪРКА В РАБОТИТЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В КОИТО ИМА ИНТЕРЕС ...
65
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989та при соца година България икономика и беше сред 30те индустриално най-развити страни в света.------------------*** НЕ Е ИМАЛА ИКОНОМИКА ПРЕДИ 1989, БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ИНДУСТРИЯ БАЗИРАНА ВЪРХУ НЕРЕАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ И ТАЗИ ИНДУСТРИЯ ЛОГИЧНО ИЗЧЕЗНА КАТО ВСЕКИ БАЛОН
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбективноКато е нормално БВП да расте защо по времето на правителствата на БСП - Андрей Луканов, Любен Беров и Жан Виденов вървеше на долу? А откъде взимаш долари да си купиш нещо то Корекома? От магазина за долари в Окръжния Комитет на Партията ли?Смешни са до абсурд червените клоуни с празни тикви!!!!
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като имаше режим на тока защо нашите "партньори" от Брюксел ни накараха да спрем АЕЦ Козлодуй?
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Обективно89 год един хляб 20 стотинки сега е 2 лв продукта е един същ, БВП какво ти определя ? Ти можеш да продадеш и една картина за 1000 трилиона лева ето ти БВП 1 000 трилиона и к'во ?
61
7
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
"Не искаме венецуелският народ да страда", каза Ареаса." Все едно сега са цъфнали и вързали.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56. А аз всичко което каже твоята САЩ!-:)
59
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989та при соца година България икономика и беше сред 30те индустриално най-развити страни в света. Българите живееха на средно-европейски стандарт на живот. Взимаха се заеми само за стоки които не се произвеждаха в България, външният дълг беше малко над 1 милиард, според соросидните "експерти" 10 милиарда, но дори и 10 милиарда да е бил това е нормално при работеща икономика. А днес България няма икономика, българите живеят на африкански стандарт, а ГЕРБ взимат нови 40млрд дългове.
58
3
 
14
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
До Анонимен"Kъдето стъпят рашките и държавите фалират ."Ами назови поне една държава, която да е била фалирана от руснаците :)
57
10
 
7
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Като са фрашкани от петрол и други природни богатства,защо народа е толкова беден...причината е некадърно управление.Мадуро вън от чадъра и без значение дали е Гуайдо или друг да управлява кадърен човек...Комунистически изпълнения....ще вземат природните богатства...на гръб ще ги отнесат...По един или друг начин парите ще отстанат във Венецуела...Трудно се пуска кокала...там е проблема...
56
2
 
12
 
! Отговори
64838 преди 5 години
Всяка година световния юдео-масонски сатанастки (елит) в деня на лятното слънцестоене се събират в обширното частно имение Бохемиън Гроув в Калифорния.Там отиват настоящите и бивши президенти и премиери на щатите и запада.Там са главите на фамилиите -Родшилд ,Рокфелер,Шиф.там ходи и папата на Ватикана.В това имение при всяко събиране се извършват кървави сатанистки ритуали. Та думата ми е кога се съберат на това място всички тези изверги да пусне някоя и друга ракетка някой пиян руски генерал и.
55
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Ей, почваш да ме ядосваш. Ти си смешен с това отричане на истината. Режим на тока имаше всяка година. ФАКТ!А кога е построена ПАВЕЦ Чаира? Десетки ВЕЦове бяха построени след падането на комунизма, както и всички вятърни ел централи. Чисти и безопасни централи - нищо общо с руските атомни бомби.
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КО СТАА БРЕ ДРУГАРЕ,ГРАДИТЕ ЛИ КОМУНИЗЪМА
53
10
 
6
 
! Отговори
Пич, преди 5 години
До АнонименСАЩ са първи производител на шистов петрол, те проблем със стандарт на живот нямат! Проблем такъв имат Русия и Саудитска Арабия, както и Иран! Нали харесваш азиатци!
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамно е за САЩ.Една държава под носа и Да продава нефт без да се съобразява с нея! " Световния лидер"!-:) Имайки предвид.Че окупира цяла Европа.Без ни един даже и заблуден куршум? А някаква си Венецуела не и играе по свирката! Плъховете мишоци от ЦРУ.Пак мътят нещо. Ще го видим!
51
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отбелязва ТАСС.----------------ВСИЧКО ОТБЕЛЯЗАНО ОТ ТАСС ГО ПУСКАМ С ВОДАТА В Т О А Л Е Т Н О Т О КАЗАНЧЕ
50
4
 
12
 
! Отговори
Brei преди 5 години
Някой да обясни защо толкова са се загрижили американците за венецуелския народ....а не например за някоя бедна африканска държава
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела се е обърнало към държавния секретар на САЩ Майк Помпейо с искане за диалог.----------------ТО И САЩ ИСКАШЕ ДИАЛОГ ПРЕДИ ДА ЗАМРАЗИ 34 000 000 000 НАРКОДОЛАРИ
48
3
 
9
 
! Отговори
Brei преди 5 години
Добре, не ми е ясно. Кое им дава правото да се бъркат във вътрешната политика на други държави. Някой може ли да обясни защо го правят. И защо се бъркат във Венецуела а не в някоя бедна африканска държава. Защо толкова са се загрижили за венецуелският нярод

Спонсорирани публикации