"Чергите" на глобалното затопляне - планетата си става все по-гореща

Визуализациите показват много ясно, че според института целият свят става все по-топъл
21 юни 2019 16:52, Мартин Иванов
45
"Чергите" на глобалното затопляне - планетата си става все по-гореща
Графика за света, 1880-2018 г. Източник: https://showyourstripes.info

Berkeley Earth, базирана в Калифорнация изследователска организация, всяка година от 2013 г. насам подготвя независими анализи на глобалните средни температури.

На база техните доклади, включително последния този за 2018 г., проф. Ед Хокинс от Националния център за атмосферни науки към Университета в Рединг, Великобритания, прави визуализации за това как температурите са се променили от 1850 г. до 2018 г.

От графиките ясно се вижда, че светът се затопля, като това не подминава и България. Според Berkeley Earth 2018 г. е била четвъртата най-топла година на Земята от 1850 г. насам - с 1.6 °C над средната температура спрямо средната за периода 1850-1900 г. За сега 2016 г. държи рекорда за най-горещата година.

"Чергите" на глобалното затопляне - планетата си става все по-гореща
Графика за България, 1921-2018 г. Източник: https://showyourstripes.info

Важен извод според тях е, че нивата на въглероден диоксид в атмосферата регистрират пореден рекорд, както и количеството им, което се отделя от човешка дейност. Сред учените има широк консенсус, че въглеродният диоксид е сред основните причини за повишаване на температурите.

Техните прогнози сочат, че 2019 г. най-вероятно ще бъде по-топла от 2018 г., но няма да мине 2016 г.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
@ преди 1 година
Според мен е време да сложим край на тази цивилизация и дадем път на нещо по-добро от нас - "прословутото с безграничната си тъпотия - човечество" път.
32
0
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 1 година
Ето анализ : затоплянето на картата съвпада с готвени и последвали военни конфликти между човешките държави. Отбелязана е даже войната между Русия и ОСманскат аимеприя от 1978 година .Затопляне се вижда ясно преди войните Русия Япония балканските войни Първата световна Октомврииската революция втората световна вижте 1939 отбелязани са войните в Китай.След 1999 година обаче червения цвят отбелязва "ГОТВЯТ НИ ИСКЛЮЧИТЕЛНО ЖЕСТОКА ЛИКВИДАЦИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО"ПАЗЕТЕ СЕ ГОТВЕТЕ СЕ"
31
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Много интересна анимация, но е трябвало да я направят малко по бавна. Добре се виждат студените вълни през 40-те , и бруталното затопляне след 2000г. Интересно дали през следващите години няма да има отново захлаждане за нашият регион, логично е при такова стремително затопляне през последните 20г
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уйдурмата се състои на кратко в следното: Първо, се гласува в ООн, че глобален катаклизъм като затопляне съществува. Второ, се обявява за задължително, че се дължи на по-бедните, които използват по-стари технологии. Трето, задължават се всички да минат ( т.е. закупят) нови технологии. И/или купуват техните продукти ( енергия, машини и т.н.) И накрая става ясно, че по-бедните трябва да се изстържат кат бръшнян чувал, заи да плащат на по-богатите ! Капиш ?
29
0
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 1 година
"Canada declared a national climate emergency on Monday. The next day, Prime Minister Justin Trudeau gave the greenlight to a massive oil sands pipeline"

Ей това е лицемерието на западните лидери относно "глобалното затопляне", важното е да се дерат кожите на хората колкото се може повече.
28
0
 
1
 
! Отговори
End of neosoic eon преди 1 година
Продължават тестовете за ликвидация на нагли престъпници увреждащи земята ни със стотици милиони автомобили режещи атмосферата с включени фарове през деня и ноща. Днес са маркирани милиони фотоволтаични скенери увреждащи йоносферния екран и ядрото на Змеята..
Проучващи реагират със злоба срещу движещи се и стоящи включени бели скенери/led/ вкл инсталирани на велосипеди..Тестовете реагират на евентуални стресови при разрушаване на ядрени централи ..
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните лъжи.Средната годишна температура в долните атмосферни слоеве е само с 0,2 градуса по-топла от 1980г.За 40 години затопляне с 0,2 градуса.Затоплистите включват и океанските температури,за да представят лъжите си,че имало затопляне.Но винаги температурата се е мерела в долните атмосферни слоеве,а не и тази на водните пространства.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Krom
Не те знам какъв си?! Кром ли си, хром ли си, ама защо ЛЮБИМАТА ТИ АМЕРИКА не спре да кара коли по 5 литра работен обем? Що не спрат "Мариците"? Що не спрат да бълват газове с горящите си "Крю Дрегън-и" ? Що наръсиха цяла Сърбия с убеднен уран, който дойде и тук? Що заредиха ИДИЛ с боеприпаси- БГ производство на Лясковец? Що не си спрат фермите за крави, че и те много замърсяват?
Какво да те питам, като си "с капаци"? Дано поне онзи рeптил ти плаща добре! Но знай, че ще се пържим заедно!
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не се притеснявайте. Другарят Путин ще охлади планетата с мощни руски хладилници. Ако не успее ще опита с ядрена зима.
24
2
 
4
 
! Отговори
асдасд преди 1 година
Това е само пикова стойост която ще бъде достигната, и се наблюдава на всеки 1150 години като всяка следваща е с 1 градус по-ниска, минойската е била с 3 градуса по-висока, римската 2 градуса, средновековната 1 градус по-висока от колкото е в момента, след това ще настъпи рязко застудяване и така 1150 години. няма какво да ми показвате последните 100 години, това нищо не значи. покажете последните 3500.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От времето на индустриализацията започва яко да грее
22
2
 
11
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
До Непопулярно мнение Благодаря на Вас и на всички четящи и неподдаващи се на манипулация. Няма никакви основания за паника. Единствения водещ мотив е вдигане цените на енергията и на всички други стоки. Не се поддавайте и не се шашкайте! Опитват се да Ви въведат в затворен кръг, в който замърсяването на планетата и "затоплянето" се смесват, но това не е вярно. Четете!
21
0
 
19
 
! Отговори
Земя преди 1 година
За мен милион години са нищо време. Не ме мислете - преживяла съм динозаврите, ще преживея и хората. Дали ще съм покрита половината с лед, или ще остана съвсем без лед - всичко е до време. Много кратко време.
20
0
 
5
 
! Отговори
Д р Мирчев преди 1 година
И какво от това?
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележително е, че графиката прилича на баркод. :))) Демек, става дума за пари. :)))
18
3
 
3
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 1 година
До Ясен Желязков

Оказва се, че си прав. Причината за общото заблуждение е, че всички търсещи сензация български *** цитират разлика от над 1,5 градуса, но никой не казва че са по Фаренхайт.

За съжаление обаче ефектите така или иначе са налице. Тръмп го усети по удара по хазната миналата година. Четете. Няма лошо да се спори. Така се намира истината и няма да ставаме като промитите мозъци.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тази лъжа глобално затопляне. Пусналиса хаарпа на макс и ни промиват мозъците. Спрат ли да летят самолетите,които оставят следи в небето и мита за ГЗ умира веднага.
16
2
 
3
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 1 година
До 16

Викаш като Глобалното Затопляне не се случва и тази Измама...
________________________________________________________

Повече информация трябва да имаш, за да коментираш тези събития, защото така с чул-недочул не става. Двете явления са директно свързани и едното води до другото. Лесно е да се ланка, но ако искаш думите ти някога и пред някого да имат някаква тежест, първо трябва да се информираш подробно и след това да се изказваш. Тук конспирация няма. Има факти. Ти просто не ги знаеш.
15
1
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Викаш като Глобалното Затопляне не се случва и тази Измаме е към Края си, нека сега почнем да ги плашиме с Ледников Период. Все едно от 2-те ще е, така че 100% ще сме прави и ще им казваме да офцъите - видяхте ли, казахме ви!
14
3
 
8
 
! Отговори
Krom преди 1 година
До Анонимен 8 - много глупав коментар. Глобалното затопляне всъщност ще доведе до Ледников период. Обяснено по друг начин, топенето на ледниците в Арктика води до промяна на баланса в океанските води. Следва объркване на океанските течения - които представляват общо взето реки в океана с по различна температура. Примерно - Гълфстрийм. Това съответно води промени в климата. До вчера, в Европа торнадото беше неизвестно. Днес е всекидневие. Дори и тук в България. А ще стане и по хубаво.