Първи данни за кампанията в Сметната палата до 2 октомври

Описват приходи, разходи, дарители...
1
Първи данни за кампанията в Сметната палата до 2 октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До 2 октомври партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да подадат в Сметната палата първите данни за предизборната си кампания, припомнят от палатата сроковете в процедурата на местните избори на 27 октомври.

Данните се вписват в Единният регистър по Изборния кодекс - ЕРИК.

Съгласно Изборния кодекс участниците в изборите - партии, коалиции и инициативни комитети, са длъжни да представят в Сметната палата в 5-дневен срок от откриване на предизборната кампания, т.е. до 2 октомври включително данни за кандидатите и издигналите ги политически сили или инициативни комитети; имената на лицата, които отговарят за приходите, разходите и счетоводната отчетност; имената на дарителите, видът, целта, размерът или стойността на направените дарения; наименованията на социологическите агенции и на рекламните агенции, както и на агенциите за осъществяване на връзки с обществеността, с които партиите, коалициите и инициативните комитети работят.

Участниците в изборите трябва да подават и по време на кампанията всяка следваща нова информация за вписване в ЕРИК, като срокът е до 7 дни от възникването й. За неподаването на задължителната информация глобите са от 3000 до10 000 лв. за виновните лица.

 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в сметната палата се подаваха реални данни, щеше да стане ясно какви буклуци участват на изборите.