Трудни за обслужване, капризни коли... Защо да не си купувате Tesla?

Motor Junkie посочва защо не е добра инвестиция
Обновена: 31 окт 2019 21:30 | 31 окт 2019 21:17, Боряна Павлова
103

Не са екологично чисти

Да, моделите на Tesla имат нулеви емисии, но изобщо не са екологични. Проблемът е, че за да произвеждат батериите за едно превозно средство на Tesla, фабриките замърсяват въздуха толкова, колкото конвенционален автомобил за осем години. Това означава, че популярността на моделите на Tesla може да съсипе околната ни среда, а не да я запази.

Tesla са автомобили, които вече от почти десетилетие са сред най-обсъжданите теми от любителите на автомобили по целия свят. Това е единствената компания, която се концентрира единствено върху електрическите автомобили, като произвеждаща четири модела. Tesla Roadster, Model S, Model X и последният Model 3 завладяха въображението на потребителите, но и предизвикват доста спорове.

Хората говорят за проектирането и производството на колите на Tesla, както и за техния маркетинг. Компанията вече се сблъсква с основните правила на индустрията, след като се опита да въведе нов подход към продажбите и ремонтите. Това обаче все още впечатлява малцина, докато повечето хора продължават да са скептично настроени към електрическите и самоуправляващи се автомобили.

Явно е, че пазарът се нуждае от време, за да се нагоди към тях. И докато повече медии се насочват към предимствата на колите на Tesla, изданието Motor Junkie посочи 20 причини, поради които електромобилите на марката трябва да бъдат избягвани. Всъщност, това е всичко, което трябва да знаете, като обмисляте покупката на Tesla Roadster, Model S, Model X или Model 3.

В нашата галерия ви представяме някои от недостатъците на Tesla, а останалите четете в сайта на Automedia.bg


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
1
 
! Отговори
К. К. преди 5 месеца
Докато батериите за автомобили не повишат концентрацията на енергия спрямо сегашните ПОНЕ 3 ПЪТИ, пробив в ел. автомобилите няма да има...
99
0
 
2
 
! Отговори
К. К. преди 5 месеца
Тесла на магистралата, при скорост 100 км/ч - със заредени батерии пробег-500 км. При скорост 150 км/ч - пробег 250 км. Купи си Тесла, ако си ***...
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
iPhone поколениято винаги ще измисли за какви нови глупости да тегли кредит и да си харчи парите.

Ако нямаше такива блъци, които да си мислят че тротинектки или лъскави дрънкулки ги правят по-привлекателни, много индустрий нямаше да съществуват днес.

Имам бизнес идея за шапка с перка, която да зарежда телефони за сме най-еко и шик.
97
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Взех високопроходим електрически скутер, специално направен да става и на дъжд. Джиткам си в задръстванията, издухвам всички коли, няма Тесла, няма БМВ каквото се сетиш само им махам и им казвам - bye, bye.
96
3
 
10
 
! Отговори
Discovery преди 5 месеца
Е всяка нова технология трябва да бъде оплювана в началото. Честно казано тея глупости как за производството на една батерия се замърсява повече колкото един автомобил с ДВГ за 8 години... колко км за тея 8 години къв двигател и т.н... както и да е, много обаче забравят, че за ДВГ-то ти трябва масло, антифриз и т.н... дето за тяхното производство също се замърсява тва в електричките го няма. Двитателя има 10 000 части сиг, електричката 2 електромотора и батерия и много кабел... тва е...
95
0
 
6
 
! Отговори
професор Тюхчеф преди 5 месеца
Яко можех да си го позволя, бих си купил едно 'Зое" , с 200-300km ми е достатъчно , ежедневно навъртам не повече от 30-50км , и до село да си ида и да се върна ми стига и , че и до морето мог стигна , но както го е казал поетa - "пари нема -действайте" .
94
0
 
5
 
! Отговори
моето решение преди 5 месеца
Купих си едно колело 26" с хибридно задвижване , не стигаш потен на работа и си спестяваш проблемите на тротинетките - забрани и малък пробегм за сега доволно
93
4
 
22
 
! Отговори
Да, бе, да! преди 5 месеца
Истината е,че електрическите коли бъркат в здравето на всички плазмодий, свързани с петролните компании, свикнали да им текат милиони в банковите сметки, без да правят абсолютно нищо.
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
У нас е златна среда за най-долнопробните и конспиративни теории.
91
2
 
23
 
! Отговори
РъкатаНаМъртвеца преди 5 месеца
Не си купувам Тесла щото немам пари многознайковци ! Разкрихте ме ! Нема пари !
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"посочи 20 причини, поради които електромобилите на марката трябва да бъдат избягвани. Всъщност, това е всичко, което трябва да знаете, като обмисляте покупката на Tesla Roadster, Model S"

Значи,в сичко, кеото трбява да знм са негативите?
А и ROadster вече не се продава, така че не го пишете тук.
89
3
 
8
 
! Отговори
Роб на Елон преди 5 месеца
Скъпи Мъск, прощавам ти, че няма зарядни станции в БГ-то, щото ти беше прав, че тук я се продадат 100 я не. Като покорен твой роб, обещавам всяка година да ходя до Виена за обслужване и да не мрънкам зимата.
88
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мъск е един голям балон и никакъв иноватор, в 21 век децата се увличат не по комикси, а по приказки за разни чичовци дето уж "иновирали". С други думи Мъск е Мики Маус на 21 век, единствената иновация в Теслата е, че са я напълнили с батерии 18650 и ще си увеличат рейнджа когато Самсунг и ЛГ разработят по-ефективни батерии.
87
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Цял свят се готви да минава на ел.коли, но само тук не искат. Тук не искаха и да минават на компютри. До 2004-а имаше места със щракащи пишещи машини.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дайте линк към изданието бе!!!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До яервам ти

Изивнявай! По навик, защовто W ми излиза на В. и ми се спеше Но моляте не ме сравнявай С ГНУСЕН ПАНЕЛЕН ПЛЪХ ОТ ЛЮЛИН, ЗАЩОТО МРАЗЯ ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ТОЗИ АД ТАМ! Бил съм в Колумбия, на почивка но и там няма такава диващина ...
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

".Оня хитрец Мъск има 10 коли на течно гориво и една тесла на ток дето я кара колкото да го снимат.Защо така?"

Оня хитрец мъск направи 400 000 000 долара, на възраста на която ти се чудеше, дали е било грешка, да кандидатстваш "Икономика" и да пиеш 4 години като казак. Човека просото колекционира скъпи и хубави коли. И като има 10, да не мислиш, че излиза с тира и отзаде ги дърпа 10те автомобила?
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"ако ги няма инвеститорите и схемите на Мъск да прелива пари от печиливши начинания към губещи"

В последните 120 години, трудно ще намериш някое начинание, кото е станало успешно без СОЛИДНИ инвестиции, кредити, години и годнин работа на загуба. Тесла не гледа, да изкара тая година с 5% печалба отгоре, а гледа да оптимизир производството и да подобри продукта си, за да може да доставя, дори и след 15 години да е, много повече, и да е с 5000% печалба.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Факт

"Впрочем и електрически автомобил със 100км пробег би бил търсен и ползван ако цената му е под 20 000$."

Има и такова нещо, каот "прекалено малко".
81
4
 
4
 
! Отговори
оня с коня преди 5 месеца
Мда като се нацепиш с таз консерва и си чакай деск-хелпа да ти отключи вратите, ако не си изгорял като факел до тогава. Само си ги сънувал тези електрокарчета.

Спонсорирани публикации