Скандалната Олга, която не обича балет, но е министър на културата в Русия

Любимова далеч не е любима на руснаците
26 яну 2020 20:50, Нели Христова
133

Олга Любимова - име, което почти всеки руснак знае. Тя може и да е Любимова по фамилия, но далеч не е любима на народа на Русия. Олга е против културата, най-вече тази, които идва от чужбина, ала днес тя бе обявена за новия министър на културата в кабинета на руския премиер Михаил Мишустин.

Мненията за нея са полярни, но със сигурност тя е достъчно скандална, за да заеме поста министър на културата, съобщават от Bulgaria ON AIR. Най-малкото заради нейни изяви в миналото, които след назначението ѝ в кабинета на Мишустин, станаха особено актуални.

През 2008 г. тя откровено пише в своя блог: "Не обичам опера, балет, изложби, класическа музика, музеи и артхаус кино". Разказва, че смята посещението на Британския музей за изгубено време и че е била в Париж, но не е посетила Лувъра.

Наред с това пише, че е употребявала наркотици. За православното училище, което завършва казва, че годините там могат да се сравнят с лагер на Ал Кайда. Мнозина си спомнят и за скандалната ѝ снимка с фанелка, на която пише: "Кои сте вие? Какво искате? Не ви познавам! Вървете по дяволите!".

Любимова не е случайна фигура. Баща ѝ е бил ректор на Висшето театрално училище в Москва и декан на театралния факултет. Майка ѝ е актриса и театровед. Дядо ѝ Николай Любимов е един от най-големите руски преводачи от френски и испански, превел "Дон Кихот" и "Декамерон".

Неин кръстник е Никита Михалков. Преди да заеме поста на културен министър, Любимова работи в Първи канал на руската телевизия, а в продължение на две години е директор на департамента за кино към Министерство на културата.

Автор е на предложението да се ограничи по принцип излъчването на чуждестранни филми в Русия. Тя се смята, че стои и зад заповедта на руското Министерство на културата през май 2020 г., във връзка с честването на 75-годишнината от края на Втората световна война във всички руски кинотеатри да бъдат прожектирани само руски филми. Цял месец без световно кино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха ... скандален вие тъпия пропагандистки пасквил, който пак сте ни подготвили.Ми пишете един етикет - платени съобщения от западната пропаганда, да знаем, да не четем.И от какъв зор всеки трябва да обича балет?И от какъв зор трябва да е привърженик на чуждата "култура" с 34-те пола и "гей-ценностите" или пропагандистките филми от САЩ, където обръщат всички вековни представи за нормалност наопъки?
81
8
 
14
 
! Отговори
xcv преди 4 години
*** са се активизирали
80
5
 
14
 
! Отговори
Пачо преди 4 години
Мнозина си спомнят и за скандалната ѝ снимка с фанелка, на която пише: "Кои сте вие? Какво искате? Не ви познавам! Вървете по дяволите!".Тая жена ми е симпатична !
79
7
 
13
 
! Отговори
А ЗА ТИКВАТА КОГА преди 4 години
ще му напишете истинската биография - от БАНДИТ в СИК до Премиер. И него българите не го понасят, но си седи на стола на Дондуков
78
10
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Защо не напишете аналогична статия за Дмири Ярош. Известен украински политик, националист, фашист, убиец, терорист и депутат от украинския парламент?Много по-интересна статия ще се получи. Как човек мразещ евреите, готов да ги убива може да заема правителствена длъжност.
77
13
 
17
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Руските тр*олове в атака за Матушка Россия!
76
9
 
16
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
не я познавам, но ако истина това което пише - то е много тъжно
75
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една чудесна българска поговорка и тя е "Присмял се хърбел на щърбел"
74
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новините за пародията на държава *** са винаги интересни
73
13
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Спокойно. Путин обича балета, като сатрапа Берия от миналото.
72
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя сайт само за русия пише а за нашите велищи министри крадци когада преживяваш от плювките срещу русия си е занимание на шоропитецитеайде трийй бързо
71
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да как може да пренебрегва такива шедйоври на световното кино като батмани, спайдърмени, антмени, джокери, супермени и суперуимен, авангарди и подгарди, и колко още да изброявам. А тя решила да занимава руският народ с всекидневните местни творби на Русия без пълната американизация и затъпяване на руското население, как може?
70
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специалистите от Днес.бг защо не се преместят в Русия и да започнат от близо да следят и дават мъдрите си съвети какво е хубаво за Русия и кое не. Нали толкова великолепно оправят България та и на братята руси да вземат да помогнат малко.
69
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мадaмата е симпатична, ... но товарищ путин ще свърши като Кадафи така или иначе.
68
6
 
23
 
! Отговори
Берба преди 4 години
Не вярвах, че ще прочета за някой с точно същите възгледи за изкуствата като мен! И аз не понасям същите неща! Глесам обективно на нещата и мога да преценя даден продукт без главозамайване и претенциозно бръщолевене. Според мен тази кака е перфектна за поста.
67
7
 
20
 
! Отговори
123 преди 4 години
Поне не лъже,казва си в прав текст,че нищо не разбира,не като една наша министърка на туризма.
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ревете? Нали искахте такива соросоидчета за министри на Русия. Ето ви промянатаТази е достойна и за наш министър на българската некултура!
65
6
 
7
 
! Отговори
това е ужасно преди 4 години
Това е скандално, защо им позволяват да я назначават на поста? Защо???
64
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за тоз велик народ. ------ Какъв велик народ бе, това са *** и пълни бо клуци. Санкции и пълна изолация само, нищо друго не ги оправя.
63
14
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Поне е красива------Кое и е красивото? Болния мозък или киселата физиономия или кривия клюн? Злобна и тьпа женщина не може да бъде красива - аксиома!

Спонсорирани публикации