Излъга ли Китай? Мъж от Англия се разболява от COVID-19 още през декември

Дъщеря му развива симптоми няколко седмици по-рано
11 сеп 2020 21:00, Нели Христова
125
Излъга ли Китай? Мъж от Англия се разболява от COVID-19 още през декември
Снимка: БГНЕС

Още от началото на пандемията Китай твърди, че коронавирусът се е появил в края на декември. Много учени обаче се съмняват в това, а една аутопсия във Великобритания доказва, че Китай навярно лъже за началото на пандемията.

Според властите в азиатската държава, коронавирусът плъзнал от пазар в Ухан малко преди Коледа. Няколко дни по-късно, на 31 декември, властите в страната информират СЗО за случващото се. Но 84-годишният Питър Атууд от Кент проявил първите симптоми на COVID-19 на 28 декември. Дъщеря му се разболяла две седмици по-рано.

46-годишната Джейн Бъкланд казва, че смъртта на баща й предполага, че вирусът е циркулирал във Великобритания още през ноември. "Ако Китай не беше излъгал целия свят и не бе крил пандемията толкова дълго, то много животи щяха да бъдат спасени", казва тя пред MailOnline.

Питър дори не е пътувал извън Великобритания. Той издъхва на 30 януари - месеци преди Англия да обяви първия си заразен с коронавирус на 5 март. Докторите били озадачени от състоянието му и първоначално мислели, че възрастният мъж е починал от заболяване на белите дробове, вероятно причинено от асбест. За това медицинските лица трябвало да се консултират със съдебен лекар.

Аутопсията му обаче показва друго - коронавирус в белодробната му тъкан. Съдебният лекар в Кент прави заключението, че Питър е починал от "инфекция от COVID-19 и бронхопневмония".

Дъщеря му Джейн също твърди, че се е разболяла от коронавирус на 15 декември. Баща й развил сухата кашлица на 28 декември - една седмица след като първите случаи са регистрирани в Ухан според китайското правителство. Питър е приет в болница на 7 януари, след като кашлицата му се влошила.

СЗО идентифицира коронавируса на 8 януари, а първият човек в Китай, болен от COVID-19, издъхва на 11 януари. Първата смърт от вируса в Европа е регистрирана чак на 15 февруари, когато 80-годишен китаец умря във Франция.

 


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
Pak sum az преди 1 месец
Намерих следната информация за кукумявката:
Домашната кукумявка (Athene noctua) е вид птица от семейство Совови, относително малка в сравнение с останалите представители на семейството.
Размножаване
Домашната кукумявка мъти от април до юни, най-често в изоставени гнезда от други птици. При нормални условия снася от 3 до 5 яйца.
Допълнителни сведения
В България е защитен вид. Според народни български поверия кукумявката предвещава смърт.
77
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страна, която яде прилепи не може да бъде водеща сила.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До хей, 73 :)
Благодаря, 78 Хеу!
Периодът, за който си спомням за кукумявката пищяща на покрива (не на нашата къща, но стената граничеше с нашия двор), бях в детска възраст до 12 години, 50-те и ранните 60. Търсих в Уикипедия да установя разликата м/у кукумявка, прилеп и бухал, но не намерих точна информация до сега. Все пак си мисля, че може би имаме имунитет :)
75
1
 
4
 
! Отговори
хей, 73 :) преди 1 месец
Да-вероятно имаме имунитет към този вирус, но не всички хора. Част от хората в България са се срещнали с родствен на SARS-CoV-2 вирус още през 2008г. според д-р Симиджиев. Не знам. Аз не съм пулмолог. Но вероятно има значение за по- възрастните хора-защото това е било преди 12г. И все пак да не забравяме, че има резаразяване. За това 3 ДДД
Обаче:)Птиците не са сорт. Може да се изполва израза "към този вид птици"
Сорт е културно или декоративно растение. След селекция получават различни имена.
74
6
 
3
 
! Отговори
do 75 преди 1 месец
Не, означава че е възникнала в САЩ, тествали са я в Англия, преди да я пуснат на китайците
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разликата между прилеп, бухал и кукумявка е като мишка, птица и птица.Толкоз.
72
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
А не означава ли това, че болестта е възникнала в Англия?
71
1
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
До 73
Между прилеп и бухал има огромност.
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен #51
Спомням си първия ни дом: една кукумявка редовно грачеше от покрива. На нашия диалект (северозападна България) ние имаме кукумявка, за бухал не се говори. Чудя се каква е разликатра между прилеп, бухал и кукумявка. Дядо ми все викаше, че тази кукумявка е зла поличба-домът щял да запустее. Та се чудя днес, дали ние сме получили имунитет към този сорт птици тогава.
69
6
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Я си го наврете в някъде този вирус.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре е че ядат ориза с клечки! Представяте ли си ако ядат с вилици? Нямаше да има за нас.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
Ами те създаването на деца го имат за развлечение, а не като отговорност, че се създава човек.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко.....блатните имат ваксина от квас.
65
0
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Островитяните са пръднята на САЩ. Когато на големите им идва лай-то на газа, островитяните почват да попръцкват. Така че чакаме САЩ да се изкажат, че Китай са виновни. За пореден път.
64
1
 
1
 
! Отговори
бг смешки преди 1 месец
вирусът си има опредлени симптоми бе ! за тва питам ...върви с висока температура , суха кашлациа (интензивна ) , сухост в гърлото , обща отпадналост , а в по тежките случАИ и задух и пневмония ...и понеже много хора не знаят симпмите се бъркат !
най-характернтният симотм е сухата кашлица и сухостта в гърлото . имате и болки в мускулите . това е.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излъга разбира се. Те във водите на Италия от проби взети още преди декември са намерили вируса-от от.ходните води. Това е било от доста време. Аз имах едно дете в класа мн зле беше.В края на февруари се върна от Германия. На 1 март бях като ударе-на с камъни. Децата от класа останаха от 29 само 8 да посещават. На 1 март не можех да стана от матрака. Кашлицата беше странна. Звука от гърдите се чуваше като през ехо. Не знам дали е било от вируса.На крака може да го изкарах. Ходех на работа вс ден
62
1
 
0
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
вирусче ! ама я кажи симптомите за да знаем дали е коронавируса или не !
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В средата на декември се разболях от някаква гадост като никога до сега. В две от вечерите сериозно се замислях дали няма да си замина от тоя свят. Млад съм без болести, мислех го наистина.
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китай е враг защото са 1.5 млрд тоест те дишат кислорода ни.
59
5
 
6
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Киатй е информирал СЗО, А Великобритания и Франция дето фироса е от по рано НЕ!

Гьобелска пропаганда. Даже и ф гьобелщинатата си сте смешни.

Спонсорирани публикации