Съветват британците да се топлят, като „скачат и се обличат повече“

Енергийна компания се извини заради неумесните съвети
11 яну 2022 19:50, Елка Василева
182
Съветват британците да се топлят, като „скачат и се обличат повече“
Снимка: архив, БГНЕС

Една от най-големите британски енергийни компании бе принудена да се извини след гневната реакция на хората на фона на покачващите се цени на електричеството и газта, заради отправен "съвет“ в неин блог към клиентите да започнат "да скачат, да си гушкат домашните любимци и да ядат овесени ядки, за да се стоплят“, предаде БНР.

"Ово Енерджи" се извини официално на клиентите си и ги информира, че блогът е премахнат, за да бъде коригиран и допълнен с информация, от която хората наистина ще имат полза.

"Съветите“ във въпросния блог са били изпратени на един от клоновете на компанията. Сред тях са още - хората да се обличат по-добре, да правят упражнения под формата на почистване на къщите си и да се състезават с децата си по въртене на обръчи.

Това става на фона на голямо обществено недоволство от покачването на цените на тока и газта и изобщо на цената на живота.

"Засрамени сме и искрено се извиняваме. Напълно разбираме колко трудна ще бъде ситуацията за много от нашите клиенти тази година“, гласи съобщението на "Ово Енерджи".

"Да кажеш на някой да си облече пуловер, вместо да пусне парното, ако не може да си го позволи, е абсолютна обида“, коментира председателят на парламентарната комисия за бизнес Дарън Джоунс.

Премиерът и правителството са под силен натиск да се намесят срещу увеличаването на цените на тока и газта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото е че в Китай, Русия, Индия и някои други въобще няма да има зелени глупости и евентуално ще можем да избягаме там, ако не са ни уморили с шотовете на шмайзера.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците играят казачок по потници от жега в момента!Хахахахахаха!Варените пилета зъзнат от студ!Хахахахаха!
19
2
 
33
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
дори и на много западнци вече почна да им става ясно за какво иде реч ,масов световен умишлен мор със несръвними мащаби ,ПСВ и ВСВ на н-та степен по отношение на човешки жертви !Това е нереално аз знам за тия планове още от 2008 година някъде ,но дори и на мен ми е сюреалистично ,че това наистина се случва ,че даже по-страшно отколкото очаквах !Не мога да повярвам как човечеството просто келкна и се предаде пред една детинска лъжа за болести и вируси ,това ме депресира колко зле са повечето....
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13.Важното е да се скътаеш на местенце ,където камера не те лови.Тогава даже може не само да си на топло ами и да си похапнеш,каквото душа ти сака.И не се събирайте на групи,че бие на очи.И не се притеснявайте,че нямате касова бележка.Вие сте го предплатили,още щом сте влезнали в маркета.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е Путин умира от смех в момента при тази новина!Хахахахахахаха!Вееерн ли беее???!!!
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много опасен съвет са им дали, да се обличат повече. В една друга новина отпреди няколко дни, български лекар професор обясняваше, че от обличане на топли дрехи в студено време се повишава рискът от образуване на тромб. Имам чувството, че по новините се изнасят изказвания на хора, които, да речем, че не са психически уравновесени. А едрите бизнеси най-често се управляват от самозабравили се презадоволени хора, както става ясно и от материала.
15
0
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
А кви варианти има да се стоплиш, и то 0еэплатно...
14
0
 
30
 
! Отговори
мда преди 2 години
Клаус Шваб го каза още 2020 на световния икономически форум - ковида е само леко смущение с това което предстои. Гледайте клипа в ютуб.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Натовеца Да, ама, ако го кжеш на западняците ще те изгорят на кладата като еретик.
12
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 Аз живея в Германия, и никой не дава такива съвети, но това не пречи на рублофилите да се опитват да заработват. Какво да правят, като те и пуловери нямат да се обичат, нито пък домашни любимци да ги топлят.
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е всичко скоро ще им забранят имесо да ядат за да спасят планената. Да ви икам на планетата щом ще трябва да живея като скот на нея.
10
2
 
21
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До set the old on fire Е помогнете на хората. Нашите пенсионери имат опит с топленето в била и лидъл. Питайте бабите си и споделете опита с английските нещастници.
9
4
 
43
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Не разбрахте ли че цялата сегашна цивилизация умишлено се саботира !енергетика ,ифраструктура,институции,производсто и логистика на храни ,всичко е в батака вече чичо Клаус Шваб ви го каза ковид е само параван за "Големият рестарт" целта е депопулация с 80 %!Затова се спират мощностите ,затова се закрива и унищожава всичко защото просто няма да има толкова хора вече ,които да потребляват и хората все още не могат да съберат 2 и 2 !Това е плана ,световна криза от която да се роди новият ред!
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия им дават съвети как да се топлят, когато няма вятър и/или слънце.
7
2
 
41
 
! Отговори
Пророкът преди 2 години
Продължавайте да търпите безгласно и да учавствате по някакъв начин в пЛандемията и в цирка с климатичните зелени извръщения и не след дълго ще се топлите само докато ви опъъват
6
3
 
51
 
! Отговори
set the old on fire преди 2 години
Под въпросната статия в Дейлимейл имаше разкошен коментар, иронизиращ лафа "Ако дадеш на някого риба ще го нахраниш за ден, но ако го научиш да си лови риба ще е сит цял живот". Та, коментарът е "Ако стъкнеш огън на пенсионера, ще го стоплиш за ден, но ако подпалиш пенсионер ще му е горещо до края на живота му". Вече си разменят съвети възрастните англичани как да се мотат на топло в мола по 4-5 часа, как да се сгреят със сешоар и др. следвоенни спомени. Разкатаха ни глобално!
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще им дами един друг съвет.Да си приготвят и по едно чувалче с черни антрацитни въглища в едно кише на всекидневната си и като им спрът тока и газат,поради неплатежоспособност,да мятат чувалчето на рамо и да обикалят из всекидневната си докато се изпотят.Да ги *** в тъпите кратуни.И до като се размахват с чувалчето на рамо,да слушат ББС-то,как Русия ще фалира.
4
0
 
34
 
! Отговори
Санди преди 2 години
той и наш Сандо предлага да се къпем заедно да пестим водата.
3
2
 
76
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Това е началото. Скоро в Германия ще има ток, само ако вятъра е благосклонен и духа. Дотам се докарахме със зелените простотии. Важното е да сме еко пичове. Студ, глад, нека сме модерни.
2
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Грета Тунберг кога ще се извини? Това са нейните съвети.

Спонсорирани публикации