САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите

Джен Саки: Никой от нас не планира туристически посещения в Русия
16 мар 2022 06:45, Александър Попов
612
САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин като военнопрестъпник.

Рядко срещаният вот на представители на различни партии призова Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер заяви в речта си преди гласуването, че Путин трябва да бъде подведен под отговорност за "зверствата" в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, заяви: "Следващата стъпка за мен е да работя с нашите британски съюзници и, надявам се, с други, за да създадем разузнавателна група, която да направи публично достояние руските военни части, участващи във военни престъпления, и да започне да посочва имената на техните командири. Кампанията за назоваване на имената на престъпниците е в ход".

Още по темата
Междувременно правителството на САЩ осмя наложените от Русия санкции срещу американския президент Джо Байдън и други политици, предаде ДПА.

“Искам да отбележа, че президентът Байдън е младши, така че може да са санкционирали баща му, вечна му памет”, заяви говорителката Джен Саки.

Пълното име на американския президент е Джоузеф Робинет Байдън младши. Името на баща му е Джоузеф Робинет Байдън старши и това име е въведено в списъка със санкции.

"Няма да се изненадате, че никой от нас не планира туристически посещения в Русия", добави Саки.

Руското външно министерство публикува свой списък със санкции срещу 13 лица, на които вече е забранено да влизат в Русия. Сред тях са Байдън, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, както и Саки. Освен тях на санкции е подложена и Хилари Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин бил голям шегаджия,!
448
26
 
16
 
! Отговори
гледащ преди 2 години
Ей сега гледах кадри уловени от дрон следящ руска позиция с танк как руснаци разстреляха цивилен мъж с вдигнати ръце излизащ от колата си и после извадиха жена му и детето му от там и ги завлякоха в горичката. Има слухове че руснаците избивали така цивилните от страх че щели да им докладват позициите... Това е русия. Нямам думи как да ги нарека.
447
11
 
12
 
! Отговори
Един от многото преди 2 години
Това е началото на края. Досега санкциите бяха срещу Русия, призивите за прекратяване на военните действия също бяха колективни. Тук обаче вече чичо Сам посочи с пръст конкретно Путин. Измъкване няма. Историята го показва, примери бол: Саддам, Кадафи, Мубарак. Путин е в безизходица, ако загуби, ще се превърне в политически труп, ако не се откаже - във физически. Човечеството също ще страда, защото единствено Русия удържаше САЩ да не се превърнат в световен полицай. Тези времена приключиха.
446
4
 
12
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 2 години
Последният комунист ще умре в България.
445
6
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА :)) преди 2 години
ХА ХА ХА ХА ХА ХА :)))) Рускунчетата са тотал щета в главата.
444
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изсмяха се щото не са прочели внимателно. Персона нон грата, която обяви Путин е в сила и за Евразийския съюз. Това означава, че посочените лица не могат да влизат и в страните на Евразия - бившите съветски републики! Така, че Путин си загради двора! Най-добре се смее този, който се смее последен! Капиш?!
443
24
 
25
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Слава на Русия
442
4
 
25
 
! Отговори
генерал Калпакчиев преди 2 години
Защо.Той ще си го премести.А Буш,старши и младши,те какви са?Пак ставате за смях.
441
7
 
16
 
! Отговори
ДО Е Че Къ преди 2 години
Не си разбрал! Русофилите мразят единствено сатана. Обичат всички други, дори и враговете си. Ако си кръстен православен, време е да се покаеш и да не грешиш повече!
440
7
 
16
 
! Отговори
ПОСЛЕДНИЯТ! преди 2 години
Последният се смее най-добре. И това няма да са те!
439
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер, Зеленски големи военнопрестъпници от ранг.
438
17
 
39
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Голям смях!Точни световните терористи и пладнешки разбойници,тези които сринаха до основи Ирак,Сирия,Либия за да ги окрадат нямат никакво право,включително и морално да изричат подобни присъди .Слава на Путин !
437
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Путин се е изсмял на техните санкции. Европейците се питат защо вече не ходят на туризъм в сащ. Явно има някаква сериозна причина.
436
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич означава извънбрачно дете -- от турски.
435
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Призна си, че е с промит мозък и щял да обича без да мисли и разсъждава. С такива е пълно в украйна и сега си плащат. В сащ почват да чувстват наближаващия край, за да се спасят трябва да си сменят методите, иначе ще има бой през ръцете.
434
24
 
16
 
! Отговори
е че КЪ преди 2 години
Щом русофилите мразят САЩ, значи САЩ са пичове. Русофилите мразят всичко добро и обичат всичко антибългарско. По тях се ориентирам кое да мразя и кое да обичам. Благодаря, русофили!
433
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм обявил за целият сащ за военно престъпници на още от бомбите над мирни граждани в софия минем през мирните граждани в япония, после през напалмовите бомби във виетнам
432
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах, то целия свят им се смее на руснаците. Няма такива палляци...
431
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна." -- псевдо, псевдосъд -- малко но важно уточнение, инструмент на американската пропаганда. Решенията му имат нулева стойност. В Русия ще има съд за украинските престъпници и техните американски господари, ще им чуем имената скоро.
430
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Няма да се изненадате, че никой от нас не планира туристически посещения в Русия" -- те планираха други неща, посещения в украйна но сега и там няма да ходят -- за много дълго. А като обявят бай дън за военнопрестъпник -- няма да може да посещава доста много страни. Отричат изведнъж да имат биологични лаборатории в украйна. Доказателствата са там в ръцете на руснаците.

Спонсорирани публикации