САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите

Джен Саки: Никой от нас не планира туристически посещения в Русия
16 мар 2022 06:45, Александър Попов
612
САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин като военнопрестъпник.

Рядко срещаният вот на представители на различни партии призова Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер заяви в речта си преди гласуването, че Путин трябва да бъде подведен под отговорност за "зверствата" в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, заяви: "Следващата стъпка за мен е да работя с нашите британски съюзници и, надявам се, с други, за да създадем разузнавателна група, която да направи публично достояние руските военни части, участващи във военни престъпления, и да започне да посочва имената на техните командири. Кампанията за назоваване на имената на престъпниците е в ход".

Още по темата
Междувременно правителството на САЩ осмя наложените от Русия санкции срещу американския президент Джо Байдън и други политици, предаде ДПА.

“Искам да отбележа, че президентът Байдън е младши, така че може да са санкционирали баща му, вечна му памет”, заяви говорителката Джен Саки.

Пълното име на американския президент е Джоузеф Робинет Байдън младши. Името на баща му е Джоузеф Робинет Байдън старши и това име е въведено в списъка със санкции.

"Няма да се изненадате, че никой от нас не планира туристически посещения в Русия", добави Саки.

Руското външно министерство публикува свой списък със санкции срещу 13 лица, на които вече е забранено да влизат в Русия. Сред тях са Байдън, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, както и Саки. Освен тях на санкции е подложена и Хилари Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
7
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
та:-краварите побързаха да обявят Путин за "военопрестъпник",а техния ТАРТОР-Труман,пряко виновен за смъртта на стотици хиляди МИРНИ жители,го въздигат като.."национален герой"...Та така...Човек се чуди какво става и на кой свят се намира..
428
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички пиндофили са промити мозъци и неспособни да разсъждават, привижда им се разгром на Русия, което е смешно. Подобно на украинците, които вярвали, че моста към Крим е срутен, понеже так им казвала пропагандата в украйна. Руснаците се забавляват и не им пука, важно е да спират всяко снабдяване към обкръжените и да чакат кога плъховете ще се разбягат. Това е хибридна война, не е за елементарни мозъци.
427
7
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Хм!...Човек се чуди на кой свят се намира...Ето какво казва президента на Щатите Труман през юли 1945-та :..-"Пълното обединение на нашите военни сили, подкрепени от нашата решимост, означава неизбежно и окончателно унищожение на японските въоръжени сили, дори с цената на пълното опустошение на японските градове"..Прочетохте ли?..-"ПЪЛНОТО ОПУСТОШЕНИЕ на японските градове" !!!!!!...Сега Путин просто иска да ДЕНАЦИФИЦИРА Украйна БЕЗ "пълното унищожение на градовете"..Обаче:-Путин-"военопрестъпни
426
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така риваха и като русия ги измести от сирия, после като видяха че не става тяхното, омекнаха. Така ще е занапред, сащ вече не са такъв фактор, какъвто им се иска да бъдат.
425
6
 
18
 
! Отговори
Престъпления на САЩ преди 2 години
могат да напълнят цяла книга. Нагли са американците но загубиха Сирия, Афганистан, Казахстан и сега губят и Украйна. Нека да се пъчат, рано им е да поумнеят.
424
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай дън е военнопрестъпник и трябва да бъде обявен за такъв.
423
7
 
17
 
! Отговори
Така не се прави преди 2 години
САЩ и съюзниците им прекалиха със санкциите. И кога да е ще им се наложи да потърсят път за нови преговори. Сега още са на етап да се правят на баш бабаити. Жалка работа.
422
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз Цоцорко Подуенски налагам санкции на Байдън и родата му, както и на следващата и по-следваща, крако му да стъпи в Подуене.
421
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 482,,, И като се събуди краката ти отвити и смърдят на кисело зеле
420
4
 
12
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 години
Украйна трябва да няма голямо влияние върху енергийните ресурси, спомнете за Тимошенко как спря природният газ...
419
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби Боби, абе ти не разбираш ли че твоите хора руснаците ядат голям бой в Украйна. На практика половината им оръжие и половината им жива сила която влезе в Украйна я няма вече. Проумяваш ли го това или не?
418
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ааа Ще ни вкарат във война защото като най-големите тъпyнгери на планетата продължават да се умилкват около Русия чакайки милост от нея, вместо да се въоръжават и грижат за сигурността на България. Милост от Русия няма да видите, те изпотрепаха собствения си народ в Украйна а вие подайгъзовците чакате над вас да се смили русия.
417
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема на България е че имаме правителство и президент които не поемат ясен ангажимент към жертвата Украйна а се въртят като мacтии с повдигнати опашки към военнопрестъпника Путин.
416
2
 
9
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Смейте се , до смях ви е,но на нас не ни е до смях!Ще ни вкарате във войната ей така - на смях!Спрете се , стига се забавлявахте на гърба на Европа!Не искаме война!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
415
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До обективен Ако беше обективен щеше да заемеш обратната позиция. Виждаме че Путин бомбандира жилищни квартали и убива руснаци, а Байдън се стреми да пази живота на тези руснаци и се противопоставя категорично на убийствата на Путин и го обявява за военнопрестъпник и терорист.
414
7
 
10
 
! Отговори
Кавказка Пленница преди 2 години
А брадатият козел от Чечня ако си обръсне брадата,няма да има психолог който да не може да познае страхливецът със съдистични наклонности.Хем страхлив,хем съдист.Такъв като се уплаши веднъж,докато е жив ще убива невинни хора без причина.То и за това половината му държава напусна режимът му.В желанието да угоди на Хаяско,провеждаше и провежда чистки по планини и села,места и хора нямащи никаква точка с него и власта.Той също трябва да бъде съден пред целият свят! ....и да го покажат без брада!
413
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кармен Златарева Много е добре Путин, но ако ти събори апартамента с някоя стара съветска бомба ще запееш друга песен.
412
9
 
9
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
По добре "военопрестъпник" като Путин, отколкото "демократ" като,Макрон,Джонсън Байдън и харвардския ***
411
2
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 2 години
Бе може и да имат тия чудеса на техниката,които споменаваш.*** пияни=ците не помнят къде са ги засекретили.Мили родни картинки,като изтрезнеят ще установят,че сън не е реалност.
410
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще пише мемоари в килията в Хага. Може да опише и как е получил кученце от Бойка Барисава и как българския таварищ е поел пичовски ангажимент да построи на Путин 450 километров газопровод без пари а като благодарност е получил чекмедже с ценности.

Спонсорирани публикации