Анастасия от Буча разпозна сред загиналите своя клиентка по лака на ноктите й

Разтърсващата история представя репортерът на "Новините ON AIR" Виолета Русенова
8 апр 2022 17:00, Анисия Иванова
117

Малко след като страховитите кадри с разстреляни цивилни граждани в украинския град Буча след руската инвазия потресоха света, репортерът на Bulgaria ON AIR Виолета Русенова се срещна виртуално с Анастасия от Украйна, която разпознава своя клиентка – Ирина, като една от жертвите на снимките по лака на ноктите й.

Последно двете жени се срещат в деня преди началото на войната, когато Анастасия ѝ прави червен маникюр със сърце. Впоследствие на една публикуваните снимки от световните агенции, илюстриращи разтърсващата реалност в украинския град, маникюристката вижда същия маникюр.

Още по темата

„Нямаше как да го объркам“, споделя Анастасия пред репортера на Новините ON AIR Виолета Русенова. Украинката разказва, че добротата на Ирина е била нейната най-запомнящата се черта. „Сърцето ѝ беше толкова голямо, колкото сърцето, нарисувано на нокътя ѝ на последния ѝ маникюр", споделя тя.

Пред Bulgaria ON AIR Анастасия разказа за срещите й с Ирина преди войната. Тя е посещавала и неин курс по гримиране. „Цял живот е мечтаела за това. Тя не искаше да стане професионалист. Много работеше, постоянно беше заета с грижи за семейството си. Когато идваше на курса - цялото студио сияеше. Тя огряваше като слънце всички, които бяха в студиото. Не можех да повярвам колко позитивна е тя. Всяка дума, която казваше, звучеше красиво. Много пъти повтаряше: „Бъдете щастливи, обичайте живота, работата си", сподели Анастасия.

За последно Ирина била видяна на 5 март - денят, в който киевското предградие вече е обсадено от руските сили. А оттогава нейните близки започват да я издирват с публикации в социалните мрежи, но без успех. Снимката на безжизнената ръка на Ирина, дело на агенция Ройтерс, както и историята зад нея, достигна и до световните медии. Освен Bulgaria ON AIR, разтърсващата история на Анастасия разказа и New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
0
 
! Отговори
123 преди 2 години
Убили хората и взривили си танкове на улицата . Направо много истинско измислено .
97
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкият пръст на двете снимки е много различен. Е това им е проблема на режисьорите от Холивуд, че не се вглеждат никога в детайлите. Има цяло предаване за грешките във филмите на холивуд.
96
3
 
8
 
! Отговори
железен лак преди 2 години
Стига глупости. За месец и половина знаете ли колко израства ноката. На снимката няма никакво израстване все е едно е правен вчера. Не е възможно да седи по този начин лак на 1 месец и половина.
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТРОГАТЕЛНА ИСТОРИЯ,НО КОРЕКТНОСТТА ИЗИСКВА ДА НИ ЗАПОЗНАЕТЕ С ИЗТОЧНИКА НА ПРОСЛОВУТАТА СНИМКА ЗА ДА СЕ УБЕДИМ, ЧЕ ТОВА Е ИМЕННО ТАКА. ДО МОМЕНТА НЕ УСПЯХ ДА ОТКРИЯ ТАКАВА ПУБЛИКАЦИЯ,А СНИМКИТЕ НЕ ПОКАЗВАТ ТАКОВА КАЧЕСТВО, ЧЕ ДА СЕ РАЗПОЗНАЕ ЕДНО ЛИЦЕ ПО ЛАКА НА НОКЪТЯ! И ПОСЛЕ, ЩОМ АНАСТАСИЯ Е ОТ БУЧА, ЗАЩО НЕ Е УВЕДОМИЛА БЛИЗКИТЕ И ЗА ДА Я ПОГРЕБАТ, СЛЕД КАТО СА Я ИЗДИРВАЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ОТ 5 МАРТ?!!!
94
9
 
6
 
! Отговори
До българката преди 2 години
не се наричай така недоклатено фашистко изчадие. Срамиш и подориш народа ни. Срамиш завета на Левски, че всички сме равни - българи, турци, евреи. Наречи себе си антибългарка. Явно е че нямаш сърце, че нямаш разум. В главата ти вместо мозък дрънкат копейки. И се моли някога да не разпознаваш своите деца по маникюра. Което ще стане, ако всички не дадем отпор на агресора. Ядохме попарата на "осовободителната" мисия на братушките през 1944 г. Нямаме никакво желание отново да ни "освобождават"!!!!
93
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Московитските *** къртят миФки с коментариите си. Задъхват се от безсилие. Дояждат последните си рубли.
92
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
,,маникюр който издържа месец,, се нарича перманентен и отдавна жените си го правят. Наистина картинките винаги са уникални.
91
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина покъртителни истории четем всеки ден. Хора загиват , избити от гадните московци. Всъщност московците не са славяни.
90
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъртото кремълско ченге измисли старчески предлог за войната. ,,Понеже в Украйна били наркомани?!" затова щели да ги ,,зачистват,,(избиват). Утре ще иска да избива други,защото жените им носят къси поли, или мъжете им не са подстригани нула номер.
89
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите от Кремъл трябва да си получат заслуженото. Българскоговорящите нацисти във форума - също.
88
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по лака ??? чудя се тоя малък световен процент дезинформатори, но с пари за фалшивите новини , какво си мисли че сме 90 г да ни лъжат , те и децата им разбраха номерата
87
5
 
14
 
! Отговори
УКРОПИТЕЦИ преди 2 години
Укрите са нагли!Лъжци и Зли ***.
86
7
 
17
 
! Отговори
Нагли Укри преди 2 години
Укрите са нагли Лъжци!!Истинските убийци са Укрите и най вече промитите мозъци от Азов и Десн сектор.Тази дъжава,трябва да бъде демилитализирана и всички нацисти на съд!!
85
6
 
13
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 години
Скоро ще дойде да и оправиш маникюра !
84
11
 
29
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Анастасия,колко ти платиха за тая лъжа,на Зеленски сигурно много,долни украинци.Да ви унищожи ПУТИН.
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сърцето ѝ беше толкова голямо, колкото сърцето, нарисувано на нокътя ѝ" ......Ъъъъ!!! Има-няма около 1 сантиметър?!? Ок, щом казва... Или пък тази да е имала особено големи нокти?...
82
5
 
31
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Стига манипулация, Това е върхът на идиотщината,толкова лъжи и измислици сигурно гледат от миндила.Напускайте ни държавата !!Ядете прите на децата ни,носите ни болести
81
6
 
24
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Вие майтап ли си правите с нас? Турските сериали са по БТВ , тук същата работа - разлигавени истории.
80
19
 
9
 
! Отговори
Друг преди 2 години
Като ви гледам коментарите чак ми се повръща от бездушието което лъха от тях! Жестокоста на хората не познава граници. Който и да го е направил не заслужава да се нарича човек! Във войната няма честни участници, а стадат само невинните хора.
79
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натовски лъжи. Русия постепенно постига целите си в специалната операция.